Ligue 1: Most jön a neheze!

Nagy Bence
2019 ápr 10. 19:09
Szólj hozzá!

Foci Ligue 1 Nantes FC Olympique Lyonnais

A Nantes szeretne az első osztályban maradni, ezért tovább folytatják a fegyelmezett védekezést, ami egy pontot érhet az Olympique Lyon ellen.

Nantes - Olympique Lyon

Mindkét klubról esett szó részletesebben mostanság, így elsősorban az elmúlt 1-2 hetükre koncentrálnánk. A Nantes védekezéséről itt írtunk, mely azóta is tart, bár voltak kisebb megingások (Lille ellen), de az igazi problémát jelenleg a góltalanság jelenti. A legutóbbi fordulóban a Toulouse otthonában gyorsan emberhátrányba kerültek, majd 19 kapura lövéssel próbálkoztak, amiből egy talált kaput.

Nem az a probléma, hogy mindössze egyszer találtak kaput, hanem azt, hogy igazán komoly helyzetük csak egy szabadrúgásból elért kapufa volt. Mondjuk Girotto kiállítása nem tett jót a játékuknak (brazil srác nem viccel, ez volt az idei harmadik pirosa, pedig mindössze csak három sárga lapja van mellette), ő valószínűleg nem is fog hiányozni a középpályáról.

Halilhodzic mester a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóban inkább volt fásult, mintsem ideges, pedig elmondása alapján nagyon frusztrált volt, ahogyan a játékosok is. Feszültsége a kiállítás mellett a nem sokkal utána megítélt büntetőből fakadtak, amivel eldöntötte a mérkőzést a Toulouse. Összességében még így sem lehetett panasz a játékukra, mert védekezés szintjén most is partiban voltak.

A Lyon ellen szükség is lesz rá, mert a Lille csapatához hasonlóan, Bruno Genesio fiai is gyorsan játszanak. Róluk itt írtunk, azóta történtek dolgok náluk, két váratlan vereség, meglepően sok bekapott góllal. Ezzel kiestek a francia kupából, illetve távolodtak a Bajnokok Ligája főtáblát érő második helytől. Utóbbi lenne számukra a fontos, mert akkor nyáron nem kéne selejtezniük. 

Ez a forduló lehet a kulcs, ugyanis a Lille a PSG-vel játszik majd, míg a Lyon számára ez egy kötelező siker. A francia kupás kiesés után fásultak voltak, ennek is betudható a 3-1-es vereség a Dijon ellenében. A vendégek gyakorlatilag minden helyzetüket gólra váltották, míg a Lyon hiába birtokolta 63%-ban a labdát és lőttek 27 alkalommal kapura, semmi sem jött össze. 

Egy hete volt összekapnia a társaságot Genesio mesternek. Erre szükség is van, mert a Dijon két öngóllal verte őket (két megpattanó lövés), de ez sem menti fel őket az alól, hogy mennyire szét volt esve a védekezés. Csatársorban a második félidő elején volt ez megfigyelhető, amikor elügyetlenkedtek pár helyzetet.

Mire fogadjunk? A Nantes kapcsán nehéz bármire is, mert a logikus egy 2,5 alatti gólt hozó találkozó lenne, de ezzel már a Lille ellen befürödtünk és a Lyon is hasonlóan játszik. Érdekesebb lehet viszont az az infó, hogy Nabil Fekír (csapatkapitány és a klub legnagyobb sztárja) visszautasította a szerződéshosszabbítást a héten. Elvileg már nagyon közel áll ahhoz, hogy a Liverpool játékosa legyen.

Egy ilyen ügy az öltözőn belül is feszültségeket szülhet, ráadásul az sem túl pozitív Genesio számára, hogy nyáron megint szét akarják kapni a csapatot. NDombele, Aouar, Fekír, Depay és Dembele mint távozhat. A hazaiak számára viszont a legfontosabb a bennmaradás, szóval igyekeznek majd fegyelmezett védekezéssel a végletekig húzni a mérkőzést. 

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Nantes +1 góllal (AH)
    1.57 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -5.03 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Ligue 1 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
Tegnap, 12:39
Ligue 1: Tovább nehezítik az életüket?

Már rég pihenőre vonulhatnának a sztárok, ehelyett tovább szenved Tuchel csapata.  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 19. 12:25
Ligue 1: Mégsem egyértelmű?

Elsőre országos egyesnek tűnik a Nice - Caen, de vajon tényleg az? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 15. 09:35
Ligue 1: Kezd kellemetlen lenni

Vasárnap este csúnya vereségbe szaladt bele a PSG, jöhet rögtön a következő? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek