Bár a labdarúgás szerelmesei minden bizonnyal már izgatottan várják a Bajnokok Ligája küzdelmeit, kedden este azonban érdemes lehet figyelmet szentelnünk egy skót bajnokira is! Ha nem is követjük majd figyelemmel a teljes mérkőzést, fogadási szempontból talán nem rossz ötlet kissé tüzetesebben utánajárni a Kilmarnock - Dundee párharcnak, már csak azért is, mert ritkán van olyan kiscsapat a Premiershipben, aki kétszer is pontokat tudott lopni egy idény alatt a Celtictől! Sőt az elmúlt héten le is gyűrték a glasgowi topcsapatot! Nos, a Kilmarnock mindezt véghezvitte!

Steve Clarke a régen várt Messiás? 

Valószínűsíthetően a "Killie" fanatikusok már korábban feltették maguknak ezt a kérdést, ugyanis a 2017 őszén szerződtetett angol szakember igen figyelemreméltó eredményeket ér el eddig regnálásának eltelt szűk négy hónapjában! A szezont katasztrofálisan kezdő kék-fehérek a korábban többek közt José Mourinho segédedzőjeként a Chelseanél is tevékenykedő Clarke érkeztével hirtelen szárnyra kaptak! Beszédes adat, hogy míg bajnokság augusztus eleji kezdetétől október végéig mindössze egyetlen győzelmet felmutatni képes gárda produkciója novembertől 180 fokos fordulatot vett, s azóta mindössze két tétmeccsen maradt pont nélkül (mindkétszer az Aberdeennel szemben)! Eközben olyan csapatokat fektettek két vállra, mint idegenben a Hearts (1:2), de pontot csentek a Hiberniantől (1:1), s hazai pályán legyőzték a Rangers (2:1), s a múlt héten a Celtic alakulatát is (1:0)!

Embed from Getty Images

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy Clarke és a csapat igen gyorsan egy hullámhosszra került, s ennek köszönhetően sereghajtóból a hetedik helyig lépkedett előre az együttes, s a felsőházi rájátszást érő pozíciók sem tűnnek elérhetetlen kategóriának, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a Kilmarnock három mecces elmaradásban van például a 6. helyezett Motherwellhez képest! Amennyiben ezt a fejlődési tendenciát tudja tartani Clarke, könnyen lehet, hogy hosszútávon a Kilmarnock felzárkózhat a skót elitcsapatok mögé!

Mi lehet a hirtelen siker titka?

Clarke sikerességének kulcsa minden bizonnyal a támadó foci bevezétése lehet! Ha megnézzük, szezon elején Lee McCulloch edzősége alatt többnyire a 4-4-1-1-es felállást preferálták, ami inkább egy defenzívebb jellegű taktikát próbál megvalósítani. Legyen betonbiztos védelem és középpálya, aztán majd csak találunk egy gólt alapon ez az elképzelés a Kilmarnock háza táján csúnyán leszerepelt. Bár az október közepén érkező Clarke első meccsein szintén próbálgatta ezt a formációt, elég gyorsan, mindössze két hét alatt búcsút intett neki, s átállt szokatlan módon 4-3-3-as, offenzív szisztémára, ami a skót kiscsapatok háza táján elég bátor húzás, főleg egy Rangers, vagy Celtic ellenében! Márpedig az elképzelés totálisan bevált, s ezzel a hadrenddel, illetve elsősorban Kris Boyd remek csatárteljesítményével (20/10) a szezon első harmadában potenciális kiesőjelöltként számontartott Kilmarnockból hirtelen félelmetes ellenfél vált minden skót együttes számára!

Embed from Getty Images

Érdemes a földön maradni

Minden bizonnyal a Celtic legyőzése után komoly ünneplés, és a "hurrá-optimizmus" uralkodik a klub háza táján! Viszont pont az ilyen helyzetekben érdemes észbe kapni a csapatnak, s két lábbal a földön maradni! Már csak azért is, mert ugyan a frissen feljutott Dundee nem éppen félelmetes ellenfél, viszont az utóbbi időben főként idegenben szerzik meg a győzelmeiket! Legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésükön mindössze egyszer kaptak ki a Hearts otthonában (2:0), viszont a skót alsóházas csapatokat még saját stadionjuktól távol is képesek két vállra fektetni! Szurkolóik előtt volt kénytelen vesztesen az öltözőbe kullogni ellenük a Hamilton, a St. Johnstone vagy éppen a Ross County együttese is! Ennek tudatában nem csoda, ha a parádésan teljesítő Kilmarnockra hazai környezetben 2.00-ás szorzót kínál az Unibet! Ezen az oddson van érték a hazaiakban! Azonban az óvatosabb szerencselovagoknak a valamivel biztonságosabb DNB opciót javasoljuk (1.50). Sokszor egy-egy nagyobb győzelem után törvényszerűen jön a botlás, s bár azzal nem számolunk, hogy akkora pofonba szaladna bele Clarke csapata, hogy a Celtic-verés után rögtön kikapnak saját közönségük előtt, de egy döntetlen (3.40) azért benne lehet a pakliban! S mivel a Dundee meglepően jól teljesít mostanság idegenben, az sem ördögtől való tipp, hogy mindkét csapat lő gólt a mérkőzésen (1.89), s ezen a szálon továbbgondolva talán várhatunk skót földön egy jó kis overes csörtét (2.12) a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek árnyékában!

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Kilmarnock - Dundee DNB 1
    1.50 Unibet