Forma1 Mick Schumacher Michael Schumacher

Mick Schumacher nem tud kilépni apja árnyékából

Sportfogadas.org 2023 jan 24. 14:36 Szólj hozzá! F1 - Pit Stop
Mick Schumacher (218364994, 2236628107) Fotó: Evannovostro/Shutterstock, motorsports Photographer/Shutterstock

Tesztpilótaként vág neki az idénynek, nem jutott neki ülés a mezőnyben a kései menesztés okán. Michael Schumacherhez nehéz felnőni, eleve kudarcra van ítélve a fia. Indokolatlan elvárásokkal kell szembenéznie a hétszeres világbajnok édesapa miatt, és automatikus negatív megítéléssel!

Mick Schumacher tesztpilóta lesz 2023-ban

Az előző idény végén, az utolsó versenyhétvége előtt jelentette be a Haas istállója, hogy Mick Schumacher helyett, Nico Hülkenberget szerződtette 2023-ra. Annyira későn dőlt el a sorsa, hogy nem sok esélye volt tárgyalni más csapatokkal. Egyedül talán a Williamsnél lett volna valamiféle remény, de Logan Sargeant az évzáró F2-es hétvégén megszerezte a szuperlicencet.

Maradt a tartalékversenyzői szerepkör a Mercedesnél, mely komoly áldozattal is járt, ki kellett lépnie a Ferrari-családból. Nemrég derült ki, hogy az Alpha Tauri főnöke, Franz Tost szívesen látta volna a csapatban. "Gondolkodtam rajta, nálam ez téma volt. Szívesen szerződtettem volna, mert szerintem tehetséges, és minden tulajdonsága megvan hozzá, hogy jó Forma-1-es pilóta legyen" - jelentette ki az osztrák szakember.

Tost szerint politikai okok miatt nem jött össze Mick Schumacher szerződtetése. Az osztrák nagyon közel áll a családhoz, korábban Ralf Schumacher karrierjét egyengette. Úgy gondolja sokat tanulhat majd a Mercedesnél a fiatal német pilóta, de reméli visszatér a Forma-1 mezőnyébe. A különböző médiumok egyébként úgy adják elő, hogy apja nyomdokaiban halad, aki szintén elhagyta a Ferrarit, majd a Mercedeshez került. Erős párhuzam, nem állja meg a helyét.

Forma-1 - Magyar Nagydíj 013
Mick Schumacher tesztpilóta lesz 2023-ban. Fotó: Balogh Zoltán/MTI Fotószerkesztőség

Michael Schumacher magasra tette a lécet fiának

Mick gokartozással kezdte a karrierjét, majd a Formula-4 és Formula-3 következett. Voltak győzelmei, de éveket kellett várnia a bajnoki címre. 2018-ban nyerte meg végül a Formula-3-at, majd ezt követően a Ferrari akadémiához csatlakozott. 2020-ban a Formula-2-öt is sikerült megnyernie, nyilván felkapták és apja nyomdokait emlegették. Jöhetett volna az áttörés, hiszen a legmagasabb szintre jutott.

2021-ben került a Haas csapatához, 22 versenyen egyetlen pontot sem gyűjtött. 2022-ben még mindig az amerikai istállót erősítette, csapattársa pedig Kevin Magnussen lett. Jól kijöttek, de a nevesebb apával rendelkező versenyző, nem tudta megelőzni Magnussent az év végi pontelszámolásnál. Tavaly egyébként a Ferrari tartalékpilótája is volt, Antonio Giovinazzi mellett.

Összességében elmondhatjuk, hogy még fejlődik, és helyezkedik, ahogy tud a mezőnyben. Apjához hasonlítja mindenki, de nézzük a tényeket. Michael Schumacher amikor annyi idős volt, mint most fia, akkor épp harmadik helyen végzett az összetettben az akkori idény végén. Többször a dobogón állt, és első futamgyőzelmét is megszerezte. Két évvel később pedig jött az első, majd második bajnoki cím. Ehhez képest Mick Schumacher épp kikerült a mezőnyből. Nehéz örökség, magasan a léc és esélytelen megugrani.

Borítókép: Fotó: Evannovostro/Shutterstock, motorsports Photographer/Shutterstock