LaLiga: Csalnák a távolságot

Nagy Bence
2018 nov 30. 20:39
Szólj hozzá!

Foci fc barcelona Atlético Madrid LaLiga

Közel sem olyan kiemelkedő a Barcelona teljesítménye idén, mint amire számítani lehetett. A bajnokságban sokszor akadozik a gépezet, most a Villarreal látogat a Camp Nouba, ellenük pedig kötelező lenne a három pont, ahogyan az Atlético Madridnak is a Girona ellenében. 

Girona - Atlético Madrid

Diego "Cholo" Simeone konzekvens edző, ragaszkodik a 4-4-2-es felálláshoz és a védekezéshez. Megpróbáltak erre az évre összerakni egy támadóbb csapatot, voltak erre utaló jelek, hogy az argentin tréner, egy látványosabban játszó Ticót épít, ami végül megint visszaállt a régi rendszerbe. Rodrigo és Partey vette át Gabi szerepét, fél évbe tellett megtalálnia Simeonének a legendás középpályásának az utódját. Elől maradt a két támadó, de hiába lenne papíron optimális a Diego Costa - Griezmann duó, gyakorlatban nem működik, mert kioltják egymás erejét. Griezmann Kalinic oldalán a leghatékonyabb.  

Thomas (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

A Girona szépen tartja magát és idén reális esély nyílik arra, hogy az első hatba végezzen. Idegenbeli teljesítményük kiemelkedő, elsősorban a helyzetkihasználásnak köszönhető. Gyakorlatilag minden második kaput eltaláló lövésből gólt szereznek, pedig az egyik legkevesebbszer próbálkoznak kapura lövéssel. A gond viszont, hogy hazai pályán nem megy a szekér. Stuani és Portu ugyan szerzi a gólokat, de a védekezés nem igazán állt össze. Ezt használná ki az Atlético Madrid. Fegyelmezett játékkal ez is meg lehet, de nem nyílhatnak ki, mert a Girona jól kontrázik. Különösen igaz lehet ez most, hiszen Godín, Giménez és Juanfran játéka kérdéses. Nélkülük azért sebezhetőbb a vendégek védelme. Könnyedén megvalósulhat egy vergődős kevés gólt hozó találkozó (2,5 under: 1.54).

Barcelona - Villarreal

Lehetne ez akár egy fontosabb rangadó is, de a Villarreal idén szenvedősre vette a figurát. Nehéz róluk jó dolgot írni, mert hiába vásároltak be nyáron, pénzkidobásnak tűnik az egész. Gerard Moreno három góllal a házi gólkirály, ami viccnek is rossz, Carlos Bacca kiöregedőben, míg Karl Toko Ekambinak nem fekszik a kétcsatáros játékrendszer (érthetetlen, hogy ezt miért nem vették észre a spanyolok, Angersben is egyedüli ékként villogott). Neki terület kell, beívelések, amire érkezik, ez nincsen meg a Villarrealnak. Ugyanakkor nem csak a kiszolgáló személyzetet kell szidni, mert hiába próbálkozik rengeteg lövéssel a Villarreal (harmadik legtöbb a ligában), helyzetkihasználás pocsék (13 gól mindössze, amivel 14. a rangsorban a sárga tengeralattjáró). 

A Barcelona hét közben Eindhovenbe látogatott, ahol hozták a kötelezőt, nagyon nem is erőltették meg magukat. Miért van mégis esélye a vendégeknek? Luis Suárez sérült, Messire még több teher hárul. Ezen segíthet Coutinho visszatérése és Dembélé is formába lendült. Barcelonás karrierje eddigi legjobb teljesítményét hozta a BL-ben, csak a gól nem jött neki össze. A hazaiak egy érdekes felállással próbálkozhatnak meg, mivel nem lesz klasszikus csatáruk, hanem három sokat mozgó támadó lesz elől (Coutinho - Messi - Dembélé). A vendégek védelme így megosztott lesz, viszont mégis 3,5 gól alatti várjuk a találkozót. Valverde felkészült edző, tudja, hogy Suárez hiányában azért gyengébb a támadószekció, nagyobb hangsúlyt kell fektetni a védekezésre. 

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Barcelona - Villarreal: 3,5 gól alatt
    1.92 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 44.62 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 11:46
LaLiga: Getafe és Bajnokok Ligája

Összejön a bravúr a Getafe csapatának vagy a Valencia érvényesíti a papírformát?
 Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 3. 17:21
LaLiga: Fejben már máshol járnak

A Celta Vigo a tartalékos Barcelona ellen biztosítaná be a jövő évi első osztályú tagságát.  Olvasd tovább

mate_debrecen hozzászólt
2019 máj 1. 03:04
És most jön a "Ki nem veri meg a Realt a bajnokságban?" nevű játék...

Kapcsolódó cikkek