Warwick: Kingmaker Chase Day (Frissítve!)

Anglia legszebb középkori várától mindössze egy kilométerre lesznek a szombati nap legígéretesebb versenyei, egy kisebb Listed és egy komolyabb novice futammal.

Warwick 15:05 OLBG.com Mares Hurdle – Listed

The Warwick Hurdle néven van regisztrálva. Két mérföld és öt furlong hosszúságú gátverseny, amelyre kizárólag négyéves vagy öregebb kancák nevezhettek. Garantált nyereményalapja 25.000 font. Nem lehet túl régi futam, mert mindössze három évre visszamenőleg találtam meg a nyerők nevét. 2014 és 2015-ben ugyanaz a Mullins ló, Glens Melody győzött, tavaly pedig Flute Bowl okozott némi meglepetést.

Sandown-Park-loverseny-006

Fotó: Ronnie Macdonald/Flickr

Indulók

Egyik nyerő sincs itt az ötfős mezőnyben, de nélkülük is meglehetősen kiegyenlített a futam, simán nyerheti bármelyikük. Egyelőre a hétéves Rons Dream a favorit. Listed hendikepet már nyert, novemberben Kemptonban második volt, és még noviceként egy Gr1-es ötödik helyet is fel tud mutatni. Legutóbb életében először akadályon futott, de azt a versenyt feladta. Jessbers Dreamre leginkább az előző szezonból emlékezhetünk, mikor remek évet zárt. Két novice győzelem után két Listed második hely, majd Gr2-es győzelem és ismét második hely, ezúttal Gr1-esen. A mostani szezont viszont gyengén kezdte, sok esélye nem volt Kemptonban, és Cheltenhamban egy hendikepen is eléggé le volt maradva a nyerőtől. Surtee Du Berlais 20-as oddson okozott meglepetést novemberben, és nyert Listedet. Dolores Delightful és Whizzey Rascal pedig hendikepeken jeleskedtek, utóbbi kettőt is nyert egymás után.

Elemzés és tippek

Surtee Du Berlais Kemptonban megverte mindkét mostani főbb riválisát. Rons Dreamnek 3 ¼, Jessbers Dreamnek pedig több, mint 20 hosszt adott, mindezt futam közben ezres oddsról, szóval okozott kellemes és kellemetlen perceket is aznap. Rögtön ki is próbálták Gr1-en, de szerintem hamar rájöttek, hogy az még nem az ő területe. Most visszatérve Listedre újra ezzel a két lóval találja szemben magát, de a dolgok megváltoztak. Rons Dreamel szemben a három font előnyből két font hátrány lett, míg Jessbersel szemben a nyolcas előny egyenlítődött ki. Ezek a súlykülönbségek leginkább Rons Dreamnek jöhetnek jól, aki már Kemptonban is nagyon közel járt a sikerhez, 1,07-ről kapott ki. Remélhetőleg az akadályfutam feladásán túltette magát, tippem: Rons Dream – EW (3,50 PaddyPower 2 ¼).

Warwick 15:40 Kingmaker Novices Chase – Grade2

Ötéves vagy öregebb lovak két mérföld és 54 yardos akadályversenye, 12 akadállyal. A futam újoncoknak van kiírva, olyan lovaknak, akik az ezt megelőző szezonokban még nem nyertek akadályon. 1991-ben alapították és eredetileg májusban futották 2,5 mérföldön. Richard Neville, Warwick 16. grófja után nevezték el, akit „Királycsinálónak“ hívtak, mert a rózsák háborújában ő szerezte meg a koronát IV. Eduárd angol királynak, akit később el is kergetett és helyébe VI. Henriket ültette. A futamot nyerték már Henderson és King lovak többször is, de a rekorder Paul Nicholls a maga öt trófeájával. A legjobbak között egyébként 40.000 fontot osztanak szét.

Loverseny-Logo-004

Fotó: Stefan Holm/Shutterstock.com

Indulók

Itt sem lehet népes mezőnyről beszélni, hatan állnak majd rajthoz, de hasonló a helyzet a Listed futamhoz, mert a hatból négyen itt is simán esélyesek a győzelemre. Gino Trail a maga tíz évével a rangidős. Ahhoz képest, hogy már benne van a korban, mindössze kilencszer versenyzett, legalábbis a profik között. Gáton 2013-ban egyből egy második hely, 2015-ben megint egyből, ezúttal egy győzelem. 2016-ban váltottak nála akadályra, ahol két hendikepet is behúzott. Knockgraffon három évvel fiatalabb nála. Nem indult még Class1-esen, de hendikepeken elég magasra tornázta az értékelését. Legutóbb az év utolsó napján volt második. Overtown Express favoritként nem okozott csalódást a rá fogadóknak, illetve a tulajdonosainak. Pont ezen a pályán és távon nyert simán hét hosszal hendikepen.

Elemzés és tippek

Hárman nyertek az elmúlt negyedévben Class3-as hendikepet és mind a hármuk meg is kapta érte a négy font büntetését. Ennek a kiegyenlítettségnek az eredménye látszik a bukiknál is, közel azonos oddsot adnak mindegyikükre. Nem voltam meglepve, mikor egy elemzés kimutatta, hogy a novice futamokon volt a legtöbb bukóm, ez az a futamtípus, amelyik a leginkább kiszámíthatatlan, de ennek ellenére most megint bevállaltam egy tippet. Elég sokat számít a kor, és Knockgraffon a másik kettővel szemben ezzel igencsak jól áll, nála várható leginkább a fejlődés. Ráadásul a győzelme után a sokkal magasabb értékelésen is közel volt a győzelemhez, nagy csatában, ¾ hosszal maradt alul. Tíz futamából kilencszer volt helyezett, nyert soft talajon, ezen a távon, helyezett volt itt Warwickban és heavy talajon is. Ha a nyakam nem is tenném rá, de jó oddson adják, tippem: Knockgraffon – EW (4,50 Bet365 2 ¼).

Tipp: Rons Dream - EW @ 3.50 Paddy Power helyes

Tipp: Knockgraffon - EW @ 4.50 Bet365 teves

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősen!


Hozzászólások

  1. secretariat szerint
    szombat, 2017 február 11. 15:13:33

    Szép futás, megvan az első. :)

  2. secretariat szerint
    szombat, 2017 február 11. 15:46:16

    Azt hiszem ezeket a novice futamokat nem fogom erőltetni. Gyakorlatilag duplázódott rá az odds, ami már a futam előtt azt jelentette, hogy sok esélye nem lesz. Nem is lett.

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!