Kosár-vb: Óriási esély

Nagy Bence
2019 szept 11. 23:09
Szólj hozzá!

Kosárlabda Franciaország spanyolország kosár-vb

Mindössze hat nemzet tudott világbajnoki aranyat nyerni az eddig 17 tornán. Bővül ezen államok száma? Erre most minden esély adott!

Spanyolország - Ausztrália

Sokan leírták a világbajnokság előtt a spanyol csapatot, mondván a játékosok többsége kiöregedett, esetleg szimplán fáradt vagy sokat volt sérült, illetve a keret is gyengült, sztárok maradtak otthon. Annak ellenére, hogy Marc Gasol, Rudy Fernández, Ricky Rubio vagy épp Sergio Llull ott volt a keretben, nem a végső győzelem volt a realitás velük kapcsolatban. Gasol egy fárasztó és egyben történelmi szezon után érkezett Kanadából, Rubio sokat volt sérült, Llull sem volt 100%-os. A csoportjukat abszolválták, majd az egyetlen és kiemelten fontos győzelmük a szerbek ellen volt. Utána már "csak" hozták a kötelezőket, erőlködés nélkül. Lengyelekkel szemben a védekezés is rendben volt, jöttek a triplák is. Ricky Rubio fénykorát idézte, vezére a csapatnak. 

Ausztrália is veretlenül került a legjobb négybe, szépen hozták a találkozóikat, több értékes skalppal (francia, litván). A védekezésük a csehek elleni negyeddöntő első félidejében döcögött, de a második játékrészre nagyon összekapták magukat. Mills és Bogut kiváló volt, de kérdés az, hogy ez elég lesz-e a spanyolokkal szemben? Szinte biztos, hogy nem, mert Rubio ihletett formában Gasol dominálhatja a palánk alatt az ausztrálokat, gondban lehetnek Millsék. A szorzók is kezdik ezt tükrözni, csökken az európaiak oddsa, már csak 1.60, ami inkább elgondolkodtató, mintsem instant fogadás. Ausztrálok fegyelmezett védekezéssel tudják életben tartani a döntős álmaikat, ezért kevés pontra számítunk. 

Argentína - Franciaország

Mihez kezdenek az argentinok a francia óriással? Rudy Gobert megoldhatatlan problémát jelentett a Team USA számára is, Luis Scola is kezdhet rettegni. A torna végső szakaszában járunk, ahol már az erőnlét is kiemelten fontos. Scola végig vezére tudott maradni az argentin csapatnak, de 39 évesen azért nem várható el, hogy egyedül vigye döntőbe az övéit. Itt jön a képbe a Campazzo - Laprovittola páros, akik eddig jól teljesítettek hátvédposztokon. Argentína mély kerettel rendelkezik, ezt bizonyítottak a szerbek ellen is, illetve kiválóan alkalmazkodnak az ellenfelekhez. Jól látják meg a gyenge pontjaikat és azokat kellemetlenül kihasználják. 

A franciák egyszer játszottak jól, amikor igazán kellett: verték a Team USA-t, felvették velük a tempót, védekezésük végig rendben volt. Ahogyan említettük, Rudy Gobert volt a mérleg nyelve, aki palánk alatt oktatta az ellenfelet, de újból ilyen játékra lesz szükség tőle. Luis Scola ugyanis remekel, de hatékony védekezéssel szemben ő is gondban lehet. A franciák periméteren szintén képesek dominálni, de az argentin rutin és összeszokottság sokat érhet. Szorosabb mérkőzésre van kilátás, ahol lejöhet egy +7,5 pontos argentin hendi (1.65).

Borítókép: Sergio Llull. Fotó: Francesc Juan/Shutterstock.com

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Spanyolország - Ausztrália: 162,5 pont alatt
    1.72 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -30.55 %

október

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-l lehet nagyobb a nyereményed.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kosár-Aréna

SPF Előzetes hozzászólt
2019 szept 25. 18:38
Lakers Vs Clippers

1984-ben költözött Los Angelesbe a Clippers, a két csapat rivalizálása azóta számos érdekes időszakot hozott. 1997 és 2000 között például a Lakers uralta a párharcot, zsinórban 16 győzelemmel. Kawhi Leonard érkezésével új szintre emelkedik a felek közti küzdelem, amire az Unibet külön fogadá
Pozzato hozzászólt
2019 szept 17. 13:03
Ez is teljesen új nekem :D Így első blikkre sok értelme nem volt Rodman leigazolásának ;D
A Chicago 99'-ben tette ki őt (januárban), még a szezon előtt (akkor csonka év volt a CBA miatt, így februárban kezdődött az alapszakasz). Mindenki lelépett, azt hiszem a nagyok közül Rodman tar
TiB hozzászólt
2019 szept 17. 12:13
- 98/99 Lakers: Shaq, Kobe, Glen Rice és Dennis Rodman

Ez is teljesen új nekem :D Így első blikkre sok értelme nem volt Rodman leigazolásának ;D

Kapcsolódó cikkek