„Jobb itt, mint a sitten!” - mondhatná Piszkos Fred, a kapitány, de Fülig Jimmy láttán úgy dönt, hogy duma helyett inkább kilátogat a helyi focipályára, az Old San Bombonérába, beáll az ultrák közé és szurkol a Légiónárius FC-nek. Alkalomadtán megjelenő rovatunk írásaiban a szurkolókra, az ultrákra, valamint a focit és más sportágakat körülvevő milliőre fogunk összpontosítani.

ultra-raja-wydad-001

Városi derby Marokkóban: Raja Casablanca - Wydad Casablanca.

(Forrás: Facebook / Ultras World)

Egy videó, néhány mondat, esetleg egy fotó - nem akarjuk túlragozni a dolgokat, hiszen úgyis a szurkoláson, a sport iránti szereteten van a lényeg. Remélhetőleg olyanokhoz is eljutnak majd az írásaink, akiknek az ultra, a drukker és a szurkoló szavak elsősorban balhét jelentenek. Egyelőre. Ideje rendet tenni a fejekben.

Az Ultrasworld rendszeresen elkészíti a heti ultra Top 5-öt. Íme a legutóbbi - november közepi - rangsor:

Ultra Top 5.: Chemie Leipzig

Szászországi kupameccsen fogadta a hetedosztályú lipcsei csapat a 3. osztályban szereplő Chemnitzer FC-t. Magyarországon nincs is olyan, hogy 7. osztály. Maximum a suliban. Fociban ez megye IV-nek vagy BLASZ IV-nek felelne meg Magyarországon. A harmadosztályú vendégek nyerték meg 4-0-ra a mérkőzést, viszont a hazai csapat szurkolói maradandót alkottak. Eredmény: BSG Chemie Leipzig - Chemnitzer FC 0-4. Ismétlem megint, és nem győzöm elég sokszor hangsúlyozni: egy hetedosztályú csapatról és szurkolóiról van szó. Érdemes megnézni, hogy milyen hangulatot varázsoltak a szurkolók. Az sem baj, ha minél több olvasónk osztja meg.

Ultra Top 4.: Millonarios, Atletico Nacional

Kupadöntőben találkozott a kolumbiai foci két patinás csapata. Eredmények: Millonarios Bogota - Atletico Nacional Medellin 2-2, Atletico Nacional - Millonarios 1-0. Kupagyőztes: Atletico Nacional. A két együttes szurkolói sem voltak restek, hazai környezetben rendesen „odatették” magukat.

Ultra Top 3.: Wydad Casablanca

A marokkói klub ultrái - a szurkolói csoport alapításának 8. évfordulója alkalmával - a városközpontban ünnepeltek. Piroshow a javából!

Az elmúlt hétvégén városi rangadót rendeztek Casablancában, ahol a két nagy rivális, a Raja és a Wydad 1-1-es döntetlent játszott. A mérkőzésekre a William Hill irodánál érdemes fogadni.

Ultra Top 2.: CSZKA Szófia, Levszki Szófia

Gólnélküli döntetlent játszottak a csapatok a Bolgár Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán. A helyszínre menet a hazai gárda szurkolói egyik egykori társukról, Mladen Aleksievről is megemlékeztek. Úgy tűnik, hogy nem csak a pályán, hanem a lelátón is döntetlen született.

Ultra Top 1.: Medellin

Elsősorban arról híres a kolumbiai város, hogy itt született és halt meg (lelőtték a rendőrök) a világ egyik leggazdagabb embere, a kokaincsempész és drogbáró Pablo Escobar. A Medellin fennállásának 100 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken a helyi fociszurkolók is tevékenykedtek. Méghozzá alaposan, ugyanis fergeteges karneváli hangulat uralkodott és több ezer ember vonult fel a kolumbiai város utcáin. Az ultrák később a stadionban, az Independiente Medellin mérkőzésén folytatták az ünneplést.

Felkészülni, tipp, rajt!

Híven a Sportfogadas.org szellemiségéhez, a fogadási ajánlat sem maradhat el. Ezúttal egy kolumbiai mérkőzést választottunk a William Hill kínálatából:

November 28., 02:10 CET

Once Caldas - Millonarios 2.90 - 3.00 - 2.40

Borítókép: Városi derby Marokkóban: Raja Casablanca - Wydad Casablanca. (Forrás: Facebook)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org