PODCAST: Mélypont (frissítve)

Admin
2 tipp
2021 okt 10. 23:28
6 hozzászólás

Foci Magyarország Anglia vb-selejtező fogadások

Matematikai esélyeink nem, de gyakorlatilag minden sanszunk elúszott a pótselejtezőt illetően. Ezek után kellene helytállnia az egyre inkább foghíjasabb válogatottnak a Wembley-ben, ahol az angolok nem valószínű, hogy hagynak minket szabadon lubickolni. Rossz előérzet megvan? Sajnos bennünk is és erről beszélünk is a podcastben.

Darálás vár ránk Londonban?

Anglia (1.16) magabiztosan vezeti a csoportot és innen már igazából nem is tudja elveszteni: otthon fogadja Magyarországot, majd Albániát, míg a záróakkord San Marinóban lesz, mindezt úgy, hogy négy pont előnyük van. Papírforma a csoport elején és a végén is. Ettől függetlenül több szempontból sem számítok tartalékos angol válogatottra. Egyrészt Andorrában a B-keret lépett pályára (5-0) és mi értelme lenne meghívni az A-keretet, ha egy percet sem játszanak az októberi selejtezőkön. Ráadásul otthon nem hiszem, hogy tartalékolna az a csapat ellen, akiknek a szurkolóival kisebb konfliktusba is került némely játékos az első meccsen (4-0). Emlékeim szerint hasonló események történtek anno Bulgária ellen is és őket valósággal lemészárolták: kétszer kellett megállítani a meccset rasszista megnyilvánulások miatt, azonban a vendégek a folytatás mellett döntöttek és végül egy hatost gurítottak a hazaiaknak. Mi otthon megúsztuk egy négyessel, azonban nem hiszem, hogy az angolokban ne lenne benne egy nagyobb revans iránti vágy.

Podcast: Anglia vs. Magyarország

Mennyből a mélységekbe

A podcastben és az utóbbi időben a cikkekben is igen részletesen kiveséztük, hogy mi a helyzet a magyar csapat háza táján. Albánia hozta a papírforma X2-t és az undert, mivel egyáltalán nem jelentettünk rájuk veszélyt egy-két kósza helyzeten kívül. Valószínűleg a Wembley-ben még ennyi esélyünk sem lesz, így nem csoda, hogy a bukik nem számítanak magyar gólra. Szalai Ádám és Fiola Attila sérült, míg Botka Endre sárga lapos eltiltását élvezheti majd kedden. Tehát, a támadások megint nem lesznek semmilyen koncepcióra építve, míg a védelem lyukas. Szalai Attila és Orbán mellett leggyakrabban Fiola és Botka játszott az utóbbi időben, míg ez alól a kivétel éppen az angolok elleni meccs volt, ahol Kecskés szerepelt a tengelyben még. Rossi akkor elmondta a meccs után, hogy nem maradt más választása és a stabilitás pedig nem is volt nagyon meg ahhoz a szinthez képest, amit az Eb-n láttunk. Ráadásul - pusztán személyes véleményem szerint - Willi Orbán sincsen nagy formában, aki pár nappal az albán meccs előtt épült csak fel betegségéből.  

Frissítés: Közben kiderült, hogy Orbán visszament Lipcsébe. Majd pár órával később Dibusz és Kleinheisler is elhagyta a keretet sérülés miatt. Másrészről Balogh Botond révén újoncot avathat Rossi mester.

A szögletek számára is érdemes lenne fogadni

Az 1.16-os angol odds teljesen reális. Ennél pár századdal alacsonyabb volt a német szorzó az Eb-csoportkör zárásakor, azonban azt túlságosan alacsonynak véltem, ezt most nem. Akkor egy teljesen más hangulat és egy meggyőződésem alapján egy jobb keret feszült ellen egy gyengébb válogatottnak a foghíjas lelátó előtt. Most az angolok nincsenek győzelmi kényszerben, azonban az első meccsből adódóan bőven van elég motivációjuk a nagy arányú győzelemre. Magyar szempontból az egyetlen esély a túlélés lehet, ha megnézzük az elmúlt négy meccsen mutatott teljesítményt. Oddsokat így mindenképpen angol oldalon keresnék: az Anglia -2.0 győzelem egy karácsonyi ajándékként is felfogható 1.89-ért, míg emellett a három hazai gól sem fizet rosszul (1.96). Azonban miután nem számítok magyar gólra, így az előbbit egy kicsit erőteljesebb tippnek érzem - még akkor is, ha a teljesüléshez ebben az esetben is kell a három találat.

Az angol Luke Shaw, valamint Kleinheisler László és Szalai Ádám (b-j).MTI/Szigetváry Zsolt

Egyelőre nincsenek oddsok a szögletekre, azonban nem árt itt sem résen maradni. Az említett németek elleni Eb meccsen a határunk 2,5-nél volt meghúzva, ami viccnek is rossz volt. Végül egynél álltunk meg, illetve két gólnál, ami az előzetes elvárásainkat hozta. Miután a németek győzelmi szorzója még az angol alatt is volt, így hasonló határra számítok. Érdekes lesz, hogy milyen szorzókat kapunk majd nulla, egy, illetve 2,5 fölötti opciókra és az angol papírforma győzelem mellett nekem innen lesz optimális esetben a másik tippem. Azért gyorsan nézzük vissza, hogy otthon telt ház előtt hány kornert is rúgtunk az angoloknak: egyet sem.

Borítókép: Vécsei Bálint, Szoboszlai Dominik, Schön Szabolcs és Botka Endre. MTI/Illyés Tibor

Tenisz visszalépés garancia

Választását nyertesként kifizetik, ha az ellenfél sérülés miatt visszalép.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Vb-selejtezők Tipp

  Anglia -2.0
  1.89 Bet365
 • Vb-selejtezők Tipp

  Magyarország szögleteinek száma 1,5 alatt
  2.63 UnibetHozzászólások 6

mityuka

mityuka

 • 2021 okt 11. 12:27

Nehezen tudok hozzá szólni az albánok elleni HAZAI mecs után.Lehet hogy meg emberiesednek ezek után és lesz egy kis vér még a pucájukban és elkövetnek mindent,hogy felemelt fejjel jöjjenek le a pályáról.

hillandkimi

hillandkimi

 • 2021 okt 11. 19:22

Tisztességes vereség, de nem lesz Orbán, Botka és Kleini sem. A Magyar vs Angol miatt lesz egy kis politikai része is a meccsnek. Lehet, hogy a fütty és a "rasszistázás" miatt harapni fognak a hazai játékosok.

Sound

Sound

 • 2021 okt 11. 21:22

szerintem minimum egy nègyes... Nem kell ríni ez most épp ilyen. Ott van pl Austria. Ők egy jó eb utàn komplett bundesliga csapatnyi kerettel, esnek simàn ki! Holnap csúnya veresèg vár ràjuk Dàniában....na az milyen szár nekik....égni Skócia még Izrael mögött.

Experte

Experte

 • 2021 okt 12. 17:40

Így van, ezen a szakaszon most túl kell esni és gyorsan lezárni... ha akarnak az angolok gálázni akkor egészségükre.... nálunk sokkal veretesebb csapatok is elvéreznek a selejtezőn..

Latzka

Latzka

 • 2021 okt 12. 20:44

Azért a szögi tipp necces; egy beesik valahogy, az meg akár generál még egy másikat. Na jó,az én érvem sem erős :)

hillandkimi

hillandkimi

 • 2021 okt 12. 23:19

és tessék 1:1 lett :D


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Tenisz visszalépés garancia

 • Választását nyertesként kifizetik, ha az ellenfél sérülés miatt visszalép.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Magyar Labdarúgó Válogatott 2021

SPF Előzetes hozzászólt
2021 okt 10. 23:28
PODCAST: Mélypont

Mennyivel ússzuk meg? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek