Óriásit fordult a világ mind a két csapattal csaknem 1 év alatt. 2022. 04. 19.-én játszottak a felek legutóbb az Anfielden, akkor 1.30-as szorzó volt a Poolra, ami valószínűleg a mélypontot jelentette MU részről, de erre visszatérek még később. Le is iskoláztak az esélytelen manchesterieket 4-0-ra Salahék. A manchester meg a végén örülhetett, hogy éppen nem csúszott le az utolsó Európa Ligás helyről, a West Ham hathatós közreműködésével...

Akkor még persze nem sejthette a Liverpool milyen idényt zárnak de bitang jóra sikeredett, mégis keserű szájízzel zárhatták le a 2021/22-es idényt: Premier League 2. hely (1 ponttal lemaradva az éllovas Manchester City mögött) illetve BL ezüst egy olyan meccsen, ahol jobban játszottak az ellenfélnél, a Real Madridnál. Mára azonban egész más lett a helyzet. Mané elvesztésével megtört valami, és a szokásos 7 éves Klopp átok is fog: mélyrepülés a bajnokságban, kilátástalan helyzet a nemzetközi porondon. Valamelyest azért már javult a helyzet a közelmúltban és a jelenlegi legfőbb liverpooli riválisok bénázásának köszönhetően (Newcastle, Spurs) elérhető távba került a top 4 is, bár addig még hosszú és rögös út vezethet Jotáéknak. Az Anfield Roadra azért továbbra sem nyerni járnak az ellenfelek, bár a Madrid olyan lazán gurított egy ötöst, ami óvatosságra adhat okot a Manchester United ellen, ugyanis a topgárdák ellen a hazai pálya sem nyújthat biztonságot a jelenlegi Liverpoolnak.

Főleg nem európa legjobb formájában levő csapata ellen. A Manchester United ten Hag érkezésével varázsütésre megtáltosodott, behúzták a Ligakupát, az Európa Liga legfőbb esélyesévé váltak a megkopott, de még mindig ütőképes Barcelonát kiejtve, és még a bajnokságban is van némi esélyük a végső győzelemre, bár ez a végkimenetel objektíven gondolkodva még a realitáson kívül esik. Az FA kupában is menetelnek egyébként, itt valószínűleg a Cityvel fognak majd ádáz harcot vívni a serlegért. Az említett 1.30-as szorzó 2.38-ra szökött fel a Liverpoolra , pedig kevesebb, mint egy év telt el, és a Pool szinte csak egy Manéval lett szegényebb. Na de a Manchester gazdagabb lett egy Casemiroval, Martinezzel, Antonyval, beépítették a csiszolatlan gyémántjukat, Garnachot illetve Fredből, Shawból és a két szélső védőből, Dalot-ból és Wan-Bissakából top játékost kreáltak. Valahogy Midász-királyi tulajdonságokkal bír ebben az idényben ten Hag, tényleg szinte minden amihez hozzányúl, belenyúl, arannyá változik.

Ez a két csapat akkor is rangadót vív egymással, ha éppen valamelyik félnek nem megy. Parázs hangulatra lehet számítani, és vérszomjas játékosokra, sok lap várható majd. Emberemlékezet óta nem nyert a Pool otthonában a United, egészen pontosan 2016-ban sikerült legutóbb a bravúr. Egyébként eszméletlen, de az akkori alakulatból már csak de Gea maradt vendég részről, bár a hazaiaktól is pár hírmondó van már csak. Akkora a bizonyítási vágy a mostani United keretében, hogy szerintem addig fogják hajtani ezen a meccsen a győzelmet, amíg össze nem jön, törlesztve ezzel az elmúlt évek liverpooli alázását. A poolt meg melyik manchesteri nem akarná távolabb taszítani a top 4-től?

Tipp: 1-3.

Liverpool - Manchester United: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp