LaLiga: Vége a Barcelona korszakának?

Nagy Bence
2019 aug 15. 23:27
Szólj hozzá!

Foci fc barcelona Atlético Madrid LaLiga

Az elmúlt 15 évből mindössze egy alkalommal fordult elő, hogy nem a Real Madrid vagy a Barcelona nyerte a spanyol pontvadászatot. Eljött az őrségváltás ideje?

Trónfosztás?

Elment a fék az Atléticóból? Antoine Griezmann öt évig volt tagja a madridi csapatnak, de a bajnoki cím csak nem akart jönni a "matracosoknak". Legutóbbi siker épp a Griezmann előtti évben volt és most rögtön utána jöhet a következő. A francia a Barcelonához távozott, helyére pedig Joao Félix érkezett, aki a felkészülés során bizonyította, jó vétel volt. Diego Simeone csapata egy átalakuláson megy keresztül, rutinos játékosoktól vált meg a klub a fiatalítás és a vérfrissítés érdekében. 

Míg a Real Madrid a Bajnokok Ligája triplázás után visszaesett, illetve a Barcelonánál komoly belviszályok dúlnak, addig a Ticónál nem lehet ok a panaszra. A klub átalakítása jól sikerült a felkészülés alapján. Joao Félix kiválóan illik Simeone rendszerébe, gólerős és technikás játékosról beszélünk, aki pótolhatja a francia világbajnokot. Óriási rablás volt Kieran Trippier a Tottenhamtől ekkora összegért, középen Hermoso, Savic és Giménez osztozhat majd a két helyen Godín távozása után. Felipe szintén bevethető még, balszélen pedig Renan Lodi jelentheti a hosszútávú megoldást. 

Diego Costa (Fotó: imagestockdesign / Shutterstock.com)

Kicsit karcsú Lodi oldala, főleg, mert a brazilnak nincsen egyelőre alternatívája. Középpályán Marcos Llorente lehet jó vétel, akivel egy fiatal és nagyon masszív középpálya jöhet létre. Koke, Saúl, Thomas és a kiváló passzairól híres Héctor Herrerával osztozhat a három helyen (Lemar biztos kezdőnek tűnik). Ez eddig mind szép és jó, de mi lehet majd a gond? Egyrészről Diego Costa hosszú sérülése. A Real Madrid kiütése után megsérült a csatár a felkészülés során, már az utánpótlásáról gondoskodnának (Rodrigo). 

Morata és Kalinic egyelőre jó alternatívát nyújthat, de érezhetően szüksége van még valakire Cholónak. Simeone ugyanis nem viccel, szeretne egy mély keretet, amellyel elbírja a kettős terhelést. Ez utóbbi komoly problémákat jelentett az elmúlt években. Idén viszont megvan minden esélye a közvetlen riválisok gyengélkedése miatt a "matracosoknak", hogy behúzzák a bajnokságot. Számukra kiváló a sorsolás, hiszen egy jó rajttal tetemes előnyre tehetnek szert a könnyebb ellenfelekkel szemben. 

Az esetlegesen beragadó riválisok hamar gondba kerülhetnek. Arra, hogy bajnok lesz az Atlético Madrid, egyelőre 15.00-ös szorzót kínálnak. Ez eléggé csábító, ahogyan az is, hogy a Real Madrid és a Barcelona nélkül első helyen végez a csapat (1.35). A Barcelonáról már esett szó, ők a címvédők, de közel sem biztos, hogy a jelenlegi csapattal sikerül behúzni a bajnoki címet a különböző problémák miatt. A Real Madrid megerősítette a keretét nyáron, de egyelőre nem állt még össze Zidane taktikája. Érdemes egy cashout opción is elgondolkozni egy jó Atlético kezdés után.

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: jose.breton / Shutterstock.com)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Az Atlético Madrid lesz a bajnok a spanyol bajnokságban
    15.00 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 3.89 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 13. 17:00
LaLiga: Menekülés a győzelembe

Rengeteg a sérüléssel bajlódó játékos a Barcelonánál, mihez kezdenek? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 11. 18:24
LaLiga: Kaptak egy kis pihenőt

Pénteken egy Valencia - Atlético Madrid? Jöhet! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 4. 23:37
Vége a Barcelona idényének?

Luis Suárez és Ousmane Dembélé megsérült, Lionel Messi lehet a következő? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek