A Relevent Sports Group, a LaLiga és az Uninterrupted (LeBron James médiavállalata) úgy döntött partnerségbe lép, létrehozva egy e-foci eseményt, amelyen különféle sportágak nagy nevei vesznek majd részt.

A Fifa 20 versenyen 16 profi sportoló szerepel, az NBA, NFL, NWSL és a LaLiga sorai közül.

A megerősített résztvevők listája igencsak változatos: Chad Johnson (Cincinnati Bengals), DeAndre Hopkins (Arizona Cardinals), Damarious Randall (Las Vegas Raiders), Willy Hernangómez (Charlotte Hornets), Clint Capela (Atlanta Hawks), John Collins (Atlanta Hawks), Allie Long (USWNT, OL Reign), Lisa Zimouche (LisaFreestyle), Álvaro Morata (Atlético Madrid), Borja Iglesias (Real Betis), Munir Hadaddi (Sevilla FC), Jose Luis Gayà (Valencia CF), Pau Torres (Villarreal CF), Allan Nyom (Getafe CF), Alexander Isak (Real Sociedad), és Fernando Morientes (Real Madrid legenda).

Az esemény április 25. és 26. között zajlik,  a szórakoztatás mellett célja egy gyűjtési akció is, a Feeding America jótékonysági program keretein belül, összekötve a kellemeset a filantróppal.

Az összeröffenésen nyolc, két sportolóból álló csapat méri össze tudását, a párosítások pedig tartalmaznak majd egy LaLiga játékost aki mellé kerül egy NFL, NBA vagy NWSL tag. Minden csapat két, 12 perces mérkőzést fog lebonyolítani és a győztes az összesített pontszám által lesz meghatározva, mindezt a LaLiga Twitch oldalán lehet majd élőben követni.

Ezzel egy időben rengeteg szervezet dolgozik hasonló sporteseményeken, bevonva az adott sportág hivatásos játékosait, hírességeket, így segítve a verseny hiány kitöltését a kialakult helyzetben. Ide tartozik a Nascar, a Major League Soccer, a Major League Baseball, Formula 1, IndyCar és még sokan mások.

E-sport előzetesek és hírek

Forrás: Sportbusiness.com

Borítókép: Fotó: Roobcio/Shutterstock