A tavaly salakon szépen szereplő Anastasia Potapova elért néhány figyelemreméltó kemény pályás eredményt is 2022-ben, ezért nem kell annyira meglepjen, hogy a Melbourne-i nyitókörben a 2017-es US Open-bajnokot, Sloane Stephenset verte.

Anastasia Potapova - széles 2
Anastasia Potapovának egyre jobban működik a játéka gyorsabb borításokon (Fotó: Maksim Konstantinov/Shutterstock.com)

Miután Isztambulban megszerezte első WTA bajnoki címét, a huszonegy éves orosz játékos (WTA 44.) Lausanneban és Hamburgban még elkapott egy-egy elődöntőt a lassú borításon. Az ezeket követő felületváltás nem zavarta meg, ugyanis Prágában döntőzött majd Kolozsváron elődöntőzött. Anastasia nem volt túl folytonos 2022-ben, de amikor elkapott egy jó időszakot, akkor az élvonallal is fel tudta venni a versenyt. Két szettes győzelemmel rajtolt az idei ausztrál rangos eseményen Stephens ellen még úgy is, hogy nem voltak valami fényesek a statisztikai mutatói szereplésének. Tudni kell még róla, hogy a 2021-es Australian Openen szerezte eddigi legjobb Grand Slam-eredményét, ami a harmadik forduló elérése volt és ha igazolja a papírformát Nuria Parrizas-Diaz ellen, akkor egyenlíti a két évvel ezelőtti teljesítményét.

Lehet, hogy a harmincegy éves spanyol játékos (WTA 75.) nem a legismertebbek egyike, de a tavaly az Australian Open harmadik fordulójáig jutott, ami eddigi legjobb eredményét jelenti. Amúgy nincs nagy tapasztalata a rangos tornákon, mivel csak a 2021-es US Openen játszott először főtáblán és csak Melbourneben jutott túl a nyitókörön. Mégis, igen értékes győzelemmel kezdte ai idei menetelését, ugyanis Beatriz Haddad Maiát ejtette ki két játszmában. Ennek a bravúrjának ellenére, a bukmékerek oddsai szerint nem ő az esélyesebb játékos a harmadik forduló elérésére, valószínűleg azért is, mert a fiatalabb ellenfelének rutinfölénye van. Parizzas-Diaz csak alacsonyabb rangú bajnoki címeket nyert mostanáig és ezek alapján is, úgy látszik, hogy kemény borítás fekszik legjobban neki és ha olyan játékos tudott verni, mint Haddad Maia, akkor Potapova is keményen próbára lesz téve.

Ne feledd az Australian Openre megtett fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadás bajnokságán és megnövelt nyereményt is bezsebelhetsz.

január 19., csütörtök

Tipp Mérkőzés nyertese Potapova, Anastasia @ 1.55

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023.01.18., 14:53.