Nem titok, hogy a madridi versenyen nagyon otthonosan szokta érezni magát a WTA ranglista első helyezettje, Simona Halep. A sorshúzás viszont nem kedvezett a román lánynak, aki Elise Mertens ellen kell folytatnia idei részvételét a spanyol tornán.

Madridban a legjobb

Miután Ekaterina Makarovát búcsúztatta a verseny első fordulójában, a híres spanyol sportújság Marca, a madridi torna tíz éves történetének legjobb játékosának nyilvánította Halepet. Jobb alkalmat nem is találhattak a díjátadásra, mert a világelső, a torna 2016-s és 2017-s bajnoka hatalmasat alakított Makarova ellen, akit 6-1, 6-0-ra vert. Simona az Ausztrál Open után már nem volt meggyőző, de a salakszezon érkeztével talán újra felemeli játékát, hiszen ezen a borításon érvényesül legjobban játéka és itt szokta legkimagaslóbb eredményeit szerezni. Nem fogja könnyíteni egyáltalán dolgát a 22 éves belga ellenfele, aki jelenleg a világranglista 16. játékosa és aki már két tornát nyert az idén ezen a játékfelületen (Lugano, Rabat).

Elise Mertens (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Lehetséges, hogy Mertens teljesítményei nem szoktak a legnagyobb reflektorfénybe kerülni mivel nem a legnagyobb versenyeken remekelt az utóbbi időben, de számolni kell azzal a ténnyel, hogy a belga lány március óta nem veszített meccset. Nem vitatható, hogy a mérkőzés esélyese Halep (1.37), de Mertensnek megvan az a türelmes és taktikai játéka ahhoz, hogy egy nem a legjobb formában játszó Halepet legyőzzön (3.10). Mindenesetre, nem kell engednie Simona ritmusosan építő játékának és át kell vennie a pontok irányítását. Jelen körülmények között kiegyenlítettebb az összkép mint ahogy azt a szorzók közötti különbség mutatja, ha arra gondolunk, hogy eltekintve Halep első fordulós győzelmétől, a belgának jobb a pillanatnyi játékformája. Ez lesz első egymás elleni meccsük.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Ugyancsak a női ágon

A keddi napnak másik fénypontja a Carla Suarez Navarro - Elina Svitolina összecsapás lesz, amely minden bizonnyal hatalmas érdeklődésnek fog örvendeni. A meccs esélyese Elina (1.44), nem ejtette ámulatba a teniszvilágot az idén, de az élvonalra jellemző magas színvonalnak való folyamatos tartása részéről is jött, ami két tornagyőzelemhez volt eddig elégséges (Brisbane, Dubai). Stuttgartban talán kissé meglepetésszerű volt korai búcsúzása, mert már második meccsén kikapott Caroline Garciatól, de a világ negyedik játékosa bármikor tudja emelni játékszintjét. Ennek példája a 6-2, 6-2-s Alize Cornet elleni győzelme a spanyol salakon az előző fordulóban.

Elina Svitolina (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

A spanyol Navarro, a világranglista 25. játékosa bárkinek kényelmetlen ellenfélnek számíthat, mivel változatos játéka megoldás lehet az erőjáték ellen is, főleg a lassú borításon ahol pörgetett ütései még hatásosabbak. Az viszont tény, hogy nem annyira indítványozó mint ellenfele és pályán való mozgása sem jobb mint az Elináé. Mégis, a győzelmére szóló 2.80-s szorzó elgondolkodtató ha az egymás elleni mérkőzéseik mérlegét nézzük, amely 3-3-s állást mutat. Elméleti elővetítésben Svitolina támadóbb játékának főlénye és a két játékos pályán való mozgáskülönbség hiányának köszönhetően az ukrán siker a valószínűbb, de ez csak száraz papírforma amit Carla a legutóbbi idéni mérkőzésükön is borított (Indian Wells).

A srácok sem fognak szünetelni

A férfi versenytábla sem fog a keddi napon érdekes meccsekben szűkölködni. Pablo Carreno-Bustának a fiatal Borna Coric lesz az ellenfele, és mivel biztatóbb játékot mutatott az idén a horvát srácot látják a bukik esélyesebbnek 1.73-s szorzóval. Carreno-Busta sikerére 2.10-s a szorzó. Fabio Fognini és Leonardo Mayer mérkőzése talán a legígéretesebb esztétikai szempontból. Szintén érdekes tény, hogy mindkét játékos csak salak borításon nyert eddig versenyt és mindkettőjük legrangosabb eddigi teljesítménye a hamburgi torna megnyerése volt. Fognini az esélyesebb 1.60-s szorzóval, hiszen akármennyire is hullámzóak szereplései de mégis top 20-s játékos, míg Mayer szorzója 2.35, de Fabió estében semmi sem biztos. Szintén figyelemre méltó a két ígéretes fiatal játékos Daniil Medvedev és Kyle Edmund meccse, amelynek Edmund az esélyese 1.40-s szorzóval, míg Medvedev sikerére 3.00-s szorzóval fizetnek.

Borítókép: Simona Halep (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

  • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek