Jordan Thompson február végén tengerentúli Challenger-tornát nyert és Indian Wellsben neves játékosok ellen folytatta a meccsgyőzelmeinek sorozatát.

Jordan Thompson 001
Jordan Thompson hét meccse veretlen. (Fotó: Rena Schild / Shutterstock.com)

Az első fordulóban könnyedén átszáguldott a visszatérő Gael Monfilson és nem mondható, hogy ez azért történt, mert francia ellenfele sokáig volt sérült. Erre a bizonyítékot, már a Masters-torna következő fordulójában megkaptuk, amikor Thompson (ATP 87.) a világranglista harmadik helyezettjén, Stefanos Tsitsipason küzdötte át magát három felvonásban úgy, hogy két tie-breakes szettet nyert. Bravúrja több, mint két és fél órát igényelt, de így is esélyesebb következő ellenfelénél, Alejandro Tabilonál (ATP 187.). Míg a huszonnyolc éves ausztrál játékos a kemény pályákon tudja a legjobbat kihozni magából (amit számos Challenger bajnoki címe támaszt alá), huszonöt éves chilei ellenfele a salakon volt mostanáig a legeredményesebb. Pályafutása során egy Challengert nyert 2021-ben, ecuadori lassú borításon.

Idén két Challenger-negyeddöntőt játszott salakon, de váratlanul jó formát kapott el a kaliforniai kemény pályás eseményen. Két selejtező-mérkőzést döntő játszmákban nyert, a folytatás pedig még jobbra sikerült. Az első főtáblás meccsén Maximilian Marterert verte két játszmában, a másodikon pedig Maxime Cressyt búcsúztatta ugyancsak két szettben. A top40-es Cressy elleni, két tie-breakkel megszerzett győzelme már komolyabb sikernek számít, de valószínű, hogy Tabilo nem fogja tudni megszakítani még így sem Thompson szériáját.

március 13., hétfő

Tipp Játék hendikeppel Thompson, Jordan -1.5 @ 1.90

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 11. 10:6 UTC.