Kormányhoz közeli források szerint új építménnyel bővülhet a felcsúti tájkép.

A határmenti kukoricásoknak a stadion árnyéka nem ártott a helyi gazdák szerint, így mindenki izgatottan várja az újabb beruházásokat. Ahogy egy helyi fogalmazott, jó lesz téli sportoknak is szurkolni a Fejér megyei településen. Gyarapszik Felcsút, tavaly látványosan megugrott a felcsúti adófizetők száma, ami az önkormányzati kasszában egyre több pénzt is jelent, tudhattuk meg a felcsúti testületi ülés beszámolójából.

A menedzsment fórum tájékoztatója szerint 2016-ban 422-en fizettek kommunális adót - vagyis rendelkeztek ingatlannal a településen - addig 2017-ben 443-an, 2018-ban pedig már 527-en. Felkapott település lett a közel 1700 lakosú falu, ahol korábban futballstadion is épült.

"Úgy gondolom, a labdarúgáshoz hasonlóan a jégkorong is egy régi hagyományokra visszatekintő sport a településen. Semmi gondot nem látok abban, hogy a stadion, és Viktor úr nyaralója mellé egy jégkorongra alkalmas építmény kerüljön felhúzásra" - mondta egy nevét titkolni vágyó felcsúti lakos.

Pontos adatokat még nem tudni, de több milliárdos beruházás lesz az építmény, ahova orosz jeget szeretnének hozni Putyin elnök jóváhagyásával. Megszokott formalitások szerint pályázatot írnak majd ki az építésre. Mészáros Lőrinc szerint a felcsúti fiatalok nagyon jól hokiznak, így van értelme a beruházásnak, sőt, kiugrási lehetőség is biztosít a fiatalok számára, a labdarúgás mellett megjelenő jégkorong.

Fogadj jégkorongra az Unibet fogadóirodánál!

Forrás: Április 1.