A kemény borításon inkább eredményes Alex De Minaur elég jó salakidényt épített fel és miután Barcelonában az utolsó négy közé jutott, a francia tornán is egy lépésre van az elődöntők szakaszától.

Alex De Minaur (Fotó: Janet McIntyre/Shutterstock.com)

Ennek az idényrésznek a Masters-tornáin nem volt a legeredményesebb, hiszen csak egy-egy meccset nyert Monte-Carloban és Madridban, valamint kettőt Rómában, de az alacsonyabb rangú eseményeken figyelemreméltó sikerekre képes. A katalán városban egy tie-break távolságra volt, hogy a pillanat játékosát, Carlos Alcarazt legyőzze. Ugyanúgy mint Barcelonában, az ausztrál játékos Ugo Humbert ellen nyitott, akit ismét három játszmában vert. A Lyon-i elődöntőért Alexnek (ATP 21.) a világranglista 263. helyén álló Yosuke Watanukit kell legyőznie.

A Challenger-tornák japán megszokottja előszőr jutott idén ATP-főtáblára. Bár a második selejtezős meccsét elveszítette, a főtáblán Pedro Martinez és Soonwoo Kwon ellen sikerült borítania a papírformát. Watanukiról tudni kell, hogy a Kóbe-i kemény borításon szerezte egyetlen Challenger bajnoki címét 2019-ben. Az idei salakidényig minden évben több meccset veszített a lassú borításon, mint amennyit nyert, de 2022-ben javított és már hat meccsgyőzelme van a három veresége mellett. A Lyon-i menetelés szép előrelépést jelent a huszonnégy éves japán játékos számára, de Alex most még nagyobb kihívást jelent mint amilyenben eddig része volt, ezért egy újabb meglepetésnek kicsi a valószínűsége.

május 19., csütörtök

Tipp Fogadás szettre 0-2 @ 1.56

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.05.19., 07:26.