A februári hónapot Maxime Cressy Montpellierben kezdte, ahol ugyancsak fedett kemény borításon egy győzelem-távolságra került a bajnoki címtől. A Marseilleben zajló torna viszont csak a második idei eseménye lehet, ahol több, mint egy meccset nyer.

Maxime Cressy 001
Maxime Cressy Montpellierben Holger Runét is verte (Fotó: Mai Groves/shutterstock.com)

Az említett döntős menetelésén kívül, az amerikai játékos (ATP 37.) csak az Australian Openen és Rotterdamban nyert még egy-egy meccset ebben az idényben és Marseilleben sem kezdett a legacélosabban, ugyanis a világranglistán 152. helyén álló Geoffrey Blancaneauxot csak a döntő szett tie-breakjében tudta verni. Nem a legbíztatóbbak az előjelek részéről, viszont a nyolcaddöntős ellenfele, Benjamin Bonzinak (ATP 60.) sem sikerült a legmeggyőzőbbnek lenni idén, annak ellenére, hogy ő is már játszott egy döntőt.

Január elején a Puneban zajlott kemény pályás tornán menetelt a fináléig, viszont azután csak még az Australian Openen tudott meccseket nyerni, ahol a harmadik fordulóig jutott. A Davis Kupában Piros Zsombor ellen elbukott mérkőzése után, Montpellierben és Rotterdamban is a nyitómeccsein búcsúzott, Marseilleben viszont ha nehezen is, de hosszabbításokat igénylő szettekben le tudta győzni a világranglistán a 146. helyen álló Luca Van Asschét.

Mondhatni, hogy 2023-ban eléggé hasonló teljesítménye volt a két játékosnak és ez a párhuzam az általános eredményességükre is érvényes, mivel mindketten több Challenger-sikert szereztek a francia borításhoz hasonló típusú játékfelületen. Cressynek azonban van ATP bajnoki címe is, amelyet a tavaly a newporti gyepen szerzett. Az oddsok az amerikai játékost esélyesebbnek mutatják a továbbjutásra, ami talán a közelmúltban játszott montpellieri döntőjének is köszönhető, de a francia ellenfele nem írható le.

február 22., szerda

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.25

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 22. 6:51 UTC.