LaLiga: Esélyeshez méltóan

Nagy Bence
2019 aug 17. 15:57
Szólj hozzá!

Foci Atlético Madrid LaLiga Getafe CF

Képes-e élni a Barcelona botlásával az Atlético Madrid? A keretet alaposan megerősítették a nyáron, ideje végre ehhez mérten teljesíteniük!

Atlético Madrid - Getafe

A szakértők és a közvélemény egybehangzó véleménye alapján nagyon pozitív nyarat tudhat maga mögött az Atlético Madrid. A bajnoki esélyeikről mi is írtunk, most nem boncolgatnánk ezeket, inkább a vasárnapi bajnokira koncentrálnánk. A Getafe ugyanis tavaly sokáig a Bajnokok Ligáját érő helyek egyikén tartózkodott, de az utolsó fordulókra elfogyott a lendület (és más egyéb tényezők is közrejátszottak a pontveszteségeikben). Szerencsére megtartotta a vezetőség Pepe Bordalást, sőt, még a keret sem gyengült! 

Ez azért eléggé nagy szó, tudván, hogy a sikeres kisebb csapatokat általában szétkapkodják a sztárklubok. A Getafe azonban radar alatt tudott maradni, köszönhetően annak, hogy kulcsjátékosaik többsége már elmúlt 27-28 éves. Maradt egy-két olyan labdarúgó, akiben tényleg ott lehet a potenciál hosszútávon (Maksimovic, Arambarri és Amath Ndiaye). Bordalás tovább folytathatja a megkezdett munkáját, egy rutinos kerettel, akik már jól ismerik egymást, ami nagy előnyt jelenthet. 

Francisco Portillo (Fotó: EFECREATA.COM / Shutterstock.com)

Ezért is kell óvatosan kezelnie az első bajnokit Diego Simeonénak. A védelem kicserélődött, középpályán és a csatársorban is vannak új arcok. A felkészülés ugyan pozitívra sikeredett, de a másik oldalon egy olyan klub lesz, ahol a kezdő összeszokott. Bordalás nem fog változtatni, viszont idegenben volt problémája tavaly a Getafénak. Biztonsági játékra törekedtek, legalacsonyabb volt a labdabirtoklásuk a többi csapatot figyelembe véve a meccseiken, kevés kaput eltaláló lövésük volt. 

Kettő, esetleg három lövésük találta el a kaput, amiből viszont egészen jó arányban szereztek gólokat (39%). Ebben bízhatnak, mert az Atlético védelme átalakult, látható volt a felkészülési meccseken, hogy jönnek azért a bekapott gólok. Jelenleg nagyobb munkát fektetnek a támadójátékba Cholóék, amihez meg is van a játékosállományuk. Joao Félix eddig kiváló igazolásnak tűnik, meccseket dönthet el. Milyen kezdés várható a Ticótól? Hét éve kezdi Simeonával a szezont az Atlético, még sosem rajtoltak vereséggel. 

A leggyakoribb eredmény a döntetlen, ami nem meglepő, hiszen az argentin mester törekszik a vereség elkerülésére. Véleményem szerint egy edző szemlélete nem változik egyik évről a másikra gyökeresen, pláne akkor nem, ha új csapatot épít. Az impozáns felkészülés ellenére óvatos rajtot várok, ahol elsősorban Félix révén bízhatnak majd várátlan megoldásokban, amivel eldöntenék a meccset. A 2,5-es határ a góloknál eléggé csábító szorzót ad, ugyanis az over 2.50, ami akár le is jöhet, de ehhez kell a hatékony befejezése a támadásoknak a vendégek részéről. A mindkét csapat gólt szerez fogadás 2.45, nagyjából hasonló a két szorzó. Mi előbbi mellett tesszük le a voksunkat, mert ha gólt szerez a Getafe, nagyobb a valószínűsége, hogy nem marad 3 gól alatt a találkozó. 

Borítókép: Thomas Lemar. Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 3.89 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

La Liga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 13. 17:00
LaLiga: Menekülés a győzelembe

Rengeteg a sérüléssel bajlódó játékos a Barcelonánál, mihez kezdenek? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 11. 18:24
LaLiga: Kaptak egy kis pihenőt

Pénteken egy Valencia - Atlético Madrid? Jöhet! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 4. 23:37
Vége a Barcelona idényének?

Luis Suárez és Ousmane Dembélé megsérült, Lionel Messi lehet a következő? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek