A Bundesliga téli szünet utáni folytatásában ismét a Leipzignek jutott a péntek esti meccs. Viszont az egy héttel korábbi meccshez képest a vendégek most egyáltalán nem fajsúlyosak, hisz ugye akkor a Bayern München látogatott Lipcsébe, a mostani vendég pedig a nem éppen acélosnak mondható Stuttgart lesz.

A Leipzig a Bundesligában a Bayern München után a második legtöbb gólt szerezte, a Stuttgartnál kevesebbet pedig csak a mögötte (már kiesőzónában tanyázó) 3-as rúgott.

A Lipcse hazai mérlege imponáló, 6 győzelem mellett 2 döntetlen, a Stuttgart pedig még nem nyert idegenben, és valószínűleg ez a sorozat nem most szakad meg.

Klassziskülönbség van a csapatok között, és míg a Leipzignél főleg Nkuku góljai hiányozhatnak, mások viszont hadra foghatóak, Szoboszlai, Orban, hogy csak a magyar neveket említsem, Stuttgartban pedig épp a védelemben alapembernek számító Mavropanos-Sosa duó egyaránt maródi, így szegény embereket még az ág is húzza.

Megítélésem szerint ez nem a nyögvenyelős győzelem kategóriája lesz, hanem már korán meg fogják tudni kezdeni a gólgyártást a hazaiak, ezért arra tippelek, hogy a félidőben a hazai csapat, vagyis a Leipzig fog vezetni.

RB Leipzig - VfB Stuttgart: Félidő - Mérkőzés tipp