Érdekes szituációt vettünk észre a hét elején, ugyanis a jobban helyezett Quentin Halyst esélytelenebbnek mutatják az oddsok annál a Thanasi Kokkinakisnál, akit mindkét eddigi mérkőzésükön legyőzött.

Quentin Halys 005
Quentin Halys még szettet sem veszített mostanáig Thanasi Kokkinakis-al szemben. (Fotó: Janet McIntyre/Shutterstock.com)

A világranglista 64. helyén álló francia játékos a tavaly futotta be pályafutásának eddigi legeredményesebb kemény pályás idényét és negyvenkét meccs megnyerése közben, három Challenger bajnoki címet gyűjtött be. A 2023-as évben még elkerülték a nagyobb sikerek, csak Aucklandban és Montpellierben nyert egymás után két meccset és negyeddöntőzhetett mindkét ATP250-es eseményen. Dubaiban selejtezőket kényszerült játszani és miután Nikoloz Basilashvili a meccsüknek harmadik szettjében visszalépett, kikapott két tie-breakben Christopher O'Connelltől. Ennek ellenére, esélyt kapott megmérkőzni egy másik, ezúttal nevesebb ausztrál játékossal a főtáblán.

Kokkinakis (ATP 100.) január elején elődöntőzött Adelaideban, ott ahol a tavaly eddigi egyetlen egyéni ATP bajnoki címét szerezte. Az Australian Openen már a második fordulóban kikapott az idén hősies küzdelmeket nyerő (a múlt héten Dohában döntőző) Andy Murraytől, de egy hete részt vett egy Challenger-tornán Bahreinben, amelyet meg is nyert ugyancsak kemény borításon. Valószínű, hogy ez is közrejátszott a bukmékerek oddsainak megállapításában. Bár közismertebb játékos ellenfelénél, Thanasi mind a két egymás elleni összecsapásukat elveszítette sőt még szettet sem tudott nyerni ezeken. Mindkét meccsük 2021-ben zajlott, az első salakon Splitben, a második pedig kemény játékfelületen Portóban. Quentin mindkétszer tie-breakkel nyert egy játszmát.

február 27., hétfő

Tipp Szett hendikeppel Halys, Quentin +1.5 @ 1.53

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 27. 6:7 UTC.