Nem működő weboldal, akadozó rendszer, kikapcsolt Facebook oldal, rengeteg panasz. Így vezették be az új funkciókat a Tippmixpro irodánál.

A Nemzeti Fogadóiroda online felületén, a Tippmixpron, előre tájékoztatták a játékosokat, hogy október 24-től új funkciók jelennek meg a weboldalon, s emiatt október 23-án 22:00 óra és október 24. 9:00 között nem lesz elérhető az oldaluk.

Nem úsztuk meg szárazon

Bizonyára sokan tapasztalták, hogy az új funkciók bevezetése rengeteg kellemetlenséggel járt. Oly sok panasz érkezett, hogy egy idő után a közösségi oldaluk már nem is volt elérhető.
Most itt érdemes megjegyezni, hogy egy állami pénzből finanszírozott rendszer frissítése (új funkciók bevezetése) miért is okozhat ekkora fejfájást? Elszórt reklámpénzből lehetne mondjuk többet költeni a fejlesztői csapatra, esetleg annak bővítésére. Jah, hogy nincs saját fejlesztői csapat, s nehezen megy a kommunikáció a külföldiekkel? Az lehet.
Ameddig még elérhető volt a közösségi oldaluk, addig a panasztevők egy-egy telefonszámot kaptak kárpótlásként, amelyen további információkhoz juthattak, csakhogy túlterheltség miatt már ez sem volt egy járható út.

22687520_1873648179316639_3547985447077061697_n

Az új funkciók bevezetése csak egy ürügy (valószínű, hogy már régóta a fiók mélyén lapultak), mivel a fő cél egy törvényi szabályozás implementálása, mely során a játékosoknak frissíteniük kell a személyes adataikat, illetve új adatokat kell megadniuk, mint például az állampolgárság, személyazonosításra alkalmas okmány típusa és száma, illetve lakcímkártya száma, sőt nyilatkozniuk kell az illető személy közszereplői státuszáról is.
A játékosok itt is akadályba ütköztek, mivel az adatok frissítése/megadása után hibás üzenetet kaptak (a bevitt adatok nem találtak a központi hivatal rendszerében létező adatokkal), s mindaddig nem játszhattak ameddig az azonosítás nem történt meg. Sőt, a közösségi oldalon megjelent válaszaikból az jött át, hogy hiába az összekötött rendszer (Tippmixpro - KEKKH), minden egyes okmányt külön dolgoznak fel.

Tippmixpro újítások

Ha már új funkciók, akkor említsük meg ezeket is:

  • élő sportközvetítés (Jó reggelt, Magyarország!)
  • közös egyenleg a Tippmixpron és a szerencsejatek.hu oldalon
  • változott a fogadási napló (összevonták a fogadásokat a pénzügyi tranzakciókkal)
  • szélesebb fogadási kínálat (bevezettek egy új sportágat, a MMA-t)
  • jobb felhasználói élmény (pl. automatikusan elfogadja a rendszer a megnövelt nyereményszorzóval módosult ajánlatot)


Nyilván lehet örvendeni az új funkcióknak, a fejlesztések mindig jól jönnek, viszont mint ahogy ez már megszokott a negatív újításokról nem beszélnek. Íme az egyik legfontosabb: 

NB1-es mérkőzésekre csak hármas kötésben lehet fogadni!

A magyar sportfogadók közt elterjedt hiedelem, hogy a Tippmixpro ajánlja a legjobb szorzókat az NB1-re. Összehasonlításként íme a hétvégi kínálatból két mérkőzés, amely ennek enyhén ellentmond:

Puskás Akadémia - Vasas

Tippmixpro: H - 2.00  D - 3.20  V - 3.50 (3-as kötésben)
Unibet: H - 2.05  D - 3.55  V - 3.35 (kötésmentesen)

Újpest - Videoton

Tippmixpro: H - 3.25  D - 3.15  V - 2.10 (3-as kötésben)
Unibet: H - 3.25  D - 3.65  V - 2.05 (kötésmentesen)

A 3-as kötés azt jelenti, hogy egy kiválasztott esemény mellett kötelező még két eseményt választanod annak érdekében, hogy a szelvényed beküldhesd. Az online irodák világában hasonló megoldást eddig nem láttunk.

Frissítés: fórumtársaink jelezték, hogy a hármas kötés bekerült a magyar kézilabda fogadásokhoz is. Megnéztük és valóban így van, sőt az is nyilvánvalóvá vált, hogy ez nagyjából minden magyar vonatkozású sportágra érvényes (kosárlabda, jégkorong stb.)

Következik a játékoskártya a Tippmixnél

A nemzeti pénzmosodába (Lottózó) beforduló játékosokat is hamarosan meglepetésként érheti a játékoskártya bevezetése, amelyről jelenleg még úgy nyilatkoznak, hogy opcionális lesz, viszont az a törvény amelyre hivatkoznak tisztán kimondja, hogy a pénzmosás ellen a tagállamoknak ezt kötelezővé kell tenniük.
A kártyákat a játékosok ingyen fogják kapni (bár az összköltsége majdnem 1 milliárd Forint), s segítségével visszanézhetik korábbi fogadásaikat/lottószámaikat stb., ezen kívül biztonsági funkcióval is szolgál, mivel egy elveszett nyertes szelvényt nem lehet beváltani kártya nélkül, sőt egyedi akciókban, promóciókban részesülhetnek.
Mindemellett a Szerencsejáték Zrt. a felelősségteljes játékra is odafigyel, így a kártya önkorlátozási funkcióval rendelkezik. Amiről nem beszélnek, hogy ezt kihasználva, akár még meg is tagadhatják a szolgáltatás igénybevételét (függőségi szabályra hivatkozva).

Ajánlott online irodák