A német labdarúgó bajnokság első osztályának újraindítása magas nézettséget eredményezett kulcsfontosságú globális piacokon, annak ellenére, hogy zárt kapus mérkőzésekről van szó.

Május 16-án öt találkozót lehetett megtekinteni, így a fizetős televíziós szolgáltató, a Sky Deutschland, 3,68 millió nézettséget regisztrált ezeken az eseményeken.

A német nézettségi adatokhoz hasonló lendületet mértek számos globális piacokon is, köztük az Egyesült Királyságban például, ahol a BT Sport műsorszolgáltató az összes mérkőzést élőben közvetítette. Korai becslések szerint az idősáv legvonzóbb eseménye, azaz a Borussia Dortmund és a Schalke 04 meccs, 500 000 néző figyelmét kötötte le.

Az Egyesült Államokban, a fizetős szolgáltató, a Fox Sports, 725 %-os nézettségi növekedést számolt a Ruhr-vidéki rangadó alatt, az adatokat a korábban műsoron levő legutolsó Bundesliga eseményhez mérve. A szakértők becslései alapján az amerikai nézők száma 450 000 lehetett.

Ezzel egy időben, a hollandiai Fox Sports 1 jelentése alapján kiderült, hogy az adott régióban is több mint kétszeres volt a nézettségi ráta. Továbbá a Sky Italia átlagosan 155 800 előfizetőt regisztrált a Dortmund – Schalke meccsen, míg a teljes program 230 450 nézőt vonzott. Spanyolország sem maradt le, ahol a Movistar Plus 162 000 személyt szórakoztatott a szombati nap legnagyobb összecsapásával.

A Bundesliga jelenleg az egyetlen rangos európai futball bajnokság, amely a jelen helyzetben is folytatódik, így adva esélyt a műsorszolgáltatók számára a lehető legtöbb mérkőzés közvetítésére. 

A német bajnokság pénteken, május 22-én lesz újra látható. A 27. forduló egy fővárosi rangadóval indul, ugyanis a Hertha Berlin az Uniont fogadja, fórumunkon pedig egy újabb Bundesligás játékkal várunk benneteket, ahol a legjobb tippelők pénznyereményben részesülnek.

Tippelj a Bundesliga mérkőzéseire és nyerj!

Borítókép: Fotó: Cooler8/Shutterstock