A tavalyi döntős, Stefanos Tsitsipas szettvesztesség nélkül jutott az utolsó négy közé, ahol egyik legnagyobb riválisával, a salakon is egyre jobban teljesítő Daniil Medvedevvel csap össze.

Stefanos Tsitsipas 107
Stefanos Tsitsipas két salakos Masters bajnoki címmel rendelkezik, melyeket 2022-ben és 2021-ben nyerte Monte-Carloban. (Fotó: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock.com)

Az idén tornát még nem nyerő görög volt világbajnok emelte a játékszínvonalát a Roland Garros közeledtével és különösebb gondok nélkül igazolta az elvárásokat az olasz fővárosban. Még nem botlott élvonalú ellenállásban, de ezen az orosz ellenfele változtathat. Monte-Carloban negyeddöntőt, majd Madridban nyolcaddöntőt elérő Medvedev (ATP 3.) a római menetelése során többek között a 2017-es bajnokot, Alexander Zverevet két szettben verte és mostanáig csak Bernabe Zapata Miralles volt képes játszmát elvenni előle.

A volt US Open-bajnok nem a lassú borításon vált élvonalú játékossá és pályafutásának csak a második salakos Masters-elődöntőjét fogja játszani a 2019-es Monte-Carlo-i után. Bár az összképben Daniil sikeresebb pályafutásnak örvend riválisánál, ezen a típusú játékfelületen Stefanos (ATP 5.) ért el kimagaslóbb eredményeket (2021-es Roland Garros-döntő, 2022-es és 2021-es Monte-Carló-i Masters-tornagyőzelmek).

Azonban Medvedev, aki 7-4-re vezet az egymás elleni meccseken, egyszer már legyőzte riválisát salakon is (Monte-Carloban 2019-ben), így a szemcsés borításon 1-1-re állnak, miután még ha nem is túl könnyen is, de Tsitsipas három játszmában visszavágott a 2021-es Roland Garroson. A teljes statisztikai képért, meg kell említeni, hogy a legutóbbi négy mérkőzéseik közül, a görög játékos hárman jobbnak bizonyult és azt is tudni kell, hogy az eddigi tizenegy összecsapásukból, csak négy ért úgy véget, hogy a vesztes nem nyert szettet. Annak ellenére, hogy Medvedev rendkívül jól játszott az elmúlt hónapokban a kemény pályákon, Rómában Stefanos esélyesebb nála.

május 20., szombat

Tippek

Játék hendikeppel Tsitsipas, Stefanos -1.5 @ 1.83
Játékok száma Felett 22.5 @ 1.86

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 19. 9:35 UTC.