NB1: Start minden szinten

Eseménydús hétvége áll a magyar foci szerelmesei előtt. Az élvonal, a másod-, és harmadosztály egyszerre kezdi meg a tavaszi szezont a hétvégén. Miközben a csapatok a szezonra gyúrtak, az MLSZ szurkolói kérdőívvel heccelte a szurkolókat: Miért nem járunk meccsre? A lényeg persze nem fog kiderülni a dologból, de talán egy mélyebb cikket megér majd a kérdés. Most viszont nézzünk előre, jöjjön a huszadik forduló!

Gyirmót – Paks

Teljesen kicserélődött a téli szünetben az újonc játékoskerete. Egy raklapnyi spíler távozott, miközben ellentételezésként egy csomó ismeretlen arcot fogott Urbányi. Szembetűnő, hogy eltérve az elvektől érkeztek az idegenlégiósok is: Bebeto, Kolcák, Radeljic, Tancsik, továbbá Tamás Krisztián utánpótlás válogatott Olaszországból, Simon Ádám a Videotonból és Veres Kolozsvárról. Bebeto korábban a Kecsóban rugdosta a gólokat, most Ciprusról jön ismét Csányi játékos temető ligájába „profiskodni”. Érdekesség, hogy a Gyirmót keretének értéke megnőtt, és ebben a tekintetben elmozdult a sereghajtó pozícióból, helyére pont a Paks került. Csertőiéknél alig történt változás, Kemenes elküldésén és Daru leszerződtetésén túl érdemi dologról nem lehet beszámolni. Fogadói szempontból egy nagy zsákbamacska ez a meccs. A hazaiak eddig támadófocit játszottak volna, de olyan hurka volt a keretük hozzá, hogy védekező attitűdöt mutattak többnyire meccseiken. Rendre beszorultak és hátul hibáztak. Szerintem Urbányi rájött, hogy csak győzelmekkel lehet kiharcolni a bennmaradást, és aktuális ellenfelük a verhető kategóriába tartozik. Az őszi bűn rossz paksi 0:0-ból nem lehet kiindulni, meg kell várni, hogy az új játékosaival mit játszik az újonc.

MTK – Honvéd

Külső szemlélőként úgy tűnik, mintha a csodára várna az MTK. Nikházi és a Haliból érkező Martinez kvalitásait ismerjük. Kolomojec tűnik a kék-fehérek legnagyobb igazolásának, értékét 700.000 euróra tartja a transfermart. Az ukrán center 13 meccsen 6 gólt szerzett ősszel hazája bajnokságában, de posztján ott van Sanyi is. Csak nem képzeli Tamási Zsolt, hogy padra ülteti Torghellét? Kieső helyen telelt egyébként az MTK, és az alapozás után biztos bennmaradást várnak Tomiék (Deutsch Tamás szerk.), még a jegyárakat is lenyomták 4900-ről 2300-ra. Hiába: U R A K !

Torghelle Sandor MTK 009

Torghelle Sándor. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Marco Rossi remek féléven van túl a Honvéddal. A kispestiek 2. helyen kezdik a tavaszt. Úgy érzem, hogy Botka és Prosszer távozásával gyengült az együttes. Ismerve az olasz tréner vehemenciáját mégis nehezen tudom elképzelni, hogy a Honvéd leadogassa a meccseket tavasszal. Benne van a pakliban a törvényszerű visszaesés. Fura lenne, ha a Honvéd indulna a nemzetközi kupában a Fradi helyett.

Mezőkövesd – Diósgyőr

Pikáns Borsod megyei rangadó vár ránk. A vendég szektor már tele van (minden jegy elkelt), és Horváth Ferenc játékosai bizakodással tekintenek a jövőbe. Kifakadt a Diósgyőr tulajdonosa a szezon előtt, mondanivalójának lényege gyakorlatilag annyi volt, hogy tele van a töke az egésszel. Csak megy bele a csapatba a zseton, és ugyan fejlődik a klub, de az élvonalbeli gárda eredményei beáraznak mindent. Titokzatos korábbi edzőjükre panaszkodott (gyanítom Szivics volt az), aki folyamatosan a Fradit hívogatta munka ügyben, miskolci regnálása alatt. Szerintem mindezek ellenére erősödött a DVTK, és a játékosok átvehették új Volkswagenjeiket is! Kíváncsi vagyok Busai és Ugrai együttműködésére, szerintem nagyon jó párost alkotnak majd a támadásépítéseknél-befejezéseknél. Pintér Attila jó középcsapatot csinált az újoncból, távozása után a megosztó személyiségű korábbi diósgyőri Szivics vette át a csapatot. Világosan látszik, hogy a szerb tréner nem akarja folytatni elődje munkáját. Meglepődtem, hogy Mevongou-ra nem tartott igényt a továbbiakban a ’kövesd, ő volt a liga egyik leghatékonyabb szűrője ősszel. Rangadó lesz, indulatokkal, lapokkal. Most úgy érzem, hogy a vendégek motiváltabban érkeznek a meccsbe.

Videoton – Újpest

Ha meg tudnám oldani, ha be tudnék jutni, ha jegyet tudnék venni, akkor erre a meccsre biztosan elvinném a családomat, ha az időjárás jó lenne, és nem kellene azon aggódnom, hogy a két órás program alatt megfáznak a gyerkőceim. Lelkesedésemet a két csapat őszi találkozója táplálja:

Berg a bajnoki címre tör megerősödött csapatával. Oliveira és Feczesin elhagyta a Vidit, de Maric nagy fogásnak tűnik. Érdekesség, hogy a latin stílust képviseli a székesfehérvári védelem (Nego, Stopira, Vinicius), míg támadásban a délszláv kontingensre épít (Lazovic, Maric, Suljic, Scepovic) a listavezető. Szerencsére Géresi, vagy az új szerepben villogó Juhász rendre helyet követel a kezdőben, így azért hazai játékost is láthatunk Felcsúton. Alakul, nagy dolgokra készül a Videoton, nálam most ők a bajnoki cím legfőbb várományosai. Érdekes kommunikációba kezdett az UTE. Szinte minden nap nyilatkoznak a játékosok, egymással készítenek interjút a csapat tagjai. Derűsen várják a nyitányt a lilák, pedig minden jel a vereségüket vetíti elő. Bardhi sérülése miatt valószínűleg nem játszhat, és a zalaegerszegi 1:4 megismétléséről álmodozó vendégek erős ellenállásba fognak ütközni. Gólt, gólokat akarnak szerezni Vignjevicék, ami kedvez egy overes fogadáshoz. 

Vasas – Haladás

Durván néz ki a tabella eleje. Három 34 pontos klub egymás seggében:
1. Videoton
2. Honvéd
3. Vasas

Oenning tudatosan nem nyúlt hozzá az együtteshez, Gaál elcsábítása Szombathelyről véleményem szerint jó húzás volt. Fura sérüléssel (lúdtalp) bajlódik a válogatottban is bemutatkozó Vida így a középpályással nem számolhat a Vasas. Erőt mutatott, Korcsmár megtartása is. Hiába jött a kedvező külföldi ajánlat Vancsa kikosarazta a kérőket. Tudatosság, célirányos tervezés jellemzi most a piros-kékeket. Minden jel arra mutat, hogy győzhetnek az angyalföldiek az idénynyitón, csak azt nem tudni még, hogy hol lesz a meccs! Egész héten megy a huzavona a Szusza körül. Elvileg a használatra van engedélye a Vasasnak, a pálya talaja viszont alkalmatlan a játékra így lehet, hogy Kecskemétre kell utazniuk a feleknek. A Haladás Ars és Gaál távozásával, Király sérülésével inkább gyengült. Devecseri, Mészáros Karol és Bamgboye igazolása hosszú távon lehet erősítés.

Debrecen – FTC

Különös szurkolói összefogás alakult ki a mérkőzés előtt. Debrecenbe nem kell szurkolói kártya, így a Loki ultrái közös szurkolásra hívták a fradistákat, saját szektorukba. Megkérték az FTC szimpatizánsait, hogy kizárólag civilben, lehetőleg egyéni utazással látogassanak ki a meccsre, hogy a hazai szektorban egyesülve bizonyítsák, hogy a magyar szurkolói kultúra bőven a szövetség előítéletei fölött áll. Pontes alatt kicserélte a csapatot a DVSC. Szakály Péter a korábbi cséká a Puskásba igazolt, de a nagy reményekkel beharangozott Vittek, Mészáros és Bobko is elköszönt a gárdától. Takács Tamás többször szerzett pontot érő fontos gólt, de ő se kellett a portugálnak. Helyettük jött öt külföldi: venezuleai, dél-koreai, horvát, bosnyák és kameruni játékosok érkeztek, tisztára, mint pár éve Kispesten! Hárman közülük szabadon igazolhatóak voltak, egyikőjük jött kölcsönben. Szögezzük le, hogy az utóbbi tíz év leggyengébb szezonját futotta ősszel a Debrecen, de a vezetőség makacs és kitart Pontes mellett. Dollék, Orosz Palival jókat vásároltak a télen. A Honvéd elleni kupameccs alapján előrébb tart ellenfelénél az FTC. Amaodu, Botka és Kleinheisler a zöldek erőssége lesz tavasszal. Lépéshátrányban van a Ferencváros, így győznie kell a Nagyerdőben, de idegenben nem mindig szoktak összejönni számukra a dolgok. Sportársak, jobb ha kihagyjuk ezt a meccset!

Tipp: Mezőkövesd - Diósgyőr, x2 @ 1.80 Bet365 teves

Tipp: Vasas - Haladás, 1 @ 1.55 Bet365 push

Tipp: Videoton - Újpest, Gólok száma 2,5 fölött! @ 1.93 Unibet helyes

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősen!

636 megtekintés

Fórum: Magyar Foci Fogadások 2016/17


Hozzászólások

 1. robmiller szerint
  csütörtök, 2017 február 16. 21:55:55

  Nem néztem utána a dolognak, de most ez komoly, hogy 2500 egy jegy egy MTK meccsre? Ráadásul 4900 volt??? Ugye vicceltek velem? Atyaisten...ez mindennek a legalja. Hogy veszíthetik el ennyire a realitás-érzéküket?

 2. Sound szerint
  csütörtök, 2017 február 16. 22:03:06

  Deutsch nyilatkozta a tv-ben egy-két hete. Most néztem, jó 2300 a legjobb helyre!

 3. Sound szerint
  csütörtök, 2017 február 16. 22:08:03

  http://mtkbudapest.hu/hirek/elnoki-vizit De 4900-ról :)

 4. robmiller szerint
  csütörtök, 2017 február 16. 22:11:18

  Ismételni tudom magam: te Atyaisten....hiányzik a régi magyar fociközeg. Nem csilli-villi ürességtől kongó stadionok. A beton nézőtér, sör, szotyi..komolyan lassan érdemesebb megyei meccsekre kijárni, amit még nem tudtak szétrabolni és tönkretenni ezek a dilettáns barmok..

 5. Sound szerint
  csütörtök, 2017 február 16. 22:23:51

  Na pont erről a témáról jön majd hamarosan egy elemzős cikk. Milyen bonyolult, költséges kijutni egy nb1-es meccsre egy családnak - szemben mondjuk az nb2-vel, vagy más csapat látványsporttal, kulturális rendezvénnyel stb.. és mit ér az mlsz dilettáns közvélemény kutatása a témában.

 6. robmiller szerint
  péntek, 2017 február 17. 07:36:26

  Várom már nagyon az irományt! Megnéztem ezt a Deutsch riportot. Tetszett Szombathy első kérdése rögtön az MTK-s jegyárakról...jött egyből a zavarodott süketelés. Ritka antipatikus ember számomra...

 7. MarkoPolo szerint
  szombat, 2017 február 18. 08:19:17

  Vasas szintjén még nem fog startolni a mennyei szezon.. :)

 8. Sound szerint
  szombat, 2017 február 18. 09:15:26

  :)

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!