Lejárt a szerződése a Crystal Palace csapatánál, ezért aztán több klub is megkörnyékezte az elefántcsontparti balszélsőt. Konkrét ajánlatokról van szó, ezért már csak az a kérdés, melyiket választja a játékos. A maradás is opció, de mehet a mostanában népszerű Szaúd-Arábia nagyszerű bajnokságába.

Zaha és a Crystal Palace

Elefántcsontparton született, de 4 éves korában családjával Londonba költözött. Népes családról van szó, Zahának 8 testvére van ugyanis. Ügyes volt a labdarúgásban, 12 évesen csatlakozott a Crystal Palace-hoz, a korosztályos csapatban játszva. A felnőttek között bemutatkozva jól ment neki a játék, 2004-ben került a klubhoz és 2013-ban hagyta el a Manchester United kedvéért. Két nem annyira jól sikerült idény után nem volt maradása Manchesterben.

Kölcsönidények után visszatér a nevelőcsapatához, a Crystal Palace-hoz. 2015-től kezdve egészen mostanáig, közel 300 meccsen lépett pályára és 67 gólt szerzett. A büntetők értékesítése terén gyenge Zaha a klub történetében a harmadik legtöbbet játszó focista, mindössze Terry Long és Jim Cannon viselte nála többször a Palace mezét. Zaha egyébként összehozta, hogy az angol és elefántcsontparti válogatottban is játszott, köszönhetően annak, hogy az angol meccsek csak felkészülési meccsek voltak.

Wilfried Zaha - Crystal Palace 001
Wilfried Zaha jelenleg klub nélkül dönthet a jövőjéről (Fotó: Cosmin Iftode / Shutterstock.com)

Crystal Palace vagy Al Nassr FC?

A maradás is lehetőség, hiszen a Crystal Palace is ajánlott fel szerződést neki, de valószínűleg ezt már lett volna sansza korábban is elfogadni. Ha csak nem akar fizetést növelni alkudozással, akkor csak azt tudom elképzelni, hogy Roy Hodgson személye miatt maradhat a klubnál. Neki sokat köszönhet, például az angol válogatottban történő bemutatkozás is Hodgson miatt történt. A napokban eldőlt, hogy a következő idényben is az idős mester viszi a csapatot!

Hiába a többi klub, én úgy látom ez itt a nagy kérdés, maradni lényegében az otthont jelentő csapatnál, vagy sok-sok pénzért elmenni Szaúd-Arábiába. Egész pontosan az Al Nassr FC környékezte meg ajánlattal, melynek soraiban ott van Cristiano Ronaldo is. Sőt, most már Marcelo Brozović is, aki szintén 30 esztendős, mint Zaha, tehát a levezetés korai fázisában is simán meglépik a szaúdi irányt most már a focisták.

További érdeklődők között a PSG és Lazio

Azért ejtsünk szót a további érdeklődőkről, például itt van a félig-meddig összeomlott PSG, melynél jó eséllyel csak csere lehetne. A pénz jobb lehet a szaúdiaknál, ezért kizárnám a francia irányt. Az Unibet kínálatában ugyan nem szerepel, de állítólag a Lazióval is megegyezett már Zaha, sőt a Fenerbahce együttesével is mindenben egyezségre jutott. Most már csak az a kérdés, hogy melyik szerződést írja alá.

Wilfried Zaha klubcsapata szeptember elején?

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 4. 6:34 UTC.

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Wilfried Zaha (Fotó: Cosmin Iftode / Shutterstock.com)