Az eddigi hét Grigor Dimitrov ellen játszott meccsei közül, Alexander Zverev csak a legelsőt veszítette el 2014-ben. A 2016-ban elkezdett sikersorozata a kínai torna elődöntőjében még nagyobb méretűvé válhat.

Alexander Zverev 120
Idei egyetlen ATP bajnoki címét Alexander Zverev Hamburgban nyerte salakon, Dimitrov viszont 2017 óta nem nyert tornát. (Fotó: YES Market Media/Shutterstock.com)

Pár hete is összecsaptak a US Open hasonló kemény borításán és a huszonhat éves Zverev (ATP 10.) 3-1-es szettarányban nyert, majd az amerikai Grand Slam negyeddöntőjéig jutott el. Idén Cincinnatiban és a Roland Garroson is még találkoztak és a bolgár még szettet sem tudott vinni. Mindezek ellenére, a harminckét éves bolgár játékosnak volt könnyebb a menetelése Csengtúban. Grigor (ATP 20.) szettvesztesség nélkül verte Juan Pablo Varillast és Christopher O'Connellt, Alexander viszont Pavel Kotov-t és Miomir Kecmanovic-t is döntő felvonásban győzte le.

A játékidő nem befolyásolja az esélyeket?

Míg a német játékos közel öt és fél órát volt mostanáig pályán, a bolgár közel hármat. Zverev lábaiban majdnem kétszer annyi játékidő gyűlt össze mint a Dimitrovéban, de esélyesebb marad a döntős hely megszerzésére. Összesítve, 2023-ban a német játékos tizennyolc meccset nyert a kemény borításokon és tizeneggyet veszített el, a bolgár ellenfele pedig tizennégyet nyert és kilencet veszített. Grigor augusztus eleje óta nem kötött össze három egymás utáni meccsgyőzelmet, Alexander viszont azóta elődöntőzött Cincinnatiban és negyeddöntőzött New Yorkban.

Néhány részlet a Zverev és Dimitrov US Openes összecsapásából

szeptember 25., hétfő

Tipp Játék hendikeppel Zverev, Alexander -1.5 @ 1.74

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 25. 5:48 UTC.