Három fordulóval a vége előtt a Lazio csatárának 1 góllal többje van, mint a portugálnak. Ritka pillanat amikor Ronaldóra duplázós szorzón fogadhatunk, de aki benne bízik annak ideje most cselekedni.

A csütörtöki mérkőzések előtt mindkét játékos 30 találattal rendelkezett, Immobile viszont győztes gólt rúgott a Cagliari elleni meccsükön, míg Ronaldo nem volt eredményes az Udinese ellen. Ennek következtében megváltoztak az oddsok is az Unibetnél az olasz gólkirályi címre:

Ciro Immobile (31 GÓL) - 1.72   Cristiano Ronaldo (30 GÓL) - 2.00

Az utolsó három fordulóra tekintvén, a Lazio a Verona ellen lép pályára idegenben, majd jön egy hazai meccs a Bresciával, végül az utolsó fordulóban Nápolyban vendégeskednek. Mindeközben a Juventus vasárnap a Sampdoriát fogadja, majd Cagliari ellen szerepel idegenben, utolsó meccsükön pedig az AS Róma lesz a vendégük.

Immobile nem szerénykedett eddig az elkövetkezendő ellenfelek elleni meccseken, sőt a Verona, illetve a Brescia ellen duplázott is néha. A másik oldalon Ronaldo pl. mesterhármast szerzett a legutóbbi Cagliari elleni meccsükön, a Sampdoriás kapus sem tudta megállítani őt, de a Róma hálója is rezgett a portugál találata által. Ezek alapján nehéz dönteni, hogy ki lesz a befutó. 

Még egy érdekesség, hogy pl. a tavaly Fabio Quagliarella nyerte a gólkirályi címet, 26 találattal, Ronaldónak 21 gólja volt, míg Immobilének csupán 15.
2018-19-es szezonban viszont a Lazio csatára az Interes Mauro Icardival közösen szerezték meg a címet, 29 találattal fejenként, azelőtt pedig Edin Dzeko 29 gólja volt elegendő a trófea elhódításáért (Immobile 23 gólnál állt meg).

Ciro Immobile számára egyébként nem csak a 2018-19-es szezon jelentős ilyen téren, ugyanis egyedül is sikerült elhódítania a gólkirályi címet a 2013-14-es bajnokságban.

Legutóbb a 2015-16-os szezonban történt az meg, hogy a címért több, mint 30 góllal kellett rendelkezni. Akkor ez Gonzalo Higuainnak sikerült, aki összesen 36 találatig eljutnia. A fentieket figyelembe véve, akár még ez is összejöhet a srácoknak.

Ti mit gondoltok? Ki lesz a befutó? És elérik, esetleg több gólt szereznek, mint Higuain?

július 26., vasárnap