Városi rangadók vannak túlsúlyban az Ultrasworld legutóbbi (november 18-24.) rangsorában. Nem véletlenül, hiszen az ilyen derbik mindig jó alkalmat nyújtanak arra, hogy a szurkolók kimutassák kedvenc csapatuk iránti kötődésüket. Ezúttal Görögországban, Uruguayban, Cipruson, Lengyelországban és Marokkóban kalandozunk. A varsói ultrák koreográfiája láttán tátva maradt a száj.

20131125-paok-aris

Városi derbi Görögországban: PAOK Szaloniki - Aris Szaloniki.

(Forrás: Facebook / Ultras World)

Ultra Top 5.: PAOK

Szaloniki focirangadója, a PAOK-Aris összecsapás a második legnagyobb derby Görögországban (az első hely az Olimpiakosz-Panathinaikosz találkozóé). Gólnélküli első félidő után a vendég Aris szerzett vezetést, ám az utolsó húsz percben három gólt lőtt a PAOK és 3-1-re nyerte a találkozót.

Ultra Top 4.: Nacional, Penarol

Mivel az Nacional stadionját, az El Parque Centralt újjáépítik, a két montevideói gárda városi rangadójának az Estadio Centenario adott otthont. (A legendás létesítmény nem más, mint az első foci-vb döntőjének helyszíne.) A vendégcsapat végig kézben tartotta az irányítást, s a házigazda csak az utolsó percekben szerzett gól révén tudta szorosabbá tenni az eredményt: Nacional Montevideo - Penarol Montevideo 2-3. Bár vereséget szenvedtek a kedvencek, a Nacional szurkolói lenyűgöző és színes koreográfiával lepték meg a játékosokat. A vendégcsapat ultrái sem tétlenkedtek.

Ultra Top 3.: Apollon, AEL

Ezúttal is a városi derbi a nyerő. Ciprus a helyszín, azon belül pedig a szigetország második legnagyobb városa, Limasszol. A két helyi csapat ugyanazt a stadiont használja, tehát nem lehetett a hazai pálya előnyéről beszélni. A mérkőzésen egyetlen gól döntött, méghozzá a 90. percben: Apollon - AEK 0-1. Nem csak a csapatok számára volt hazai pálya a Tsirion Stadion, hanem a szurkolóknak is, hiszen 50-50 százalékos arányban foglalhattak helyet a lelátón. Nem kellett félteni őket, rendesen csinálták a fesztivált.

Ultra Top 2.: Legia, Pogon

Rögtön a 2. helyen landolt az összeállítás egyetlen nem városi derbije: Legia Varsó - Pogon Szczecin 3-1. A vendégek találtak be először, ám a lengyel éllovas három gólt szerzett, és magabiztosan nyerte meg a mérkőzést. Tiszteletadás is volt a mérkőzésen: Kazimierz Deyna az 1970-es években nem csak a Legia és a lengyel válogatott meghatározó játékosa, hanem a világ egyik kiemelkedő focistája volt. Ő a varsói klub egyik szimbóluma, ikonikus alakja. Rá emlékeztek. (Szerepelt a Menekülés a győzelembe című filmben, Sylvester Stallone és Pelé társaságában.) A varsói ultrák koreográfiája láttán tátva maradt a száj.

Ultra Top 1.: Raja, Wydad

Marokkó és az arab focivilág talán legrangosabb városi rangadója végzett az élen, a Raja Casablanca - Wydad Casablanca mérkőzés. Itt sem volt hazai pálya, hiszen mindkét csapat az V. Mohamed stadionban rendezi mérkőzéseit. A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget, s az igazán nagy látványosság ezúttal nem a pályán, hanem a lelátón volt. A Raja ultracsoportja, a Magana kitett magáért, s a Wydad szurkolótábora úgyszintén. Ugyan a Wydad legjelentősebb ultracsoportja, a Winners nem vész részt a csapat hazai mérkőzésein (tiltakozik a klubelnök ellen és szeretné távozásra bírni), de mivel ezen a rangadón a Raja volt a házigazda, a Wydad ultrái is a helyszínen szurkoltak. Érdekesség, hogy a WAC (Wydad Athletic Club) kosárcsapatának szerb edzője együtt szurkolt a csapat ultráival.

Felkészülni, tipp, rajt!

Híven a Sportfogadas.org szellemiségéhez, a fogadási ajánlatok sem maradhat el. Ezúttal két mérkőzést választottunk a bet365 kínálatából:

Giannina - PAOK 4.50 3.40 1.83

Legia Warszawa - Ruch Chorzow 1.44 4.20 7.50

Borítókép: Városi derbi Görögországban: PAOK Szaloniki - Aris Szaloniki. (Forrás: Facebook / Ultras World)

Tenisz gyűjtő bónusz

Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Giannina - PAOK, döntetlen vagy PAOK győz
    1.20 Bet365
  • Legia Warszawa - Ruch Chorzow, DNB Legia Warszawa
    1.14 Bet365