A nagyméretű floridai esemény elődöntőjében Jannik Sinnernek sikerült teljesíteni a lehetetlennek tűnő kihívást és legyőzte Carlos Alcarazt. Első Masters bajnoki címéért a szintén kirobbanó formában lévő Daniil Medvedevvel fog összecsapni.

Jannik Sinner 043
Jannik Sinner ismét lehetőséget kapott megnyerni első Mastersét Miamiban 2021 után. (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Az olasz játékos így visszavágott az Indian Wells-i elődöntőben elszenvedett vereségéért. Kaliforniában végül Alcaraz nyerte a tornát ugyanazt a Medvedevet verve, most fordítva ismétlődhet a forgatókönyv. Janniknak (ATP 11.) szetthátrányból kellett fordítania Carlos ellen, de az volt az egyetlen elveszített játszmája ezen a tornán. Másodjára találja magát a floridai Masters döntőjében, miután 2021-ben Hubert Hurkacz ragadta el előle a bajnoki címet. Ezúttal sem áll könnyű feladat előtt, mivel Medvedev (ATP 5.) február közepétől sorban három tornát nyert (Rotterdam, Doha, Dubai) és Indian Wellsben a döntőben kapott csak ki. Február 14. óta 24 meccset nyert meg és csak egyet veszített el.

Ha ez a mutatója nem meggyőző, akkor mi lehet már az? Miamiban ő is csak az elődöntőben veszített játszmát a honfitársa, Karen Khachanov elleni összecsapásán. Sinner és Medvedev mind az öt eddigi egymás elleni meccsüket fedett kemény borításon játszották és az orosz játékos mindet meg is nyerte, azonban háromszor döntő játszmában húzta be a győzelmet. Legutóbbi találkozásuk alkalmával, idén Rotterdamban is ez a forgatókönyv szerint alakult a kimenetel. Ha Janniknak sikerült a világelsőt levernie, akkor most is sikerülhet legalább egy szettet nyernie Daniil ellen.

Az idény egyik legszebb pontja a Alcaraz - Sinner elődöntőből

április 02., vasárnap

Tipp Szett hendikeppel Sinner, Jannik +1.5 @ 1.40

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 április 1. 8:0 UTC.