Kosár-vb: Óriási esély

Bence
1 tipp
2019 szept 11. 23:09
Szólj hozzá!

Kosárlabda Franciaország spanyolország kosár-vb

Mindössze hat nemzet tudott világbajnoki aranyat nyerni az eddig 17 tornán. Bővül ezen államok száma? Erre most minden esély adott!

Spanyolország - Ausztrália

Sokan leírták a világbajnokság előtt a spanyol csapatot, mondván a játékosok többsége kiöregedett, esetleg szimplán fáradt vagy sokat volt sérült, illetve a keret is gyengült, sztárok maradtak otthon. Annak ellenére, hogy Marc Gasol, Rudy Fernández, Ricky Rubio vagy épp Sergio Llull ott volt a keretben, nem a végső győzelem volt a realitás velük kapcsolatban. Gasol egy fárasztó és egyben történelmi szezon után érkezett Kanadából, Rubio sokat volt sérült, Llull sem volt 100%-os. A csoportjukat abszolválták, majd az egyetlen és kiemelten fontos győzelmük a szerbek ellen volt. Utána már "csak" hozták a kötelezőket, erőlködés nélkül. Lengyelekkel szemben a védekezés is rendben volt, jöttek a triplák is. Ricky Rubio fénykorát idézte, vezére a csapatnak. 

Ausztrália is veretlenül került a legjobb négybe, szépen hozták a találkozóikat, több értékes skalppal (francia, litván). A védekezésük a csehek elleni negyeddöntő első félidejében döcögött, de a második játékrészre nagyon összekapták magukat. Mills és Bogut kiváló volt, de kérdés az, hogy ez elég lesz-e a spanyolokkal szemben? Szinte biztos, hogy nem, mert Rubio ihletett formában Gasol dominálhatja a palánk alatt az ausztrálokat, gondban lehetnek Millsék. A szorzók is kezdik ezt tükrözni, csökken az európaiak oddsa, már csak 1.60, ami inkább elgondolkodtató, mintsem instant fogadás. Ausztrálok fegyelmezett védekezéssel tudják életben tartani a döntős álmaikat, ezért kevés pontra számítunk. 

Argentína - Franciaország

Mihez kezdenek az argentinok a francia óriással? Rudy Gobert megoldhatatlan problémát jelentett a Team USA számára is, Luis Scola is kezdhet rettegni. A torna végső szakaszában járunk, ahol már az erőnlét is kiemelten fontos. Scola végig vezére tudott maradni az argentin csapatnak, de 39 évesen azért nem várható el, hogy egyedül vigye döntőbe az övéit. Itt jön a képbe a Campazzo - Laprovittola páros, akik eddig jól teljesítettek hátvédposztokon. Argentína mély kerettel rendelkezik, ezt bizonyítottak a szerbek ellen is, illetve kiválóan alkalmazkodnak az ellenfelekhez. Jól látják meg a gyenge pontjaikat és azokat kellemetlenül kihasználják. 

A franciák egyszer játszottak jól, amikor igazán kellett: verték a Team USA-t, felvették velük a tempót, védekezésük végig rendben volt. Ahogyan említettük, Rudy Gobert volt a mérleg nyelve, aki palánk alatt oktatta az ellenfelet, de újból ilyen játékra lesz szükség tőle. Luis Scola ugyanis remekel, de hatékony védekezéssel szemben ő is gondban lehet. A franciák periméteren szintén képesek dominálni, de az argentin rutin és összeszokottság sokat érhet. Szorosabb mérkőzésre van kilátás, ahol lejöhet egy +7,5 pontos argentin hendi (1.65).

Borítókép: Sergio Llull. Fotó: Francesc Juan/Shutterstock.com

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Kosár-vb Tipp

    Spanyolország - Ausztrália: 162,5 pont alatt
    1.72 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -15.44 %

november

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

  • Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kosár-Aréna

SPF Admin hozzászólt
2020 aug 21. 18:42
Ez a fórumtéma mostantól az alábbi részen folytatódik: Kosárlabda hírek

Köszönjük.  :cya:
SPF Infó hozzászólt
2020 aug 11. 09:13
Női kosárlabda Euroliga - Főtáblán a Sopron, selejtezőben a DVTK

A Sopron Basket a főtáblán, az Aluinvent-DVTK Miskolc pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a női kosárlabda Euroliga 2020/21-es idényében.


A tavaly magyar bajnok soproni csapat arról számolt be, hogy a nemzetközi szövetség tájékoztatása alapján 18 klub adta be nevez
SPF Infó hozzászólt
2020 aug 3. 12:42
Raksányi Krisztina a francia élvonalban kosarazik tovább

A francia élvonalban szereplő Tarbes-nál folytatja pályafutását Raksányi Krisztina, a magyar női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya.


A 28 éves játékos - mint a wbasket szaklap emlékeztetett rá - a koronavírus-járvány miatt márciusban lefújt csonka évadban, bokaműtéte után 14 a

Kapcsolódó cikkek