Megismétlődik a tavalyi rájátszás a francia első osztályban, az LNB-ben. Ahogyan most, úgy tavaly is a Strasbourg csapatát kapta a Monaco, végül, ha nagy nehézség árán is, de továbbment a hercegségbeli csapat. Idén sikerül őket megtréfálni?

2023 máj 24. 20:00 Közvetítés: Unibet
Tipp: Strasbourg +10,5 ponttal
Unibet
1.90

Monaco: Euroligából a francia rájátszásba

Erős a kontraszt, hogy vasárnap délután még az Euroliga harmadik helyéért játszott a Monaco, majd pár nappal később már az LNB-ben kezdheti meg a rájátszást a Strasbourg ellen. Összességében nem okozott csalódást idén a Monaco, sőt, valamilyen szinten felül is múlták az elvárásokat, hiszen a harmadik helyen végeztek a legrangosabb európai sorozatban. Az elődöntőben ugyan nem bírták az Olympiakosszal, de végül a bronzmeccsen simán verték a Barcelonát, ami nagy skalp. 

A megsemmisítő 27-2-es harmadik negyed után, elengedte az elődöntőt a Monacót, így nyugodtan készülhettek a Barcelona ellen. Annyira jól kezdtek a katalánok ellen, hogy azon a mérkőzésen az egész csapat villogott, ami eléggé ritka. Voltak, akik védekezésben tették oda magukat, akadtak, akik pontszerzésben, nem lehetett panasz senkire, ráadásul a sztároknak sem kellett sok időt a parketten tölteni!

Mondhatnánk, hogy egyfajta felkészülés is volt az a francia bajnokság rájátszására, mert reális esélye nem volt a Monacónak az Euroliga megnyerésére. Az viszont biztos, hogy a jövőben érdemes lesz rájuk figyelni, mert nagyon jó csapatot építettek a hercegségben. Az idei legnagyobb cél viszont nem ez volt, hanem a francia bajnoki cím. Az elmúlt évek alapszakasza egyértelműen a Monacóról szólt. 

Öt alkalommal nyerték meg az alapszakaszt, de francia bajnoki címet még sosem szereztek. A Monaco nyert már EuroCup sorozatban, Euroliga Final Fourban szerepeltek, de a francia végső győzelem nem akar összejönni. Általában a rivális ASVEL szokott velük kitolni, elmúlt években ők nyerték az LNB küzdelmeit. Ezért is volt pihenőn a sztárok többsége a vasárnapi Euroliga bronzmeccsen (meg mert simán nyertek...). 

A Strasbourg a trónra készül

A 2010-es évek közepén a Strasbourg meghatározó csapata volt a francia ligának, mindezt bajnoki cím nélkül (mint most a Monaco). Hiába döntőztek négyszer, egyszer sem tudtak nyerni. Az idei alapszakaszukat periódusokra lehet bontani. A kettős terhelés nem tett jót a gárdának, volt, amikor nyertek zsinórban négy meccset a két sorozatban, majd a keret elfáradt, kikaptak a következő három találkozón. 

Ami jót tett nekik, hogy kiestek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, utána egy hosszabbításba torkolló találkozón legyőzték a Monacót, idén már másodjára az alapszakaszban. Az utolsó négy bajnokit megnyerte a Strasbourg, ezzel nagy küzdelemben, de megszerezték a rájátszást érő utolsó helyet. Az érződött, ha nincsen BL, akkor ebben a csapatban jóval több van. Az ASVEL-t leszámítva, az összes rájátszásba jutó gárdát legyőzték. Ebből kiindulva, lehet esélyük egy szorosabb meccsre Monacóban, főleg úgy, hogy a Strasbourg egy hetet pihent a mérkőzésig, míg a Monaco ennyi idő alatt két mérkőzést is játszott az Euroligában. 

  • AS Monaco - Strasbourg tipp

    Strasbourg +10,5 ponttal
    Unibet
    1.90

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Mike James (Fotó: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com)