A címhez hűen jelen forduló-beharangozónkat a vasárnap délután 17:00-kor kezdődő Zalaegerszeg - Gyirmót mérkőzésnek szenteljük nagyrészt! Komoly tétje lesz ugyanis a rangadónak, hiszen egy esetleges hazai győzelem akár élre is repíthetné a Zala megyeieket! A poszt második felében pedig a "DreamTeam" műhelyében felvetődött további fogadási ötleteknek szánunk néhány gondolatébresztő sort!

Nagy várakozás előzi meg a rangadót!

A Gyirmót (2.75) szabályosan mumusnak számít a ZTE történetében! Az idei évben poraikból feltámadó, egykor szebb korszakot megélt kék-fehér csapat eddig tíz tétmérkőzésen mérte össze erejét az 1993-ban újraalapított kisalföldi gárdával, s mérlegük enyhén szólva sem kirakatba való. Az Egerszeg összesen két győzelmet és két döntetlent tudott felmutatni a jelenlegi éllovas ellenében! A tavalyi év pedig különösen horrorisztikusra sikeredett, hiszen ősszel 5:0-lás kiütésbe futott bele idegenben a ZTE (2.25), majd tavasszal hazai pályán 2:4-re maradtak alul. A zalaiak szerencséjére azonban a tavalyi rémálomnak úgy tűnik vége, s vasárnap délután talán egészen más forgatókönyvre számíthatnak a kilátogató hazai szimpatizánsok. A hétközi, Soroksár elleni idegenbeli kiütéses győzelem pedig igazán jó előjel lehet a rangadó előtt.

A kék-fehér hazaiak kerete nyáron óriási átalakuláson ment keresztül. Igazán nagy nevek nincsenek a csapatban, viszont képesek hatékonyan, egységesen működni! Még annak ellenére is ott toporognak a feljutási helyek közvetlen közelében, hogy a szezon elején a kiváló szereplés dacára edzőváltásra került sor! Nagy Tamás helyére Dunaújvárosból Dobos Barna érkezett. A személyi változás ellenére továbbra is lendületben tudtak maradni, s jelenleg ők az egyik olyan csapat, akiktől joggal tarthat a vendégségbe érkező, komoly győzelmi szériában lévő Gyirmót együttese.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A kisalföldiek gárdája jórészt fiatalokból tevődik össze megspékelve néhány, korábban NB1-et megjárt, rutinos játékossal: Heffler Norbert, Villám Balázs, Présinger Ádám vagy éppen Marek Strestik. Eredményességük legfőbb kulcsa talán, hogy a kisebb csapatokkal szemben sorra tudják behúzni a három pontokat, többnyire sok gólos, szórakoztató mérkőzéseken. Szepessy László edző előszeretettel alkalmazza a 4-1-4-1-es formációt, melynél könnyen be tudnak állni védekezésbe, illetve támadásoknál villámgyorsan felfejlődni 4-3-3-as felállásba.

Nehéz mérkőzés vár a sárga-kék mezes Gyirmótra Zalaegerszegen! (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Elmélyedve a két csapat közelmúltbeli formáján azt láthatjuk, hogy mindkettő jó passzban, önbizalommal eltelve várhatja a mérkőzést! Zalai oldalon extra motivációt jelenthet a fentebb ismertetett satnya egymás elleni mérleg javítása, illetve a hazai pálya. Gyirmótnál pedig természetesen az 1. hely megtartása a legfőbb cél. Fogadási szempontból a mindkét csapat gólt szerez lenne a legerősebb tippünk, viszont a szűkített kínálatban ez az opció nem szerepel. Az over/under terén látható, hogy bukik sem tudják eldönteni mit várjanak gólok terén a találkozótól, ugyanis mindkét opciót 1.90-es oddson kínálják a szerencselovagoknak. Kikerekedhet korai dugó esetén egy sokgólos élvezetes rangadó, továbbá a másik forgatókönyv, egy óvatos, az ellenfél hibájára bazírozó taktikai csörte is. Ennek következtében egy viszonylag rizikós tippben érezzük a lehetőséget, mégpedig a döntetlenben! Jócskán benne van a pakliban, hogy két jó passzban lévő társaság nem bír majd egymással. Sok ízben az ehhez hasonló kiemelt mérkőzések pontosztozkodással zárulnak, amit a bátrak 3.30-as szorzón játszhatnak meg. Amennyiben az X-et biztosítani szeretnénk, ott már egyénfüggő, hogy a ZTE vagy a Gyirmót oldalán érzi-e a fogadó az értéket. A hazai oldalon a DNB opciót 1.66-os, míg a vendégeknél kövérebb, 2.10-es oddson adják nekünk.

További ötletek

Hosszú idő után, majd két hónapot követően tudott ismét nyerni a Vasas a hétközi fordulóban. Kis Károly legénysége a Vác ellen gyűjtötte be a hőn áhított három pontot (0:1). Könnyen lehet, hogy az azonnali visszajutást célul kitűző angyalföldieknél most átszakadt egyfajta mentális gát, s a hektikus Dorog (4.00) csapatát is két vállra fektetik. Mindenesetre az piros-kék sikerre kínált 1.66-os odds bejátszása megfontolandó lehet.

Továbbra is döcög a sereghajtó Cegléd (2.70) szekere a bajnokságban! Az edzőváltáson átesett Pest megyeieknél Nagy Tibor érkezése sem hozott egyelőre komoly áttörést, bár az első győzelmüket a közelmúltban azért hozni tudták a sárga-kékek. Vasárnap a Kazincbarcika (2.30) érkezik hozzájuk, akik meglepően jó formába lendültek az utóbbi fordulókban, így nem lenne meglepő, ha a szintén frissen kinevezett Gálhidi György okozta feltámadás tovább tartana a Vegyész háza táján. 1.72-ért a Kazincbarcika DNB nem is tűnik rossz tippnek első blikkre.

Zárszóként pedig a Viharsarokba tekintünk ki, ahol a múlt héten komoly verésbe beleszaladó Békéscsaba (1.90) fogadja a szezon meglepetés-csapatát, az újonc Kaposvárt. A Lilák mérlege eddig 100%-os a Kórház utcában, viszont a Kaposvár (3.40) nem lebecsülendő ellenfél még idegenben sem! A Rákóczi verte már hazai pályán a Zalaegerszeget, s remizett a Vasas otthonában is! 22 szerzett góljukkal pedig az egyik legeredményesebb csapat a másodosztályban! Ha itt a Békéscsaba nyerni szeretne, s kiköszörülni a nagy rivális Nyíregyházától elszenvedett 6:3-as pofont, akkor nem biztos, hogy egy gól elég lesz a sikerhez. Sajnos a bukik is gólokkal számolnak, ugyanis a 2.5 overhez nem éppen kövér 1.67-es odds társul.

A beharangozóban feltüntetett szorzók a bet365 iroda kínálatából származnak, s ekkor voltak érvényben: 2018. 10. 06. 16:00 CET

Borítókép: Kiss Máté. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

Fogadását nyertesként kifizetjük, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Zalaegerszeg - Gyirmót X
    3.30 Bet365