World Tour: Richie Porte verhetetlen?

Nagy Bence
2019 jan 19. 19:40
Szólj hozzá!

Kerékpár Peter Sagan Richie Porte World Tour

Az utolsó etap előtt még mindig kiélezett az ausztrál World Tour versenyen. Ez volt a szervezők célja, hogy minden a Willunga Hillen dőljön el, az utolsó kaptatón. Porte képes megszerezni az első helyet vagy Impey megvédi a címét? Esetleg új győztest avatunk?

Willung Hill

A Santos Tour Down Under ikonikus emelkedője, amely minden évben szerepel manapság a programban. Ez az, ahol az esetek többségében eldől a viadal, idén változtatva az eddigi szokásokon, még komolyabb hangsúlyt kap. Záróetap révén kiemelten fontos lesz, hogy ki milyen pozícióból kezdheti majd meg az utolsó emelkedőt, mely nem hosszú, nem is túl meredek, de így év elején rendre megtöri a versenyzőket. Sok esetben egy elmenés ér haza, aminek a végén általában Richie Porte nyer. Zsinórban öt győzelmet aratott ezen az emelkedőn, nagyon tudja már, hogy mikor kell megindulni. 

Milyen hosszú a Willunga Hill? Mindössze három kilométer és 7%. Azért lássuk be, ez nem a világ legnehezebb dombja, de még csak kiemelt kategóriás sem lenne sehol. Az viszont tény, hogy pörgős, sok egyéni akció várható, gyors megindulásokkal lehet fárasztani a többieket, mert itt a komoly csapatmunka sokat nem ér. Helyezkedés annál többet. Hosszú és dinamikus megindulás kell, ha valaki nyerni akar. Erre tökéletesen alkalmas Richie Porte (2.00). 

A szakasz legnagyobb esélyese, ugyanakkor az összetett versenyé már nem (3.50). Túl sok a hátránya, jelen helyzetben 26 másodperc, ami szerencsés esetben jóváírással csak 16. Annyit kéne hoznia az összetett első helyen lévő, élete formájában tekerő, Patrick Bevinen. Az új-zélandi versenyző világ életében segítő volt, sokan azt gondolták, hogy időfutammenő vagy sprinter, de egyikben sem kiemelkedő. Kicsit minden szakághoz ért. Ezért is áll az élen összetettben. Jól helyezkedett, rövid emelkedőket jól bírta, de a Willunga más az eddigiekhez képest. 

Patrick Bevin sosem ment jól ilyen szituációkban. Tavaly ugyan voltak biztató jelek, mikor a brit körversenyen majdnem dobogós lett, ez győzte meg a CCC vezetőit, hogy az újonnan alakuló csapatba leigazolják (BMC jogutódja a CCC, így kvázi csak továbbvitték a szerződést, de azért ennél többről van szó). Egy olyan embernek kell védenie az összetett első helyet, aki világ életében azért segített, hogy megvédje valamelyik csapattársának azt. Nincsen hozzászokva a hasonló szituációkhoz (7.50).

Mögötte viszont 7 másodpercre ott a címvédő, Daryl Impey. Aki megtanult emelkedőkre menni, amellett, hogy anno közepes sprinter és kronós volt. Tavaly ennek is köszönhette, hogy mindössze 8 másodpercet kapott Porte-tól (most 19 másodperc az előnye vele szemben). Jóváírással együtt lehet ez lejjebb menne megint 8-10 köré. Emiatt sem érdemes 2.20-ért a dél-afrikai bringásra tenni. Nagyon a határon van az a különbség. 

Ott van még sötét lóként Luis León Sánchez, épp határon belül. Vele kapcsolatban vannak kétségeim, de eddig jól ment. Aki nagy szorzót szeretne, az rá fogad (9.00). Tippelés szempontjából az a legfőbb kérdés, hogy Impey esetleges győzelme ér-e többet, mint a már Willungán évek óta bizonyító Richie Porte szakaszgyőzelme. Utóbbiba egyvalaki rondíthat bele: Michael Woods. Olyan dinamikus megindulásai vannak, ráadásul ő egy esetleges hajrában nagy eséllyel verné az ausztrál riválisát. 

Kicsit kockázatos tipp lehet, de mi egy teljesen másikat választunk. Ruben Guerreiro előrébb végez, mint Rubén Fernandez. A spanyol összetettben elszállt, több rossz napja volt, nem igazán bírta a nagy meleget, míg a portugál élete versenyét teljesíti eddig. Katusha vezére, míg Fernández majd előrébb lévő csapattársaiért fog dolgozni. 

Borítókép: Richie Porte. Fotó: Radu Razvan/Shutterstock.com

Európai kosárlabda bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • 6. szakasz: Ruben Guerreiro előrébb végez, mint Rubén Fernandéz
    1.83 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -3.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Európai kosárlabda bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

peshark hozzászólt
2019 júl 16. 11:03
Egy kicsit hazai vizekre evezve...
Szombaton és vasárnap is Vásárosnaményból indul a V4 series két eseménye, szombaton egy Namény - Nyíregyháza etap van betervezve, amely egy beregi körrel indul, majd Kisvárda, Kemecse, Sóstó felől támadják be Nyíregyet a bringások, így 163,8 km-re növelve a szombati tekerést.. Még szimuláció is készült az etaphoz, hogy merre mennek, én biztos
Pozzato hozzászólt
2019 júl 12. 10:33
Pletyka(?):
- Ilnur Zakarin > CCC, ez most már biztosnak tűnik. Annak ellenére, hogy a Katusha megkezdte a tárgyalásokat az Israel Cycling Academy csapatával.
- Az Alpecin biztosan kiszáll az oroszok mögül, míg az említett két csapat egyesülését elsősorban az Israel erőlteti. Sylvan Adams feltett szándéka, hogy WT csapatot faragjon belőlük, nem hiába ölte bele a pénzt
firgabácsi hozzászólt
2019 júl 8. 17:11
Alaphillippe előtt le a kalappal, gyönyörűen csinálta ma.
Az viszont, hogy Bernal adott egy kis időt az összes többi összetett menőnek nekem jelzésértékű kicsit, mármint hogy egy ilyen rövid emelkedőn is adott 5 sec-et mindenkinek.

Kapcsolódó cikkek