Az utóbbi években Aslan Karatsevnek eredményes idénykezdései voltak és a 2023-as idényt is egy győzelemmel kezdheti Indiában.

Aslan Karatsev (Fotó: Maksim Konstantinov / Shutterstock.com)

Pályafutásának talán eddigi legemlékezetesebb menetelését két évvel ezelőtt kapta el az Australian Openen, amikor az elődöntőig jutott, majd kevés időre rá megszerezte első ATP bajnoki címét Dubaiban. Aslan (ATP 59.) tavaly szintén Ausztráliában remekelt egy darabig és tornát nyert Sydneyben, azonban a folytatás gyengére sikerült és a 2022-as évben közel kétszer annyi meccset veszített, mint amennyit nyert. Ennek ellenére, favoritként jegyzett a Pablo Andujar (ATP 121.) elleni mérkőzésén, mivel a spanyol teniszező nem a kemény borítás szakértője.

Pablo négyszeres ATP tornagyőztes, de minden sikerét salakon szerezte, amelyek közül legutóbbit 2018-ban gyűjtötte be. Az a tény is, hogy a tavaly és tavaly előtt már a legeredményesebb borításán sem tudott több meccset megnyerni, mint amennyit elveszített, jól tükrözi azt, hogy mennyire visszaesett a játékszínvonala. Nem szokása sok időt eltölteni a kemény játékfelületeken, a tavaly csak hat meccset nyert és kilencet veszített ezeken. Amúgy, 2006-ot leszámítva az immár harminchat éves játékos minden évben vesztes kemény borítású mérleggel zárt. Bár Karatsev sem az a játékos, aki két évvel ezelőtt volt, de a rutinos salakszakértőt még legyőzheti.

január 03., kedd

Tipp Játékok száma Alatt 23.5 @ 1.48

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023.01.02., 09:50.