A pénteki nyitónapon Piros Zsombor és Fucsovics Márton fogják képviselni a magyar színeket Sydneyben az egyéni mérkőzéseken.

Az ausztrál-magyar összecsapások tétje a Davis Kupa döntőjének csoportküzdelmein való részvétel. Nem lesz könnyű feladata a fiúknak, de mindenképpen bátoríthatja őket az a tény, hogy 1995-ben egy éles csatában 3-2-re legyőztük az ausztrálokat a budapesti Kisstadionban. Reméljük, hogy ennek a teljesítménynek tudata elnyomja majd a tavalyi találkozó emlékét, amelyet az ausztrálok nyertek Torinóban. A pénteki játéknapot Piros Zsombor (ATP 240.) kezdi Alex De Minaur (ATP 30.) ellen. Bár a hazai játékos nagy tapasztalatfölénnyel indul, nem kell megfeledkezzünk arról, hogy Zsombi az említett torinói találkozó alkalmával az esélyesebbnek vélt John Millmant verte, ezért nem fog megijedni annak honfitársától sem. Fucsovics Márton (ATP 34.) az Adelaide-i ATP-verseny egyéni, valamint az Australian Open páros bajnokával, Thanasi Kokkinakis-l (ATP 98.) csap össze. Míg az ausztrál játékos a remek idénykezdése után csupán egy meccset játszott és azt is elveszítette, Marci eközben negyeddöntőzött Rotterdamban és Dohában. A magyar játékos a tavaly Miamiban, hasonló kemény borításon, döntő játszmában nyerte eddigi egyetlen egymás elleni (két tie-breakes) mérkőzésüket.

A szombati játéknapon Nagy Zoltán és Lleyton Hewitt szövetségi kapitányok a Fucsovics Marton/Marozsán Fábián - John Peers/Luke Saville csapatokat állítják egymással szembe. Sikerül ismét legyőzni a 28-szoros bajnokcsapatot?

Fogadj a Davis Kupára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.