World Tour: Richie Porte verhetetlen?

Nagy Bence
2019 jan 19. 19:40
Szólj hozzá!

Kerékpár Peter Sagan Richie Porte World Tour

Az utolsó etap előtt még mindig kiélezett az ausztrál World Tour versenyen. Ez volt a szervezők célja, hogy minden a Willunga Hillen dőljön el, az utolsó kaptatón. Porte képes megszerezni az első helyet vagy Impey megvédi a címét? Esetleg új győztest avatunk?

Willung Hill

A Santos Tour Down Under ikonikus emelkedője, amely minden évben szerepel manapság a programban. Ez az, ahol az esetek többségében eldől a viadal, idén változtatva az eddigi szokásokon, még komolyabb hangsúlyt kap. Záróetap révén kiemelten fontos lesz, hogy ki milyen pozícióból kezdheti majd meg az utolsó emelkedőt, mely nem hosszú, nem is túl meredek, de így év elején rendre megtöri a versenyzőket. Sok esetben egy elmenés ér haza, aminek a végén általában Richie Porte nyer. Zsinórban öt győzelmet aratott ezen az emelkedőn, nagyon tudja már, hogy mikor kell megindulni. 

Milyen hosszú a Willunga Hill? Mindössze három kilométer és 7%. Azért lássuk be, ez nem a világ legnehezebb dombja, de még csak kiemelt kategóriás sem lenne sehol. Az viszont tény, hogy pörgős, sok egyéni akció várható, gyors megindulásokkal lehet fárasztani a többieket, mert itt a komoly csapatmunka sokat nem ér. Helyezkedés annál többet. Hosszú és dinamikus megindulás kell, ha valaki nyerni akar. Erre tökéletesen alkalmas Richie Porte (2.00). 

A szakasz legnagyobb esélyese, ugyanakkor az összetett versenyé már nem (3.50). Túl sok a hátránya, jelen helyzetben 26 másodperc, ami szerencsés esetben jóváírással csak 16. Annyit kéne hoznia az összetett első helyen lévő, élete formájában tekerő, Patrick Bevinen. Az új-zélandi versenyző világ életében segítő volt, sokan azt gondolták, hogy időfutammenő vagy sprinter, de egyikben sem kiemelkedő. Kicsit minden szakághoz ért. Ezért is áll az élen összetettben. Jól helyezkedett, rövid emelkedőket jól bírta, de a Willunga más az eddigiekhez képest. 

Patrick Bevin sosem ment jól ilyen szituációkban. Tavaly ugyan voltak biztató jelek, mikor a brit körversenyen majdnem dobogós lett, ez győzte meg a CCC vezetőit, hogy az újonnan alakuló csapatba leigazolják (BMC jogutódja a CCC, így kvázi csak továbbvitték a szerződést, de azért ennél többről van szó). Egy olyan embernek kell védenie az összetett első helyet, aki világ életében azért segített, hogy megvédje valamelyik csapattársának azt. Nincsen hozzászokva a hasonló szituációkhoz (7.50).

Mögötte viszont 7 másodpercre ott a címvédő, Daryl Impey. Aki megtanult emelkedőkre menni, amellett, hogy anno közepes sprinter és kronós volt. Tavaly ennek is köszönhette, hogy mindössze 8 másodpercet kapott Porte-tól (most 19 másodperc az előnye vele szemben). Jóváírással együtt lehet ez lejjebb menne megint 8-10 köré. Emiatt sem érdemes 2.20-ért a dél-afrikai bringásra tenni. Nagyon a határon van az a különbség. 

Ott van még sötét lóként Luis León Sánchez, épp határon belül. Vele kapcsolatban vannak kétségeim, de eddig jól ment. Aki nagy szorzót szeretne, az rá fogad (9.00). Tippelés szempontjából az a legfőbb kérdés, hogy Impey esetleges győzelme ér-e többet, mint a már Willungán évek óta bizonyító Richie Porte szakaszgyőzelme. Utóbbiba egyvalaki rondíthat bele: Michael Woods. Olyan dinamikus megindulásai vannak, ráadásul ő egy esetleges hajrában nagy eséllyel verné az ausztrál riválisát. 

Kicsit kockázatos tipp lehet, de mi egy teljesen másikat választunk. Ruben Guerreiro előrébb végez, mint Rubén Fernandez. A spanyol összetettben elszállt, több rossz napja volt, nem igazán bírta a nagy meleget, míg a portugál élete versenyét teljesíti eddig. Katusha vezére, míg Fernández majd előrébb lévő csapattársaiért fog dolgozni. 

Európai labdarúgás bónusz

Nyerjen akár 100%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • 6. szakasz: Ruben Guerreiro előrébb végez, mint Rubén Fernandéz
    1.83 Bet365Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -45.20 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Európai labdarúgás bónusz

  • Nyerjen akár 100%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
2019 febr 1. 08:23
Mikel Landa kulcscsonttörés. Gyönyörű kezdés, körülbelül 2 hónap gyengébb edzés. Elvileg ő a Movistar girós kapitánya és az idei első versenyen rögtön annyi a jól felépített felkészülésének. Műteni kell, azért ez így közel sem ideális felkészülése az olasz körre.

Valverde őt segítené majd, de szerintem ebből semmi sem lesz, mert Landa már az első hét után el fog szállni
Pozzato hozzászólt
2019 jan 29. 09:44
Mi folyik Argentínában?   ;D

Kicsit dombos szakasz, elmegy egy szökés: Nairo Quintana, Tiesj Benoot és Julian Alaphilippe.
Érződik, hogy Quintana nem fogja bírni a végét, de ami meglepő volt, hogy Benoot se. 2 kilométer van hátra, előnyük 8-10 másodperc, robbant a francia. Végig lejt az út, nem nagyon, de olyan tempót ment Alaphilippe, hogy hiába volt minimáli
SPF Előzetes hozzászólt
2019 jan 19. 19:40
World Tour: Richie Porte verhetetlen?

Egy emelkedő, amin csak ritkán győzik le Richie Porte-ot. Idén képes lesz-e rá valaki? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek