Szerdán hétközi fordulót rendeznek a magyar másodosztályban, melynek fogadási szempontból egyik legérdekesebb mérkőzését a Haladás összecsapása jelenti a vendégségbe érkező Siófok ellen! Az idei évben feljutásért küzdő szombathelyiek vasárnap parázs rangadón maradtak alul a Vasassal szemben, aminek köszönhetően a listavezető pozícióból mindjárt a negyedik helyre csúsztak vissza! 

Rendkívül szoros az élmezőny

Talán az utóbbi évek egyik legszorosabb szezonját láthatjuk a másodosztályban, már ami a feljutó pozíciókért vívott csatát jelenti! A Haladás az egyik főszereplője az őrült hajszának a Vasas-Diósgyőr-Kecskemét trió mellett. Németh Szabolcs együttese az ősz jelentős részében rendkívül olajozottan muzsikált, ám az utóbbi időben - főként idegenben - rendre becsúsztak nem várt vereségek. Mindezt pedig tetézte, hogy hatpontos rangadón vasárnap a legnagyobb rivális Vasas 1:0-ra le tudta győzni a zöld-fehéreket, ezzel pedig listavezető pozíciójuk is odalett.

Ahhoz, hogy a feljutóhelyek valamelyiket minél előbb visszaszerezhessék, mindenképpen le kell győzniük a Rohonci útra érkező Siófokot. Jó ómen lehet a Vas megyei együttes szurkolói számára, hogy a Hali hazai pályán bitang erős szezont fut idén. A bajnokságban egy augusztus végi Győr elleni 1:'1-es döntetlent leszámítva hat meccses győzelmi szériában vannak Guzmics Richárdék. Kedvező előjel lehet pedig, hogy a Siófokhoz hasonló játékerőt képviselő csapatokat rendre mattolni tudták!

Harc a labdáért egy korábbi Haladás mérkőzésen. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Rendesen döcög a szekér idegenben

Középmezőnybeli helyezését egyedül elfogadhatóbb hazai performanszának köszönheti a Siófok, főleg ha tekintetbe vesszük, hogy az aktuális pontvadászatban egyedül a Pécs gárdáját tudta idegenben legyőzni Domján Attila együttese! Az egyetlen siker mellett három túrájukon zsebeltek be egy-egy pontot három fiaskó mellett (1-3-3). Mindezen mérleg alapján nem jósolhatunk sok jót a Hali otthonában a balatonpartiak számára.

Azonban ismerve a magyar labdarúgás kiszámíthatatlanságát, valamint ha figyelembe vesszük, hogy a honi foci színterén a hétközi fordulókon sok esetben előszeretettel borul a papírforma, akár ez kellő reményt és motivációt is adhat a somogyi együttes számára! Valamint az esélyesség terhe sem az ő vállukat nyomja! Nem mellesleg önbizalomként hathat, hogy a két együttes legutóbbi, július végi felkészülési meccsén 1:3-ra nyerni tudott a Siófok. Tétmeccsen azonban már jócskán más a helyzet: a krónikákban egészen 2007-ig kell visszalapozni ahhoz, hogy sárga-kék győzelmet találjunk a Haladás otthonában!

Nem hibázhat a Hali

Akárhogy csűrjük csavarjuk, az utóbbi időszakban számos pontot hullajtott a Haladás. A csapat immáron harmadik szezon óta tagja sorozatban a magyar másodosztálynak, ám idén talán reálisan szövögethetnek reális álmokat az élvonalba való visszajutást illetően. Az együttes igen jó összetételű, hiszen a rutinos, idősebb playerek - Verpecz István, Guzmics Richárd, Délczeg Gergely  - mellett, számos fiatal, agilis, utánpótlás-válogatottakban szereplő focistájuk is van! Elég csak Horváth Rajmund, az öt találattal jelenleg házi gólkirály Tóth Milán, vagy éppen Mocsi Attila és Kállai Kevin nevét említenünk.

Hazai pályán parádésat nyújtanak ebben a szezonban, ami segítheti őket, hogy az idegenben gyenge Siófok ellen folytathassák remek mérlegüket, s újfent vissza tudjanak kapaszkodni a feljutó helyek valamelyikére! Ugyan a Vasas meccsen kapott piros lapja miatt a csapatkapitány, Németh Milán hiányozni fog a védelemből, ám szerintünk még így is van érték a Haladás kimeneteles szorzójában, pláne ha azt "draw no bet" opcióval biztosítjuk. 

Borítókép: Sportfogadas.org

  • Szombathelyi Haladás - Siófok Tipp

    Haladás DNB
    1.50 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org