Premiership: Szigetországi bajnoki a BL árnyékában

Bár a labdarúgás szerelmesei minden bizonnyal már izgatottan várják a Bajnokok Ligája küzdelmeit, kedden este azonban érdemes lehet figyelmet szentelnünk egy skót bajnokira is! Ha nem is követjük majd figyelemmel a teljes mérkőzést, fogadási szempontból talán nem rossz ötlet kissé tüzetesebben utánajárni a Kilmarnock - Dundee párharcnak, már csak azért is, mert ritkán van olyan kiscsapat a Premiershipben, aki kétszer is pontokat tudott lopni egy idény alatt a Celtictől! Sőt az elmúlt héten le is gyűrték a glasgowi topcsapatot! Nos, a Kilmarnock mindezt véghezvitte!

Steve Clarke a régen várt Messiás? 

Valószínűsíthetően a "Killie" fanatikusok már korábban feltették maguknak ezt a kérdést, ugyanis a 2017 őszén szerződtetett angol szakember igen figyelemreméltó eredményeket ér el eddig regnálásának eltelt szűk négy hónapjában! A szezont katasztrofálisan kezdő kék-fehérek a korábban többek közt José Mourinho segédedzőjeként a Chelseanél is tevékenykedő Clarke érkeztével hirtelen szárnyra kaptak! Beszédes adat, hogy míg bajnokság augusztus eleji kezdetétől október végéig mindössze egyetlen győzelmet felmutatni képes gárda produkciója novembertől 180 fokos fordulatot vett, s azóta mindössze két tétmeccsen maradt pont nélkül (mindkétszer az Aberdeennel szemben)! Eközben olyan csapatokat fektettek két vállra, mint idegenben a Hearts (1:2), de pontot csentek a Hiberniantől (1:1), s hazai pályán legyőzték a Rangers (2:1), s a múlt héten a Celtic alakulatát is (1:0)!

Embed from Getty Images

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy Clarke és a csapat igen gyorsan egy hullámhosszra került, s ennek köszönhetően sereghajtóból a hetedik helyig lépkedett előre az együttes, s a felsőházi rájátszást érő pozíciók sem tűnnek elérhetetlen kategóriának, pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a Kilmarnock három mecces elmaradásban van például a 6. helyezett Motherwellhez képest! Amennyiben ezt a fejlődési tendenciát tudja tartani Clarke, könnyen lehet, hogy hosszútávon a Kilmarnock felzárkózhat a skót elitcsapatok mögé!

Mi lehet a hirtelen siker titka?

Clarke sikerességének kulcsa minden bizonnyal a támadó foci bevezétése lehet! Ha megnézzük, szezon elején Lee McCulloch edzősége alatt többnyire a 4-4-1-1-es felállást preferálták, ami inkább egy defenzívebb jellegű taktikát próbál megvalósítani. Legyen betonbiztos védelem és középpálya, aztán majd csak találunk egy gólt alapon ez az elképzelés a Kilmarnock háza táján csúnyán leszerepelt. Bár az október közepén érkező Clarke első meccsein szintén próbálgatta ezt a formációt, elég gyorsan, mindössze két hét alatt búcsút intett neki, s átállt szokatlan módon 4-3-3-as, offenzív szisztémára, ami a skót kiscsapatok háza táján elég bátor húzás, főleg egy Rangers, vagy Celtic ellenében! Márpedig az elképzelés totálisan bevált, s ezzel a hadrenddel, illetve elsősorban Kris Boyd remek csatárteljesítményével (20/10) a szezon első harmadában potenciális kiesőjelöltként számontartott Kilmarnockból hirtelen félelmetes ellenfél vált minden skót együttes számára!

Embed from Getty Images

Érdemes a földön maradni

Minden bizonnyal a Celtic legyőzése után komoly ünneplés, és a "hurrá-optimizmus" uralkodik a klub háza táján! Viszont pont az ilyen helyzetekben érdemes észbe kapni a csapatnak, s két lábbal a földön maradni! Már csak azért is, mert ugyan a frissen feljutott Dundee nem éppen félelmetes ellenfél, viszont az utóbbi időben főként idegenben szerzik meg a győzelmeiket! Legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésükön mindössze egyszer kaptak ki a Hearts otthonában (2:0), viszont a skót alsóházas csapatokat még saját stadionjuktól távol is képesek két vállra fektetni! Szurkolóik előtt volt kénytelen vesztesen az öltözőbe kullogni ellenük a Hamilton, a St. Johnstone vagy éppen a Ross County együttese is! Ennek tudatában nem csoda, ha a parádésan teljesítő Kilmarnockra hazai környezetben 2.00-ás szorzót kínál az Unibet! Ezen az oddson van érték a hazaiakban! Azonban az óvatosabb szerencselovagoknak a valamivel biztonságosabb DNB opciót javasoljuk (1.50). Sokszor egy-egy nagyobb győzelem után törvényszerűen jön a botlás, s bár azzal nem számolunk, hogy akkora pofonba szaladna bele Clarke csapata, hogy a Celtic-verés után rögtön kikapnak saját közönségük előtt, de egy döntetlen (3.40) azért benne lehet a pakliban! S mivel a Dundee meglepően jól teljesít mostanság idegenben, az sem ördögtől való tipp, hogy mindkét csapat lő gólt a mérkőzésen (1.89), s ezen a szálon továbbgondolva talán várhatunk skót földön egy jó kis overes csörtét (2.12) a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek árnyékában!

Tipp: Kilmarnock - Dundee DNB 1 @ 1.50 Unibet helyes

Üdvözlő bónusz

Regisztrálj az Unibet fogadóirodához, mert egy 20.000Ft -s üdvözlő bónusz, és több mint 30.000 élő közvetítés  vár rád.

18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősen!


Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások, legyél te az első!

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!