WTA Miami: Andreescu ott veri Kerbert ahol éri

Gyerko Szabolcs
2019 márc 24. 17:13
Szólj hozzá!

Tenisz WTA Miami Bianca Andreescu Premier Mandatory

A női teniszvilág egyik legforróbb témája jelen pillanatban a 18 éves Bianca Andreescu szenzációs játéka és eredményei. A kanadai játékos a múlt hétvégén az Indian Wellsben zajló Premier Mandatory tornán Angelique Kerbert verte a döntőben és megszerezte első tornagyőzelmét (6-4, 3-6, 6-4). Mindezt úgy tette, hogy szabadkártyával indult a versenyen. Úgy látszik, hogy amit elkezdett Kaliforniában, azt folytatja a floridai Miamiban.

Teljesen jogos az a tény, hogy most a teniszvilág minden reflektorfénye őt keresi. Az idény kezdetén még a top 175-ben sem volt a WTA-világranglistán, és pár órával ezelőtt a német háromszoros Grand Slam-győztest másodjára búcsúztatta a Sunshine Double-on (6-4, 4-6, 6-1), amivel szemmel láthatóan (a meccs utáni jeges kézfogásból következtetve), irtózatosan felbosszantotta Angiet. Rendkívüli játékformájának nyomatékosabb érzékeltetéséül azt még megemlítem, hogy ez a játékos, akiről a tavaly még nem sokan hallottak, 2019-ben az Australian Open-menetelése kivételével, leggyengébb eredménye mostanáig az acapulcói elődöntője. Aucklandban döntőt játszott, a WTA 125K Series kategóriájú tornát Newport Beachben nyerte, és Indian Wellsben szintén győzött.
Néhány részlet az eddigi pályafutása legnagyobb sikeréből:

Most már mindenképp figyelni kell rá is, úgy mint a fiatal generáció többi tagjaira, akik lassan de biztosan elkezdték átvenni az irányítást. Engem is megleptek Bianca eredményei, főleg, hogy alkalmam volt a tavaly élőben látni egy Fed Kupa meccsen és bár az akkor nyilvánvaló volt, hogy roppant tehetséges, semmiképp nem gondoltam, hogy így fog berobbanni. Most már igazán van honnan példát venni az ATP ígéretes srácainak, hogy miként kell fiatalon az élvonalat megszorongatni.

Divat lett a tehetség a WTA-ban

Amit elsődlegesen meg kell jegyezni Andreescuról, az a korát megtévesztő taktikai érettsége, mentális erőssége és kitartása. Tudja mikor kell a nyerőt keresse, tudja mikor kell lassítson vagy épp ritmust törjön egy nyesett fonákkal vagy épp tenyeressel, tudja mikor kell egy magasabban felívelt labdát küldjön, és azt is tudja, hogy kell rövid labdát váratlanul a háló közelébe ejtenie. Veszélyessé mindezeket az teszi, hogy azt is tudja, hogy mikor(!) melyik megoldással lehet a legsértőbb.

Tenisz gyűjtő bónusz


Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Bár Kerber az egyik legjobb lábmunkával rendelkező játékos, mégsem volt e téren sem nagy fölénye, mivel Bianca pályaérzéke is jó és hatékonyan tudja fedni térfelét, annak ellenére, hogy nem a leggyorsabb teniszező. Azt a tényt külön ki kell emelni, hogy Bianca mennyire magabiztos az indítványozó játékában, mivel jól ráfekszik az ütéseire. Testének lendülete része a labdába irányított erőnek. Támadó ütései azért nem kényelmesek az ellentámadó Kerbernek mert változatosabbak, pörgetettebbek mint például a Serena Williamsé, akit Kerber két Grand Slam-döntőben győzött le.
Persze azt is el lehet mondani róla, hogy (mint említettem) nem a leggyorsabb játékos, vagy, hogy sokszor elsieti a megoldásokat, de ez a fiatalos lendület része, amelyet kellően igazítani fog.

A bukmékerek néhány érdekes szorzóból:

Andreescu nyeri a tornát Miamiben: 5.50 (a második legesélyesebb)

Nyeri a Roland Garrost: 31.00

Nyeri a Wimbledont: 34.00

Nyeri a US Opent: 34.00

Most már egymás utáni meccsgyőzelmeinek sorozata tíznél tart és Miamiban a nyolcaddöntőben azzal a 23 éves Anett Kontaveitel (WTA 19.) játszik, aki a tehetséges hazai tinit, Amanda Anisimovát verte.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.03.24. (16:55).

Borítókép: Bianca Andreescu (Fotó: salajean / Shutterstock.com)

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

  • A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Game-Set-Match

TiB hozzászólt
2019 júl 20. 14:25
Alexander Bublik, Newport.

alexthebest hozzászólt
2019 jún 26. 01:55
Azt hogy egy játékos jól adogat milyen stat/statok alapján tudom a leginkább megállaíptani? magas százalékban megnyert első szervák, ászok? Továbbá ha magas valaki, az általában előnyös adogatás szempontjából, nem?

Azokon kivul amiket irtal, a breklabdak, illetve brekek szama fo
NoCukor hozzászólt
2019 jún 26. 00:28
Azt hogy egy játékos jól adogat milyen stat/statok alapján tudom a leginkább megállaíptani? magas százalékban megnyert első szervák, ászok? Továbbá ha magas valaki, az általában előnyös adogatás szempontjából, nem?

Kapcsolódó cikkek