NBA: Lehet-e valaki az év újonca félévnyi játékkal?

Nagy Bence
2020 jan 23. 11:42
Szólj hozzá!

Kosárlabda nba Zion Williamson Rookie Ja Morant

Lehet pár hónap alatt nyújtott jó játékkal kiváltani egy komplett szezont? Képes valaki egy súlyos sérülésből felépülve domináns játékra újoncként?

Ja Morant vagy Zion Williamson?

Egy irányító, akit nagy tehetségként tartanak számon és vezére a meglepetésre menetelő csapatának, illetve egy óriási reménység, akit mindenki várt, majd egy sérülés kettéhúzta a számításait, így ki kellett hagynia a szezon első felét. Elég lehet a díjra az utóbbitól egy olyan teljesítmény, amire mindenki csak csettinteni tud? Lehet nyerni 35-40 mérkőzéses alapszakasszal év újonca címet úgy, hogy a csapatod a mezőny hátsó szekciójában kullog?

A 2016/17-es szezonban újoncként mindössze 31 mérkőzésen lépett pályára Joel Embiid. Egyértelműen övé volt a legjobb teljesítmény abból az évből, de mégsem tudott nyerni, pedig 20 pontot átlagolt, közel 37%-kal triplázott és kiosztott 2,5 blokkot meccsenként. Hasonlóra utoljára Brandon Roy volt képes. Sajnálatos módon sérülékeny volt a Portland egykori játékosa, újoncként mindössze 57 meccset tudott játszani, de így is megkapta a ROY-t. 

Zion Williamson jól kezdett, ahogyan a videóból is látszik, hatással volt a csapata játékára az utolsó negyedben, majdnem fordított a Pelicans, kiválóan triplázott, mindössze 18 perc alatt berámolt 22 pontot. Védekezésben azonban gyengébb volt és könnyedén előfordulhat, hogy perclimiten lesz egy ideig a sérülése miatt. A maradék 37 mérkőzésen olyan teljesítményt kéne letennie az asztalra, amivel rájátszásba juttatja a csapatát, mindezt a Memphis Grizzlies és Ja Morant kárára. 

A Memphis ugyanis meglepetésre szárnyal, Ja Morant pedig ahogyan írtuk, vezére ennek a csapatnak. Mielőtt a ligába került volna, szakértők sem tudták biztosra, hogy a dobási hatékonyságától mit is várjanak, de az irányító 40% felett szórja a hármasokat. Az igazság viszont az, hogy ez önmagában kevés lenne ahhoz, hogy ekkora hype legyen körülötte, ugyanakkor Morant pályán mutatott teljesítménye ennél jóval látványosabb, mint amit a számok mutatnak. 

Óriási zsákolások, impresszív teljesítmény (még clutch szituációkban is), amiért érdemes mérkőzésekre járni. Kevin Love majdnem áthúzása zsenális volt, lassan ott tartunk, hogy izgalmasabb újoncnak tartják, mint Ziont. Mi lehet a hibája? A félelmet nem ismerő betörései, gyakorlatilag mindegy, hogy egy kisebb termetű játékos, esetleg egy Rudy Gobert szintű óriás van előtte a gyűrű közelében, próbálja áthúzni őt. 

Jelenleg 1.20-as szorzón fogadhatunk Ja Morant év újonca címére, míg Zion Williamsont 8.50-es szorzón adják (12.00-ről csökkent le Zion bemutatkozása miatt). Nagyon csábító az utóbbi, óriási fogás lehetne, de ehhez egy Morant sérülés és egy komoly formahanyatlás kéne tőle, míg Ziontól egy emberfeletti félszezon, de tegyük hozzá, ő még mindig újonc! Ha ez nem lenne elég, akkor ott van Kendrick Nunn, akinek csapata a második legjobb keleten.

Nunn 16 pontot átlagol és egyre jobb teljesítményt nyújt. Ha értéket akarunk és nagy szorzót (13.00), akkor inkább őt favorizáljuk, mert könnyedén benne van, hogy ellentétben a fentebb említett két tehetséggel, az ő csapata ott lesz a rájátszásban, illetve nagyon fontos tényezője lesz ennek a keretnek, amely akár bajnoki címért is küzdhet! Nunn amolyan nevető harmadik lehet, hiszen nem játszik önmagára annyira veszélyesen, mint Ja és Zion, utóbbi kettő mérkőzésről mérkőzésre kockáztatja az egészségét és Ja esetében bármikor benne lehet, hogy kifárad, ahogyan az megtörtént Luka Donciccsal is. 

Borítókép: Fotó: Shutterstock.com

Parlay bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 17.90 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Parlay bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

NBA 2019/20

MessiÁs hozzászólt
2020 febr 17. 05:36
Minden percért megérte fent maradni. Aki nem látta, nézze meg legalább az utolsó negyedet.


ELKÉPESZTŐ VOLT :beerchug: :great: :yeah:
SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 3. 01:06
Kobe Bryant Emlékverseny

Jelenleg így áll az élmezőny:Nyeremények

1.hely: 24 000 Forint
2.hely: 8 000 Forint

[url=https
SPF Előzetes hozzászólt
2020 jan 30. 23:48
NBA: Előttem az utódom!

Texasi derbi, azaz I-45.  Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek