Miután április közepén a Hertha vezetői azonnali hatállyal szerződést bontottak Sandro Schwarzcal, a német fővárosiak kispadjára a korábban játékosként és edzőként is szereplő Dárdai Pali került.

Újra meg kell menteni a csapatot a kieséstől

Merthogy ez korábban már sikerült. A 2020-21-es szezon tavaszi felvonásában a magyar trénernek sikerült a Herthát eltávolítania a kiesési zónából, a mostani feladat viszont jóval nehezebb, mellesleg a múlt hétvégi visszatérése sem sikerült jól, ugyanis hazai pályán 4-2-es vereséget szenvedtek a Werder Brementől.

Hátra maradt még 5 meccs, amiből a soron következő bajnokit majdnem 100%-an buktaként csomagolhatjuk, mert egy Bayern elleni találkozó következik, mellesleg a bajorok otthonában, akik rég nem látott csatát vívnak a bajnoki címért.

A Hertha utolsó(?) 5 Bundesligás meccse:

Hertha utolsó 5 Bundesliga meccs

A német élvonal tabellájának alsó része jelenleg így fest:

Bundesliga-kiesés2022-23

Elméletileg marad 4 kőkemény meccs amelyen a maximumot kellene kihozni. Persze, ha valami csoda történne Münchenben az hatalmas lökettet adhatna a csapatnak.

A menetrendet figyelembe véve a kiesési zóna elkerülése majdhogynem lehetetlen (5 pont a hátrány, kevés a hátra maradt meccs), viszont a Bundesliga osztályozót jelentő 16. hely még behozható, főleg, hogy a bajori kiruccanás után következik egy hazai "döntő" az ugyancsak kiesés ellen küzdő Stuttgarttal.

Az osztályozón meg ugyebár bármi történhet. A berlinieknek ilyen téren is van tapasztalatuk, mivel az elmúlt szezonban is szerepeltek ott, és két mérkőzés után jobbnak bizonyultak, mint a Hamburg. Sőt, az sem kizárt, hogy ugyanaz a meccs ismétlődik, mivel a hamburgiak jelenleg a második liga harmadik (osztályozót biztosító) helyén tanyáznak, 1 pontra a direkt feljutást jelentő pozíciótól.

Ha összejön, akkor az fájni fog az irodának

Beiktatásakor Dárdai is valahogy azt sugallta, hogy az osztályozó hely talán a reálisabb cél, és ott kell maximálisan teljesíteni a bennmaradás érdekében.

Talán a sportfogadási piac egyetlen helye ahol a Hertha idei teljesítményére fogadhatunk az az Unibet (legalábbis jelenleg), mely egy nagyon egyszerű kérdéssel állt elő, ehhez pedig nyereményszorzókat is dobtak.

Kiesik a Hertha BSC a Bundesligából?

Igen - 1.10   Nem - 6.00

Amint láthatjuk a fogadóiroda is minimális esélyt ad a bennmaradásra, viszont ha a bravúr összejön, akkor fizetnek rendesen.

Szerintetek van esély arra, hogy a berliniek megmeneküljenek?

április 30., vasárnap

május 06., szombat