Lewis Hamilton nyerte a Stájer Nagydíjat csapattársa, Valtteri Bottas előtt, miközben a Ferrarik már a futam elején ütköztek egymással, és be is fejezték a versenyt.

Mindössze három versenyző nem ért célba, ebből kettőt az olasz istálló biztosított. Alapjáraton sem volt sok esélyük a konstruktőri világbajnoki címre, de ezzel talán teljesen elúszott a dolog, amire egyébként az Unibet fogadóirodánál tippelhetünk is. Akkora favorit a Mercedes GP, hogy alig lehet keresni rajta, ha pénzt helyezünk el az 1.02-ért kínált sikerükre. "Kiváló munkát végzett a csapat, minden rajtam múlt, hogy összerakjam a futamot, távol maradjak a kerékvetőktől, és célba érjek" - nyilatkozta a nagydíjat megnyerő Hamilton.

Egymásnak ütközik a két Ferrari

Nem fog nagy vitákat generálni a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto, aki elmondta, hogy egy amúgy is rossz hétvége zárult le számukra a lehető legnegatívabb módon. "Nem hinném, hogy túl sokat kell mondanom a versenyzőknek. Fájdalmas, ha így ér véget egy futam, csupán két kör után. Ez volt ennek az amúgy is rossz hétvégének a legrosszabb befejezése. Ettől függetlenül nem érzem úgy, hogy ez a felelősségre vonásra alkalmas idő, fontosabb az összmunka. Megvannak a megfelelő mérnökeink, munkásaink a gyárban, hogy fejlődést érjünk el" - mondta Binotto.

Konsturktőri világbajnokság nyertese: