Öt meccses vereségsorozatnak véget vetve, Borna Coric Madridban emelte játékszínvonalát és az inkább Challengereken eredményes Daniel Altmaier-el mérkőzik meg a Masters-torna negyeddöntőjében.

Borna Coric 016
Borna Coric minden típusú borításon nyert ATP-tornát, keményen Cincinnatiban (Masterset), fővön Halléban és salakon Marrakeshben. (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Idén csak a spanyol fővárosban nyert három meccset, mégis a horvát játékos (ATP 20.) harmadik negyeddöntőjében van miután Montpellierben és Dubaiban is az utolsó nyolc közé jutott kemény borításon. Monte-Carloban tért át a salakra, de első meccsét a szemcsés borításon Madridban nyerte Hugo Gaston ellen. Az inkább kemény borításon remeklő, de top 20-as Hubert Hurkaczot is két játszmában búcsúztatta a folytatásban, viszont a nyolcaddöntőben a hazai Alejandro Davidovich Fokinát csak a döntő felvonás tie-breakjében tudta legyűrni. A negyeddöntőben egy salakspecialista várja, aki hat Challenger bajnoki címet gyűjtött össze pályafutása során a lassú borításon. Legutóbbit ezek közül április közepén nyerte Sarasotában.

A német Altmaier (ATP 92.) Madridban elveszítette második selejtezős meccsét, mégis felkerült a főtáblára, ahol honfitársait Oscar Ottét és Yannick Hanfmannt, majd a spanyol Jaume Munart is szettvesztesség nélkül verte. A hazaiak játékosát 6-3, 6-0-ás győzelemmel mosta le a pályáról, melynek során huszonhárom győztest és csak hat ki nem kényszerített hibát ütött. Ezek után, veszélyes lehet Coric ellen is, akit a bukmékerek oddsai esélyesebbnek mutatnak.

május 03., szerda

Tipp Szett hendikeppel Altmaier, Daniel +1.5 @ 1.56

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 3. 5:18 UTC.