Akár két győzelemmel is kezdheti a magyar válogatott a keszthelyi Helikon Teniszcentrum salakján megrendezett, török válogatott elleni osztályozót még úgy is, hogy Fucsovics Márton nincsen a keretben. 

Jelentős űrnek számít az utóbbi évek legjobb magyar játékosának hiányzása, azonban Marozsán Fábián és Piros Zsombor a pénteki játéknap mindkét egyéni pontját begyűjtheti a bukmékerek oddsai szerint.

Marozsán ellenfele egy meccset sem nyert idén salakon

Az idén szintet lépett Marozsán Fábián (ATP 92.) kezdi a találkozót Altug Celikbilek (ATP 260.) ellen. A huszonhárom éves Fábián a US Openen nyerte karrierje első Grand Slam-meccsét Richard Gasquet ellen, majd Adrian Mannarino elől is szettet tudott elvenni. Eredményei alapján, mégis a salak jobban fekszik neki, emlékszünk még a római Mastersen végrehajtott bravúrjaira, ahol a selejtezőkből indulva, a nyolcaddöntőig menetelt többek között Carlos Alcarazt is verve. Idén két Challenger bajnoki címet nyert Antalyában és Perugiában, ezekkel a sikereivel pedig a salakos mérlege 31 megnyert és 13 elveszített meccsből áll.

A szemcsés borítás hatalmas előnynek számíthat a huszonhét éves Celikbilek ellen, mivel a török játékos egy meccset sem nyert 2023-ban ezen a típusú borításon, melyen legutóbb májusban játszott. Pályafutása során, egy évben sem tudott négy ellenfélnél többet verni salakon. Altug három Challenger bajnoki címmel rendelkezik, melyeket kemény játékfelületen gyűjtött össze, azonban idén egyet sem nyert.

Marozsán Fábián - Altug Celikbilek  1.14  5.50

Piros ellenfele sem nyert idén meccset a szemcsés borításon

A top100-hoz közeledő Piros Zsombor (ATP 111.) szintén olyan ellenféllel küzd meg, aki inkább a gyorsabb felületen eredményes. A huszonhárom éves magyar játékos is két Challenger bajnoki címet nyert idén Splitben és Oeirasban és ezeknek a sikereinek is köszönhetően, idén 30/17 a mérlege a szemcsés borításon. A huszonnyolc éves Cem Ilkel (ATP 219.), honfitársához hasonlóan, nem vert senkit idén a salakon és tudni kell, hogy legutóbb júniusban játszott ezen a típusú felületen. A török teniszező a tavaly kemény borításon legyőzte Zsombort Tel-Avivban szetthátrányból két tie-breakkel fordítva. A keszthelyi salakon kétség nélkül Zsombi a nagy esélyes és reméljük, hogy Fábián után, ő is igazolja a papírformát.

Piros Zsombor - Cem Ilkel  1.20  4.33

Fogadj a Davis Kupára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 15. 5:53 UTC.

Borítókép: Marozsán Fábián és Valkusz Máté, miután győzött a francia Arthur Rinderknech - Nicolas Mahut páros ellen. Fotó: MTI/Illyés Tibor