A magyar online szerencsejáték ipar egyik legrégebbi és komoly játékosbázissal rendelkező irodája, a Sportingbet, a hazai szabályozásra hivatkozva úgy döntött, hogy kilép a magyar piacról. Itt jön viszont a csavar, ugyanis a meglévő játékosait átköltöztette egy eddig számunkra is ismeretlen irodához, a Sportingbullhoz.

A meghozott döntés nem csak a Sportingbetre vonatkozik, hanem az összes többi szolgáltatóra (Bwin, Gamebookers stb.) is, melyek a GVC Holdings csoportba tartoznak. 

A mostani változtatásnak volt egy előszele, ugyanis az elmúlt hónapban felfüggesztették az új magyar lakcímmel rendelkező játékosok regisztrációját úgy a Sportingbetre, mint a Bwinre is. Érdeklődésünkre azt közölték, hogy a döntésük ideiglenes és hamarosan újra lehet regisztrálni. Ezért is meglepő ami következett.

A minap ezt, vagy ehhez hasonló tájékoztatót küldtek ki a játékosoknak:

Kedvés Ügyfelünk,

Köszönjük, hogy a Sportingbet.com szolgáltatásait használja. Sajnálattal kell értesítenünk Önt, hogy az Ön országából a jövőben nem fogadhatunk ügyfeleket. Hogy a megfelelő időpontig bezárhassuk a Sportingbet.com oldalt, de elérhetővé tegyük egyenlegét, egy új számlát hoztunk létre Önnek a Sportingbull.com oldalon. A Sportingbull.com tulajdonosa és üzemeltetője a Geokul Limited, melynek központja és szabályozása Máltán van.

Számlájához a Sportingbull.com oldalon a korábban használt felhasználónévvel és jelszóval fér hozzá.

Fontosabb adatok a Sportingbull.comról:

Egy EU licencet birtokló sportfogadás és kaszinó
Sport piacok és játékok széles választéka
Nagyvonalú promóciók és bónuszok
Biztonságos befizetési és kifizetési módok
Mindezeken felül a Sportingbull.com összeállított egy üdvözlő csomagot Önnek, melyet számláján talál az első belépése után. Ha bármilyen problémája van a belépés során, kérjük vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal.

Látogassa meg a hu.sportingbull.com oldalt most

A Sportingbet.com csapata
[email protected]

Megértjük azt a döntést, hogy egy adott iroda akár gazdasági okokra, és/vagy kedvezőtlen szabályozásra hivatkozva kilép egy adott piacról, s a meglévő játékosokat kifizeti, de amikor mindezt úgy teszi, hogy párhuzamosan a játékosok nevében, és beleegyezése nélkül (!), egy sokak számára (számunkra is) ismeretlen irodánál új számlát nyit, sőt még az egyenlegüket is áthelyezi, ez már elfogadhatatlan!

Azért is furcsa ez, mert nem az első cég amely kivonul a magyar piacról, de a korábbiak mégis megtalálták a lehetőséget, hogy kifizessék a játékosokat, anélkül, hogy új számlát kellene nyitni a játékosok nevében. Adatvédelemről hallottak ezek?

A fenti Sportingbetes tájékoztató egyébként félreértelmezhető, mivel ott az áll, hogy a Sportingbull számlát azért hozták létre, hogy az egyenleg elérhető legyen a játékosok számára. Most a kérdés az az, hogy azért legyen elérhető, hogy kikérhessék a pénzüket, vagy azért, hogy az adott irodánál tovább játszhassanak? Ha utóbbi, akkor miért nem maradhatott minden a Sportingbeten, ugyanis tudtunk szerint a Sportingbullnak sincs engedélye Magyarországon.

Ettől a pillanattól ez a cég már nem tud hiteles lenni számunka, így felkerült a fekete listánkra is. 

Közben utánanéztünk ennek a cégnek (Geokul Limited), s nyilvánvaló, hogy összefüggésben vannak (nem mintha mást gondoltunk volna), mivel a céges e-mail címük: [email protected]
Itt találjátok a máltai engedélyüket.

Egy jó tanács azoknak akik nem tudnak belépni a Sportingbull számlájukra korábbi Sportingbetes adataikkal: próbáljátok meg nagy betűkkel (úgy a felhasználónevet, mint a jelszót).

További tanácsok és kérdéseitekre a válaszok a fórumon is.