Nem feltétlenül értjük a szorzókat a Milan - Lazio meccs kapcsán, ezt próbáljuk kifejteni a cikkünkben. Az is lehet, hogy a bukik tévedtek, az is, hogy mi néztünk be valamit, mindenesetre kivesézzük a szombati rangadót. 

máj 6. 15:00 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Lazio vagy döntetlen
Unibet
1.89

Milan és a BL-döntő

Nem hinném, hogy a Milan-drukkerek a mostani időszakban egy BL-elődöntővel számoltak. A csapat tavaly bajnoki címet nyert, ami már akkor is bőven felülmúlta az azt megelőző évek teljesítményét. Az idei év nem kezdődött jól számukra, voltak bőséggel sérüléssel bajlódó játékosok, illetve olyan volt, mintha kissé elkényelmesedett volna a keret. A Scudetto a zsebben, gondolhatták, ennél több már nincsen ebben a projektben. 

A létező legkönnyebb csoportot kapták a BL-ben, de még itt szenvedtek, végül az utolsó két fordulóban sikerült kicsikarni a továbbjutást. A január olyan rosszul sikerült, hogy történelmi mélységbe került a klub, végül már válságstábot hívtak össze, Piolinak is teljesen újra kellett gondolni a taktikát. Ez annyira bevált, hogy pár hét leforgása alatt stabilizálódott a helyzetük. 

Milan Lazio
Olivier Giroud (Fotó: ph.FAB/Shutterstock.com)

A Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszára is hatással volt ez a változás, előbb a Tottenham csapatát ejtették ki, majd utána következett a Napoli, akiket gyakorlatilag pár hét leforgása alatt többször is megtréfáltak ugyanazzal a taktikával. A Milan pedig ott találta magát az elődöntőben, ráadásul nem megoldhatatlan a feladat, hiszen az ősi rivális Inter lesz az ellenfél a BL-döntőért folytatott harcban. 

Valószínűleg a Milan vezetésében is felmerül, hogy reális esélyük van a BL-döntőre, ráadásul abból sem lesz tragédia, ha ezt a mérkőzést elengedik. Lesz még három nyerhető meccsük, pluszban még egy ki-ki meccs a Juventusszal, amely akár a BL-indulásról is dönthet. Valószínűleg Pioli és a vezetés is elégedettebb lenne, ha mondjuk egy BL-döntő és egy bajnoki top4 lenne a csapat neve mellett, mintsem egy BL-elődöntő és egy top4. 

Lazio profitálhat a többi olasz csapat kettős terheléséből

Maurizio Sarri és a Lazio lehet a nagy nyertese az olasz csapatok nemzetközi kupamenetelésének. Miközben a Napolit leszámítva a többi rivális mind európaki kupaelődöntőkben érdekelt, addig a Laziónak csak egyetlen nehéz meccse van a hátralévő öt fordulóban, ez pedig a Milan elleni. Lesz négy találkozót, amit hozhatnak, megtarthatják a második helyüket, ami bőven a várakozások feletti teljesítmény lenne. A világbajnokság alatt nekünk volt egy long term fogadadásunk a Lazio top4-re, amelyre akkor 4.00-es szorzót kínáltak. 

Abból a szempontból is szerencsés Sarri, hogy Ciro Immobile felépülhet a tavaszi szezonra, illetve mindössze két játékosa szerepel a katari vb-n (igaz, egyik Milinkovic-Savic).

Sarriéknak jót tett, hogy alig volt játékosuk a világbajnokságon, utána viszonylag hamar kiestek a Konferencia Ligából, viszont ez jövőre BL-főtáblát érhet. Elmúlt hónapokban legyőzték a Napoli - Juventus - Roma triót, igaz, hogy akadt egy kisebb megingás pár hete, amikor kétszer is kikaptak egy hét leforgása alatt, de még így is tartották a második helyet, Sassuolo ellen pedig már nyertek. A Sarri - Pioli csatában általában periódusok vannak, legutóbb Sarri 4-0-ra lesöpörte a Milant, lehet, hogy ez egy újabb időszak kezdete a két edző csatájában. Mindenesetre mi most a Bajnokok Ligája terhelés miatt, inkább a Laziót preferáljuk, még akkor is, ha nem is feltétlenül jobbak a hazaiaknál. 

  • AC Milan - Lazio tipp

    Lazio vagy döntetlen
    Unibet
    1.89

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés