A newporti gyepen első bajnoki címét 2022-ben megszerző Maxime Cressy kilenc vereségből álló sorozat után kezdi el a füves idényt egy olyan játékos ellen, aki szintén hullámvölgyben van.

Maxime Cressy 008
Maxime Cressy a 2022-es newporti menetelése során John Isnert is verte. (Fotó: Bryan Pollard/Shutterstock.com)

Február közepén döntőt játszott Montpellierben fedett kemény borításon, azonban még csak két meccset nyert azután. A leggyorsabb játékfelületre való váltás alkalmas lehet az eredményességének javítására, ugyanis a huszonhat éves Maxime (ATP 40.) a tavaly 11 meccset nyert és négyet veszített a szálas borításon és a newporti sikerén kívül, még Eastbourneban is döntőzött. Ugyancsak az elmúlt évben lett először ATP-bajnok Marc-Andrea Huesler (ATP 82.) is a szófiai fedett kemény játékfelületen, de a gyepen nem érte el Cressy színvonalát.

Ezt bizonyítja eddigi egyetlen egymás elleni mérkőzésük is, amely 2021-es Wimbledon selejtezőiben zajlott és amelyet az amerikai 6-3, 6-7, 6-4-re nyert meg. A szintén huszonhat éves svájci teniszező játékformája sem nagyon bíztat a papírforma borulására, mivel ő február közepétől összesen csak négy meccset nyert meg és öt meccses vereségsorozat után érkezett a holland tornára.

június 12., hétfő

Tipp Játék hendikeppel Cressy, Maxime -2.5 @ 1.96

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 12. 5:17 UTC.