Ligue 1: Most jön a neheze!

Nagy Bence
2019 ápr 10. 19:09
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 Nantes FC Olympique Lyonnais

A Nantes szeretne az első osztályban maradni, ezért tovább folytatják a fegyelmezett védekezést, ami egy pontot érhet az Olympique Lyon ellen.

Nantes - Olympique Lyon

Mindkét klubról esett szó részletesebben mostanság, így elsősorban az elmúlt 1-2 hetükre koncentrálnánk. A Nantes védekezéséről itt írtunk, mely azóta is tart, bár voltak kisebb megingások (Lille ellen), de az igazi problémát jelenleg a góltalanság jelenti. A legutóbbi fordulóban a Toulouse otthonában gyorsan emberhátrányba kerültek, majd 19 kapura lövéssel próbálkoztak, amiből egy talált kaput.

Nem az a probléma, hogy mindössze egyszer találtak kaput, hanem azt, hogy igazán komoly helyzetük csak egy szabadrúgásból elért kapufa volt. Mondjuk Girotto kiállítása nem tett jót a játékuknak (brazil srác nem viccel, ez volt az idei harmadik pirosa, pedig mindössze csak három sárga lapja van mellette), ő valószínűleg nem is fog hiányozni a középpályáról.

Halilhodzic mester a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóban inkább volt fásult, mintsem ideges, pedig elmondása alapján nagyon frusztrált volt, ahogyan a játékosok is. Feszültsége a kiállítás mellett a nem sokkal utána megítélt büntetőből fakadtak, amivel eldöntötte a mérkőzést a Toulouse. Összességében még így sem lehetett panasz a játékukra, mert védekezés szintjén most is partiban voltak.

A Lyon ellen szükség is lesz rá, mert a Lille csapatához hasonlóan, Bruno Genesio fiai is gyorsan játszanak. Róluk itt írtunk, azóta történtek dolgok náluk, két váratlan vereség, meglepően sok bekapott góllal. Ezzel kiestek a francia kupából, illetve távolodtak a Bajnokok Ligája főtáblát érő második helytől. Utóbbi lenne számukra a fontos, mert akkor nyáron nem kéne selejtezniük. 

Ez a forduló lehet a kulcs, ugyanis a Lille a PSG-vel játszik majd, míg a Lyon számára ez egy kötelező siker. A francia kupás kiesés után fásultak voltak, ennek is betudható a 3-1-es vereség a Dijon ellenében. A vendégek gyakorlatilag minden helyzetüket gólra váltották, míg a Lyon hiába birtokolta 63%-ban a labdát és lőttek 27 alkalommal kapura, semmi sem jött össze. 

Egy hete volt összekapnia a társaságot Genesio mesternek. Erre szükség is van, mert a Dijon két öngóllal verte őket (két megpattanó lövés), de ez sem menti fel őket az alól, hogy mennyire szét volt esve a védekezés. Csatársorban a második félidő elején volt ez megfigyelhető, amikor elügyetlenkedtek pár helyzetet.

Mire fogadjunk? A Nantes kapcsán nehéz bármire is, mert a logikus egy 2,5 alatti gólt hozó találkozó lenne, de ezzel már a Lille ellen befürödtünk és a Lyon is hasonlóan játszik. Érdekesebb lehet viszont az az infó, hogy Nabil Fekír (csapatkapitány és a klub legnagyobb sztárja) visszautasította a szerződéshosszabbítást a héten. Elvileg már nagyon közel áll ahhoz, hogy a Liverpool játékosa legyen.

Egy ilyen ügy az öltözőn belül is feszültségeket szülhet, ráadásul az sem túl pozitív Genesio számára, hogy nyáron megint szét akarják kapni a csapatot. NDombele, Aouar, Fekír, Depay és Dembele mint távozhat. A hazaiak számára viszont a legfontosabb a bennmaradás, szóval igyekeznek majd fegyelmezett védekezéssel a végletekig húzni a mérkőzést. 

Borítókép: Fekir Nabil (Fotó: Romain Biard / Shutterstock.com)

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Nantes +1 góllal (AH)
    1.57 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -26.93 %

október

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

  • Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 15:17
Ligue 1: Búcsúzik Genesio?

A Lille és az Olympique Lyon számára nem létfontosságú az utolsó bajnoki.  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 10:09
Ligue 1: Rudi Garcia távozik

Nyártól új korszak kezdődik az OM-nél, Rudi Garcia utolsó mérkőzésére készül a dél-francia városban! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 18. 11:03
Ligue 1: Meglesz a tagsági?

Meglepetést okozhat hétvégén az Amiens és a Caen! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek