A magyar férfi kézilabda válogatott péntek este Münchenben kezdi meg szereplését a 2024-es kontinensviadalon.

Magyarország a C-jelzésű csoportba került a Németországban rendezendő férfi kézilabda Európa-bajnokságon, első ellenfele pedig az a Montenegró, akitől a legkisebb fejfájást várják a srácok. A másik kettő Szerbia és Izland. Előbbiekkel vasárnap találkozunk, utóbbiakkal meg jövő kedden.

A csoportból az első két helyezett jut tovább, a középdöntőbe pedig az A- (Németország, Franciaország, Észak-Macedónia, Svájc), valamint a B-jelzésű (Spanyolország, Horvátország, Ausztria, Románia) csoportból érkeznek az ellenfelek.

Csapatépítés a 2024-es párizsi Olimpiára

A torna előtti sajtótájékoztatón a magyar kézilabda szövetség elnöke, Ilyés Ferenc kifejtette, hogy az idei megmérettetésen az első 10-be való kerülés a cél. Hasonló teljesítményt 2020-ban sikerült elérnünk, az osztrák-norvég-svéd közös rendezésű Európa-bajnokságon (9.hely), a legutóbbi hazai rendezésű eseményen viszont Magyarország csak a 15. helyen végzett.

Ami viszont a magyar srácok mellett szól az az, hogy a csoportellenfeleink extra nyomással léphetnek pályára, ugyanis nekik még nem sikerült olimpiai selejtezős helyet szerezni, nekünk viszont igen.

A németországi torna csapatépítkezés szempontjából tökéletes lehet, főleg úgy, hogy első számú kapusunk, Mikler Roland lemondta szereplését pontosan az olimpiai játékokon való részvétel reménye miatt, a korábban világversenyeken szereplő második kapusunk, Székely Márton nem kapott meghívót. Most a fiatalok juthatnak játéklehetőséghez, őket pedig támogathatja a pályán Bóka Bendegúz, Lékai Máték, valamint Bánhidi Bence.

A Chema Rodríguez által irányított magyar férfi kézilabda válogatott az online fogadóirodák nyereményszorzói alapján egyenlő esélyt kap a csoportból való továbbjutásra Szerbiával (3.80 mindkettőre), míg az első ellenfelünk remeklése hatalmas meglepetést jelentene, ugyanis Montenegró kvalifikációja a legjobb 12 közé 251-es szorzón játszható.

Magyarország - Montenegró fogadás

Fontos lenne a jó kezdés az idei kontinensviadalon, ugyanis ez extra motivációt, erőt biztosítana a fiatal játékosok számára a vasárnapi meccsen, Szerbia ellen.

A montenegrói válogatottal legutóbb 8 évvel ezelőtt játszottunk, ugyancsak Európa-bajnokságon, és 5 gólos sikert arattunk (32-27), azóta viszont nagyon sokat változtunk mi is, meg ők is.

Chema Rodríguez leginkább a montenegróiak kapusát, Nebojsa Simic-et emelte ki, aki csodákra képes, de reméljük pénteken nem áll mellé Fortuna, nem árt viszont odafigyelni Milos Vujovic-re sem, aki jelenleg a német Bundesligában szereplő VfL Gummersbach csapatát erősíti.

január 12., péntek

Az első csoportmeccsünkön a fogadóirodák abszolút favoritként könyvelnek el bennünket, ami viszont már biztosan kijelenthető, hogy Szerbia és Izland ellen nem így lesz.

Tudtad? 
A 2024-es férfi kézilabda Eb alatt részt vehetsz tippjátékunkon, ahol a legjobb 8 játékos ingyenes fogadásban részesül az Unibet jóvoltából. Tippelj te is!

Nagyon nehéz jó tippet találni az első meccsünkön, mivel általában ezeken a nyitó találkozókon a játékosok ingerültebbek, nem biztos, hogy a megszokott formájukat tudják hozni. Magyarország győzelme várható, de 1.30-ért túl rizikósnak tűnik.

A legjobb ha a mérkőzést élőben követjük, és a játék alakulásának függvényében helyezünk el egy kis tétet, a live fogadásnak segítségével.

Ha mégis szükség volna egy meccs előtti tippre, akkor az alábbiban lehet ráció. Bár létezik egy íratlan törvény, hogy nem fogadunk kedvencek ellen, végülis most sem tesszük azt, csak úgy gondoljuk, hogy az esetleges magyar győzelem nem lesz kiütéses, sőt, sokkal inkább a szorosabb eredményt várjuk.

Montenegró +4,5 gól @ 1.63

További kézilabda tippek

Hol lehet élőben nézni a Magyarország - Montenegró férfi Eb-meccset?

Amennyiben rendelkezel Unibetes számlával, és egyenleged nagyobb, mint nulla, akkor tudnod kell, hogy a fogadóiroda élőben közvetíti a férfi kézilabda Eb összes mérkőzését, köztük a Magyarország - Montenegró találkozót is.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a mérkőzést pénteken, 20:30-tól az M4 Sport csatornán követhetjük élőben.

Hajrá srácok! Hajrá Magyarország!

  Unibet élő közvetítés

Borítókép: Máthé Dominik a Magyarország-Csehország férfi kézilabda felkészülési mérkőzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. január 5-én.Fotó: Bodnár Boglárka/MTI