Első Masters-szereplésén Marozsán Fábián minden elvárást túlszárnyalt és a leendő spanyol világelső kiejtésével, az utolsó tizenhat közé férkőzött, ahol Borna Coric ellen is papírformát borítana.

Marozsán Fábián 001
Marozsán Fábián három top100-as ellenfelet vert Rómában. (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO/Shutterstock.com)

Bravúrt bravúr után halmoz a magyar játékos (ATP 135.) az olasz fővárosban, de a reflektorfény a legutóbbi, Carlos Alcaraz elleni győzelme után összpontosult igazán rá. A selejtezőkből induló teniszező két döntő szettes csatát vívott Corentin Moutet és Jiri Lehecka ellen a főtáblán, mégis a még nehezebbnek tűnő kihívást két szettben, 6-3, 7-6-ra oldotta meg. Alcaraz ellen szinte hibátlan teljesítményt vitt a pályára, 78%-ban nyerte első adogatását, 75%-ban a másodikat és 30 győztes ütés mellett, csak hétszer hibázott kényszerítetlenül. Sok labdamenetet gyönyörű háló mögé ejtésekkel zárt akár ugrásból is, melyekre a tavalyi US Open-bajnok nem tudott megfelelően reagálni.

Az emlékezetes győzelmei után, Fábiánnak a madridi Masters elődöntőjéig menetelő Borna Coric-al (ATP 16.) kell szembenéznie. A spanyol fővárosban a horvát játékos éppen Alcaraztól kapott ki két sima játszmában, de Rómában újabb győzelmeket gyűjtött Thiago Monteiro és Roberto Carballes Baena búcsúztatásával. Míg a brazil ellenfelét szetthátrányból két tie-break segítségével tudta csak legyőzni, a spanyolt relatív könnyen, 7-6, 6-1-re verte. A bukmékerek oddsai Coricot sokkal esélyesebbnek mutatják, de Marozsántól már bármi lehetséges azok után, amit ezen a tornán mutatott.

Néhány részlet Fábiánnak a Caros Alcaraz elleni győzelméből

május 16., kedd

Tipp Szett hendikeppel Marozsan, Fabian +1.5 @ 1.70

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 16. 5:8 UTC.