Elérkeztünk féltávhoz, így kezd egyre inkább kiviláglani, hogy mely csapatok harcolhatnak majd a második helyért a francia bajnokságban. Az első hely sorsa ugyanis eldőlt, mert a PSG-t megszorongatni szinte lehetetlenség. A Marseille-Monaco-Lyon trió viszont nagy csatát vívhat majd, de nem csak velük foglalkozunk az idei első Ligue 1 előzetesben. 

Rennes - Marseille

Eljött a revans a Marseille számára. A bajnokságban 3-1-re verte a Vélodromeban a Rennes őket, majd a Ligakupából is kiejtették Rudi Garcia csapatát. A mesternek továbbra sem sikerült megfelelő kezdőt összeraknia. Ez már csak azért is durva, mert bőven lenne merítési lehetősége, de hiába van Germain, Mitroglou és N'Jie középcsatár poszton, eddig a legmegfelelőbbet nem találta meg közülük. A hátvédsorban is akadnak problémák. A szélen Payet teljesítménye is nagyon hullámzó, így joggal illetik kritikával Rudi Garciát. A Rennes az év első pár napjában eléggé elfoglalt volt, mivel kupamérkőzések vártak rájuk, felemás teljesítménnyel abszolválták őket. A csapat elsősorban a jobboldali támadószekciójára támaszkodik. Emiatt kiszámíthatóak lesznek, de ebből nem következik, hogy a Marseille meg is nyeri a mérkőzést (2.00), hiába csökken a szorzójuk folyamatosan. A vendégeknél nagy probléma, hogy Thauvinre építenek legfőképpen, illetve Gustavo vagy Sansontól várják, hogy valami váratlan átlövéssel lepje meg az ellenfeleket. Ha fogadásra adjuk a fejünket, inkább az overek felé vegyük az irányt (2,5 felett a gólok száma: 2.00). A Rennes otthon nem áll be védekezni, míg a Marseille a gyors szélsőinek hála (Thauvin), jó kontrákat képes vezetni és belemennek simán egy adok-kapok mérkőzésbe. 

Montpellier - Monaco

A Montpellier még mindig ott van a táblázat első felében. Látva a tavalyi szereplésüket erre nem sokan fogadtak volna, viszont Der Zakarian összeszedte a csapatot. A liga legjobb védelmével rendelkeznek és a legkevesebb gólt kapták, ellenben az első tíz helyezettből ők szerezték a legkevesebb találatot is. Támadóoldalon eléggé inaktívak, nincsen egy stabilan gólerős játékosuk, akire folyamatosan lehetne számítani. Ez leginkább a hazai mérkőzésen tükröződik. Kiktől kaptak ki? Olyan középcsapatoktól, akik hozzájuk hasonlóan átadják a területet az ellenfélnek. A Montpellier ugyanis a Stade de la Mossonban mindössze 46%-ban birtokolja a labdát, ami az egyik legkevesebb a bajnokságban. Ennek ellenére pontot szereztek a PSG, Marseille, Lyon trióval szemben. Érdemes rájuk figyelni. 

Radamel Falcao Monaco 001

Radamel Falcao. Fotó: CosminIftode/Shutterstock

A Monaco tehát nem lesz egyszerű helyzetben, ha nyerni akar. Mindkét klub sikerrel teljesítette a kupamérkőzéseit, de a hercegségbelieknél lehet egy kis aggodalom, ugyanis Radamel Falcao továbbra sem tudja vállalni a játékot. Ez pedig komoly problémákat jelenthet a gólszerzés területén. Egy átlagos francia klubbal szemben nem, megoldaná jó eséllyel Keita, de a PSG sem tudta feltörni a Montpellier szoros védekezését. Egy unalmas és erőlködés szagú találkozóra lehet számítani, ahol a Monaco próbálja majd magára vállalni a kezdeményezést, de a hazaiak agresszív játéka nem fog nekik feküdni (szeptember végén is 1-1-et játszottak). A Montpellier vagy döntetlen jó fogadás lehet (1.72), de egy 2,5 under a gólok szempontjából szintén jó meglátás (1.61), igaz ennek már leesett a szorzója 1.80-ról. A bátrabbaknak pedig érdemes megfontolni a főoldali tippet, ami egy döntetlen. A Montpellier nem fog felesleges kockáztatni és támadni, ezzel is megnyitva a területeit, míg a vendégeknek Falcao nélkül sok esélyük nincsen egy váratlan húzásra. 

Nantes - PSG

Elmélkedhetnénk arról, hogy Claudio Ranieri milyen zseniális edző, hiszen a Leicester után egy újabb átlagos csapatból csinált egy feltörekvő és izgalmas gárdát (jó, ne feledjük Sergio Conceicao munkáját se), de miért is tennénk, hiszen "mindenki" a PSG-re kíváncsi! Szokás szerint nem múlik el hónap, sőt, hét sem, hogy valami balhéról ne számoljanak be a sajtóban a párizsi csapattal kapcsolatban. Kis túlzással olyan az öltözői hangulat, mintha senkit sem érdekelne, mi lesz, csak megkapják a pénzt. Ennek ellenére a szekér megy, bár ez nem Emery érdeme, hanem olyan klasszisoké, mint Neymar vagy Mbappé. Már az is durva, hogy ilyen kerettel ki tudtak kapni az első 19 mérkőzés egyikén, de egyre inkább érződik, hogy Unai Emerynek nem sok köze van az edzői pályához. Pár haverját hozta magával (Berchiche), de közel sem olyan kvalitásokkal megáldott tréner, mint mostani ellenfele, Ranieri. Ő alaposan felméri az ellenfeleket, ha csak egy feladatra kell koncentrálni (bajnokság), akkor abból ki tudja hozni a maximumot. Nem alaptalanul mondjuk, hogy érdemes elgondolkozni egy +1,5 gólos Nantes hendin (2.10). A PSG-nél a havi balhét Cavani és Pastore szolgáltatták. Egyikük sem tudott visszatérni a szünetről, az argentint úgy kellett keresni, de Cavani távolmaradása is érthetetlen. Simán benne van egy újabb kis öltözői vita, a hazaiak pedig ezt kihasználhatják. Ranieri jól összerakta a védekezést és a Stade de la Beaujoireban nem is lehet őket nagyon megverni. 

Fogadj kötésben 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Montpellier - Monaco: döntetlen
    3.40 Unibet
  • Nantes +1,5 góllal (AH)
    2.10 Unibet