Thanasi Kokkinakis és Fabio Fognini a negyedik egymás elleni összecsapásukra készülnek és úgy, mint az előző három meccsük, ez is az ausztrál játékos győzelmével végződhet. 

Thanasi Kokkinakis 009
Thanasi Kokkinakis Cincinnatiban, Genfben és Melbourneban verte Fogninit. (Fotó: Bryan Pollard/Shutterstock.com)

Még hátravan jónéhány hét az idényből, és már most elmondhatjuk a huszonhét éves Kokkinakisról (ATP 71.), hogy sosem nyert annyi mérkőzést kemény borításon mint idén. Jelenleg 25-nél tart és a kínai Mastersen ez a szám tovább nőhet, annak ellenére, hogy nem sok esemény főtábláján kötött össze meccsgyőzelmeket. Volt néhány csillanása az elmúlt hónapok során, verte Andrey Rublevet Adelaideban, Daniel Evanset és Stanislas Wawrinkát a Roland Garroson, de a tavaly Adelaideban szerzett, eddigi egyetlen ATP bajnoki címe mellé, idén csak egy Challenger tornagyőzelmet gyűjtött. A US Open első körében elszenvedett veresége óta csak a Davis Kupában játszott, de segíthet önbizalmán, hogy még sosem kapott ki Fogninitől, sőt szettet is csak a legelső mérkőzésükön bukott.

Fognini minden meccsét elveszítette kemény borításon

Ebben az évben is találkozott a két játékos az Australian Openen és a hazai teniszező szinte atszáguldott az olaszon. Sok mindent elmondanak a harminchat éves Fabio 2023-as formájáról, hogy visszaesett a világranglista 129. helyére és a csak öt kemény borításon játszott meccseit mind elveszítette. A US Open-búcsúját követően, kizárólag salakos Challenger tornákon indult és kettőn korán kiesett. Kokkinakis nincsen csúcsformában, viszont Fognini nagyon a lejtőn van és emiatt ausztrál győzelem születhet ismét, sőt még azt is megkockáztathatjuk, hogy Thanasinak elég lesz két játszma a továbbjutáshoz.

Részletek Kokkinakisnak az Australian Openen szerzett Fognini elleni győzelméből

október 04., szerda

Tipp Fogadás szettre 2-0 @ 1.81

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 október 3. 5:35 UTC.