LaLiga: Csalnák a távolságot

Bence
1 tipp
2018 nov 30. 20:39
Szólj hozzá!

Foci fc barcelona Atlético Madrid LaLiga

Közel sem olyan kiemelkedő a Barcelona teljesítménye idén, mint amire számítani lehetett. A bajnokságban sokszor akadozik a gépezet, most a Villarreal látogat a Camp Nouba, ellenük pedig kötelező lenne a három pont, ahogyan az Atlético Madridnak is a Girona ellenében. 

Girona - Atlético Madrid

Diego "Cholo" Simeone konzekvens edző, ragaszkodik a 4-4-2-es felálláshoz és a védekezéshez. Megpróbáltak erre az évre összerakni egy támadóbb csapatot, voltak erre utaló jelek, hogy az argentin tréner, egy látványosabban játszó Ticót épít, ami végül megint visszaállt a régi rendszerbe. Rodrigo és Partey vette át Gabi szerepét, fél évbe tellett megtalálnia Simeonének a legendás középpályásának az utódját. Elől maradt a két támadó, de hiába lenne papíron optimális a Diego Costa - Griezmann duó, gyakorlatban nem működik, mert kioltják egymás erejét. Griezmann Kalinic oldalán a leghatékonyabb.  

Thomas (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

A Girona szépen tartja magát és idén reális esély nyílik arra, hogy az első hatba végezzen. Idegenbeli teljesítményük kiemelkedő, elsősorban a helyzetkihasználásnak köszönhető. Gyakorlatilag minden második kaput eltaláló lövésből gólt szereznek, pedig az egyik legkevesebbszer próbálkoznak kapura lövéssel. A gond viszont, hogy hazai pályán nem megy a szekér. Stuani és Portu ugyan szerzi a gólokat, de a védekezés nem igazán állt össze. Ezt használná ki az Atlético Madrid. Fegyelmezett játékkal ez is meg lehet, de nem nyílhatnak ki, mert a Girona jól kontrázik. Különösen igaz lehet ez most, hiszen Godín, Giménez és Juanfran játéka kérdéses. Nélkülük azért sebezhetőbb a vendégek védelme. Könnyedén megvalósulhat egy vergődős kevés gólt hozó találkozó (2,5 under: 1.54).

Barcelona - Villarreal

Lehetne ez akár egy fontosabb rangadó is, de a Villarreal idén szenvedősre vette a figurát. Nehéz róluk jó dolgot írni, mert hiába vásároltak be nyáron, pénzkidobásnak tűnik az egész. Gerard Moreno három góllal a házi gólkirály, ami viccnek is rossz, Carlos Bacca kiöregedőben, míg Karl Toko Ekambinak nem fekszik a kétcsatáros játékrendszer (érthetetlen, hogy ezt miért nem vették észre a spanyolok, Angersben is egyedüli ékként villogott). Neki terület kell, beívelések, amire érkezik, ez nincsen meg a Villarrealnak. Ugyanakkor nem csak a kiszolgáló személyzetet kell szidni, mert hiába próbálkozik rengeteg lövéssel a Villarreal (harmadik legtöbb a ligában), helyzetkihasználás pocsék (13 gól mindössze, amivel 14. a rangsorban a sárga tengeralattjáró). 

A Barcelona hét közben Eindhovenbe látogatott, ahol hozták a kötelezőt, nagyon nem is erőltették meg magukat. Miért van mégis esélye a vendégeknek? Luis Suárez sérült, Messire még több teher hárul. Ezen segíthet Coutinho visszatérése és Dembélé is formába lendült. Barcelonás karrierje eddigi legjobb teljesítményét hozta a BL-ben, csak a gól nem jött neki össze. A hazaiak egy érdekes felállással próbálkozhatnak meg, mivel nem lesz klasszikus csatáruk, hanem három sokat mozgó támadó lesz elől (Coutinho - Messi - Dembélé). A vendégek védelme így megosztott lesz, viszont mégis 3,5 gól alatti várjuk a találkozót. Valverde felkészült edző, tudja, hogy Suárez hiányában azért gyengébb a támadószekció, nagyobb hangsúlyt kell fektetni a védekezésre. 

Borítókép: Diego Costa (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

Póker Kihívások

Nem számít, hogy mennyire vagy otthon a póker világában, mindenki teljesíthet kihívásokat, amelyekért nagyszerű nyeremények járnak.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • LaLiga Tipp

    Barcelona - Villarreal: 3,5 gól alatt
    1.92 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -11.82 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Póker Kihívások

  • Nem számít, hogy mennyire vagy otthon a póker világában, mindenki teljesíthet kihívásokat, amelyekért nagyszerű nyeremények járnak.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2018/19

csabax hozzászólt
2019 máj 21. 15:38
Nekem egyre inkább úgy tűnik, hogy ennél a Bale-sztorinál is az lesz, ami már sok egyéb másik helyen is van. Azaz: nem elegendő valaminek lenni, hanem annak is kell látszani.
Pozzato hozzászólt
2019 máj 21. 11:27
Gareth Bale.. Látom szinte minden felületen, hogy mikor kivel boronálják össze, mekkora egy szar igazolás volt, sérülékeny, nem tudott beilleszkedni, nem érte meg a pénzét.

Egy olyan játékosról beszélünk, aki eltűrte Cristiano Ronaldo árnyékát, csereként is rendre megállta a helyét, illetve Zidane-féle mellőzést is. A Real Madrid szerintem óriási hibát követ el, mikor e
zsivany20 hozzászólt
2019 máj 21. 09:05
Biztos rekordot akart beállítani Zizou...  ;D összehozta a valaha volt legnagyobb különbséget a Barca és a Real között: 19 pont! Ezzel két ponttal alulmúlta a saját maga által tavaly beállított 17 pontos hátrányt! #történelem

Fejlődés is tapasztalható azonban a kupában, idén ugyanis legalább nem egy Leganes ejtette ki őket a Copa del Rey-ből, ha

Kapcsolódó cikkek