A Formula 1 vázolta azon terveit, miszerint a 2020-as szezon az osztrák nagydíjjal, július 3. és 5. között lesz megkezdve. Ez egy 15-18 versenyből álló csökkentett naptár részét képezi.

A száguldó cirkusz idén végignézte naptárának tizedelését, így a kanadai nagydíj lett a kilencedik verseny, azok sorában, amelyek a hónap elején elhalasztásra vagy törlésre kerültek.

Az F1 vezérigazgatója, Chase Carey, nyilatkozatban jelentette ki, hogy a bajnokság „egyre magabiztosabb” a szezon kezdési terveinek előrehaladtát illetően, ami egyébként március 15-én kellett volna startoljon, Melbourne-ben.

Carey azt mondta: „ Célunk, hogy júliusban, augusztusban és szeptember elején kezdjük meg a versenyzést Európában, az első verseny pedig július 3. és 5. között kerülne megszervezésre Ausztriában. Szeptemberben, októberben és novemberben Eurázsia, Ázsia és Amerika szerte láthatnánk versenyeket, majd decemberben a bahreini nagydíj lenne soron, a hagyományos Abu Dhabi finálé előtt, így teljesítve az ígért 15-18 futamot.”

F1 tippek, előzetesek

Forrás: Sportbusiness.com

Borítókép: Kimi Raikkönen. Fotó: Ev. Safronov/Shutterstock.com