Real Madrid: Megdöntik az átigazolási rekordot?

Nagy Bence
2019 márc 13. 19:34
Szólj hozzá!

Foci real madrid Zinedine Zidane Kylian Mbappé

Zinedine Zidane érkezése felkavarta az állóvizet Madridban és szerte Európában. Florentino Pérez szép összeggel támogatja a francia edző terveit az átigazolások terén, de vajon megdöntik a fennálló rekordot?

Most már nem spórolnak?

Hosszú éveken át úgy aposztrofálták a Real Madridot, mint a legtöbbet költő egyesület. Azóta rengeteget változott a világ a spanyol sztárcsapatnál, Florentino Pérez meghúzta a nadrágszíjat, de Zinedine Zidane sem feltétlenül ragaszkodott a 100 milliók elköltéséhez. Az utolsó nagy transzfer már öt éve volt, mikor James Rodriguez érkezett 75 millió euróért. 

A spórolásnak meg is lett a böjtje, hiszen Zidane távozása után a játékosok elkényelmesedtek, mivel mindent megnyertek. Érkezett 2018 nyarán Vinícius Junior 60 millió feletti összegért, de ő egy hosszútávú projekt, nem egy már kiforrott sztár. Azokról ugyanis lemaradt a Real Madrid, de az is lehet, hogy szimplán csak visszautasították őket (Neymar, Mbappé és Hazard neve is felmerült Ronaldo pótlására). 

Zinedine Zidane (Fotó: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com)

Itt el is érkeztünk egy kardinális kérdéshez, amire nyáron választ fogunk kapni: Mennyire vonzó célpont a királyi gárda egy már befutott klasszis számára? Megvizsgáljuk pro és kontra, hogy sikerül-e nyáron világklasszis(oka)t szerezni a BL-rekorder klubnak. Ennek kapcsán pedig képbe kerül egy olyan lehetőség is, ami fogadás szempontjából is kecsegtető lehet, akár még az átigazolási rekord is megdőlhet, amire magas szorzót kínálnak.

Európai labdarúgás bónusz


Nyerjen akár 100%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Mbappé, Neymar és Hazard 

A francia edzőnek konkrét elképzelései vannak, ugyanis saját képére szeretné formálni a Real Madridot. Ez már tavaly év végén is feltétele volt a maradásának, de akkor Pérez nemet mondott. A 2018/19-es szezonban viszont belátta, hogy Zidane nélkül nem megy. Felmerült az edzői posztra José Mourinho is (mint Pérez jó barátja), de végül az elnök engedett és elfogadta Zidane követeléseit. 

Hat feltételt szabott a francia klasszis. Ha ezek mind megvalósulnak, akkor szép jövő elé néz a királyi gárda. Vagy mégsem? Teljes kontroll a csapat kialakítása felett, ebbe beletartozik, hogy Isco és Marcelo nem eladó, míg James Rodriguez igen, ahogyan jó eséllyel Gareth Bale is. Neymarra nincsen szüksége, viszont Mbappéra mindenáron. 

Gareth Bale (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Elsősorban két klubtól vásárolna játékosokat Zidane: Chelsea és a PSG. Ilyen szempontból ők a létező legrosszabb döntés. A londoni kékeket 2020 nyaráig átigazolási embargó sújtja, nagy valószínűséggel senkitől sem szeretnének áron alul megválni. Eden Hazard szerződése ugyan lejár 2020-ban, de Abramovics biztosan nem adja el egyik legnagyobb értékét. 

Egyelőre azonban nem a belga támadó szerepel a kívánságlistájának élén, hanem honfitársa, N"Golo Kanté, aki a középpálya stabilitását oldaná meg hosszú időre. Kanté sem lesz olcsó, 150 millió euró alatt nem valószínű, hogy szóba állna Pérezzel az orosz milliárdos, így máris elmehet a tervezett 350 milliós költségvetés tetemes része. 

Hazard még drágább lehet, 200 millió alatt nehezen engednék el. Megér ennyit a belga támadó? Miközben ott egy Kylian Mbappé, aki hosszú évekre megoldhatja a madridi problémákat! A francia már most világklasszisként játszik, Neymar most már nem Messi, hanem az ő árnyékában játszik, vezére a párizsi csapatnak és csak 19 éves. Régi álma volt, hogy kedvenc csapatában, a Real Madridban játsszon. 

Eden Hazard (Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com)

Akkor viszont felmerül a kérdés, hogy miért utasította őket vissza? Ahogyan Hazard is az elmúlt években? Ezt nem tudhatjuk, de most az új Zidane-projekt vonzó lehet számukra. Ott van viszont két bökkenő Mbappé kapcsán: Nasser Al-Khelaifi és a játékos ára. A PSG elnöke nem fogja csak úgy eladni a világ egyik legjobbját. Megkockáztatom, hogyha sikerül nyélbe ütni az üzletet, akkor bőven megdől az eddigi rekord, amit Neymar tart 222 millió euróval.

Mbappé jelenlegi értéke a Transfermarket szerint 200 millió, ismerve Al-Khelaifi átigazolási politikáját, 300-350 millió alatt nem fogja őt megszerezni Pérez. Arra is nagy az esély, hogy közelebb leszünk a 400 milliós határhoz. Megér ennyit egy játékos?

Vagy jobban tenné Zidane, ha ebből a rendelkezésre álló 350 millió euróból és a Bale, James Rodriguez és a többi játékos eladásából befolyt összegből venne 4-5 minőségi játékost egyenként 80-100 millió környékén? Ti mit gondoltok? Arra, hogy megdől a rekord, 3.50-es szorzó van, mióta bejelentették Zidane terveit, azóta csökken, megéri? Azt érdemes tudni, hogy a Real Madrid még sosem adott 100 milliónál többet egy játékosért. 

Borítókép: Kylian Mbappé. Fotó: Stefan Ugljevarevic / Shutterstock.com

5€-s ingyenes fogadás kosárlabdára

Fogadj kosárlabdára minimum 5€ értékben minden szombaton és vasárnap, és hetente egy 5€-s ingyenes fogadásban részesülhetsz.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -8.39 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5€-s ingyenes fogadás kosárlabdára

  • Fogadj kosárlabdára minimum 5€ értékben minden szombaton és vasárnap, és hetente egy 5€-s ingyenes fogadásban részesülhetsz.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

III. félidő

SPF Előzetes hozzászólt
Ma, 12:43
Nagy gólokat lőtt a Ferrari a Fiatoknak

"Úgy tűnik, hogy ma sok üzemanyag volt a Ferrariban" - összegzett a meccs után Zlatan. Tovább

Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 11:18
Erős volt az idei UEFA A licenc-tanfolyam, jön a fiatal generáció!

Május végén történt, ők kapták meg a képesítést az ismertebbek közül:  Xavi, Raúl, Xabi Alonso, Victor Valdés, Joan Capdevila, Ludovic Giuly, Julio Baptista, Michel Salgado, Marcos Senna, Esteban Cambiasso és Albert Riera. Ők most egy első ligás csapat segédedzői lehetnek, illetve alsóbb osztályokban
SPF Admin hozzászólt
2019 júl 3. 21:57

Kapcsolódó cikkek